Hogyan mondjam el apámnak, hogy dohányzom?
Anyukám tudja és azt mondta ha még egyszer megérzi, hogy rágyújtottam akkor elmondja apámnak. Na észrevette. El akarja neki mondani.
Én szeretném neki elmondani mert az szerintem rosszabb ha tőle tudja meg.
Hogyan mondjam el?
16 éves vagyok és dolgozom (L).
Egyébként ők is dohányoznak mióta az eszüket tudják.
Akkor első kézből kellene tudjad hogy mekkora baromság raszokni a cigire...
Nem igazán értem, mire fel megy itt a kioktatás... Mindenki azt csinál az életével, amit akar. Ha ő dohányozni akar, akkor ti minek szóltok bele? Majdnem felnőtt ember, nyilván tisztában van vele, hogy a cigi drága/egészségtelen/büdös/stb., nem kell, hogy az szülei helyett szülei legyetek, majd ő azt el tudja dönteni. Mondom ezt úgy, hogy az én szüleim is dohányoztak/nak, én meg ha 4 szál cigit elszívtam életemben, sokat mondok.
Apukádnak meg szimplán elmondod, hogy dohányzol, azt is elmondhatod, hogy mióta, aztán lehet, hogy pár napig mosolyszünet lesz, de majd elmúlik.
Mondjuk ha az én gyerekem lennél és kiderülne hogy cigizel akkor mehetnél a háztól mihelyt betöltöd a 18-at, de mondjuk én nem dohányoztam soha, ahol mindkét szülő cigis ott nincs mit csodálkozni ha így alakul.
Az mondjuk érdekelne a cigi honnét van, a NAV-nak kicsit aktívabban kellene ellenőrizni a dohányboltokat, hisz elvileg 18 alatt be se szabad engedni senkit, a gyakorlatban meg az összes tizenéves bagózik.
#13, kiváló szülő lennél. Ja, nem...
A gyereked érdekében remélem, hogy még nem szaporodtál, és nem is fogsz. Mert az nem nevezheti magát szülőnek, aki azt az alapvetést sem tudja, hogy a gyereked akkor is a gyereked marad, ha bármit csinál. Bár vannak dolgok, amik nem megbocsájthatóak, a dohányzás pont nem ez a kategória...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!