Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Részt kell vennie az otthon...

Részt kell vennie az otthon élő gyereknek a munkákban az alábbi esetekben?

Figyelt kérdés
Abban az esetben, ha a szülőknek pl. kertművelésből, állattartásból származik a bevételük (akkor is, ha ez csak kiegészítő jövedelem), vagy olyan típusú vállalkozásuk van, ahol a gyerek be tud segíteni, elvárható-e a gyerekektől, akik szintén ebből a bevételből élnek, hogy rendszeresen részt vállaljanak a munkákból?
2022. júl. 4. 06:26
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 anonim ***** válasza:
16%
20, egyre többen kertészkednek otthon, akár az erkélyen is, fiatalok. Látom csoportban, némelyik azt se tudja, mi a különbség magvetés és palántázás között.
2022. júl. 4. 08:33
 22/66 anonim ***** válasza:
91%
21 Majd utánanéz és megtanulja, mint bármi mást, ha szüksége lesz rá.
2022. júl. 4. 08:35
 23/66 anonim ***** válasza:
77%

Nem szakad le. De miért csináljon olyat amit egyrészt nem neki kellene, s amit a kortársai nem csinálnak?

Csak azért van belekényszerítve, mert a szülei nem jutottak továnbb a tehén seggénél. Se az irodai munkás, se az autószerelő nem kényszeríti rá a munkáját a gyerekre. Nem is tehetné meg. Csak az, aki mezőgazdaságban dolgozik kézi erővel. Ami az egésznek a legalja szerintem. Nincs annyi haszon, ami megérné azt a munkát, stresszet, s idegeskedést. Arról nem is beszélve, hogy nyaralás nuku, mert az állatokat nem lehet magulra hagyni.

2022. júl. 4. 08:36
 24/66 anonim ***** válasza:
14%

22, miközben gyerekként játékosan megtanulhatta volna...

Nem lesz semmi baja, ha megtanulja, hogyan, mennyi munkával lesz étel az asztalon.

Akkor talán nem lesz olyan, mint a 25 éves egyetemista a napokban, akinek ciki, hogy az anyja állja a mozit is, de akkor sem dolgozna.

2022. júl. 4. 08:39
 25/66 anonim ***** válasza:
88%

Meg egyre többen lesznek pénztárosok az életük egy szakaszában, úgy hogy azt se tudják előtte, hogy működik a kassza.

HA kell, megtanulják...

Nem olyan nagy dolog a mezei munka, éppen ezért lehet benne dolgoztatni egy gyereket/tinit. Egypár betanított munka összetettebb.

2022. júl. 4. 08:40
 26/66 anonim ***** válasza:
89%

Nem, pláne, ha dolgozik is az a gyerek esetleg még tanul is.

Ha viszont be kell segítenie jövedelemszerző tevékenységbe, azért fizetés jár

2022. júl. 4. 08:42
 27/66 anonim ***** válasza:
12%

25, csak éppen elég sok pénzt fog kidobni, mire megtanulja...

Vasalni se tanítsd, majd vesz újat, ha kiégette. Mosni se, majd vesz újat, ha összement.

2022. júl. 4. 08:43
 28/66 anonim ***** válasza:
85%
27, tele van piktogrammal az összes ruha
2022. júl. 4. 08:45
 29/66 Drakula ***** válasza:
18%
Én mosogatok, vigyázok néha az állatokra, meg viszek nekik néha enni, is nem haltam még bele.
2022. júl. 4. 08:46
 30/66 Drakula ***** válasza:
22%
Volt amikor kecskét fejtem, abba se haltam bele (bár a kecske majd nem anyira felhuzott hogy szivrohamom legyen.)
2022. júl. 4. 08:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!