Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 23 évesen dohányzok, a szüleim...

23 évesen dohányzok, a szüleim miért csinálják ezt?

Figyelt kérdés
Munkanélküli vagyok jelenleg munkakeresési fázisban, Édesanyám pénzéből veszem a cigit. Értem, hogy Ő a pénzért megdolgozik ebből kerekedett ki egy vita ma. Én nem mondtam el neki, hogy dohányzom de Ő ezt tudta rég óta (én is tisztában voltam vele) Ő is dohányzik tinédzser kora óta. Édesapám nem tudja de "megfenyegetett", hogy elmondja neki. Nem értem 23 évesen miért próbálnak ennyire "pórázon tartani". Alapvetően nem vagyok problémás nem bulizom, kocsmázom (mert oda sem engednek..) inni is 1-2x iszom egy évben. Kezdek nagyon ráunni erre, hogy úgy kezelnek, mint egy 10 évest tudok valamit tenni ez ellen?
2021. jún. 26. 19:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
99%
Hogyne tudnál tenni valamit ellene. Lépj ki a gyerek szerepből. Önállósodj és ne más f@szával verd a csalánt. Nehogy már neked álljon feljebb?
2021. jún. 26. 19:21
 2/14 anonim ***** válasza:
96%
Talán, mert az ő pénzükből élsz.
2021. jún. 26. 19:22
 3/14 anonim válasza:
87%
Ha én lennék az édesanyád te 23 évesen nem kapnál az én pénzemből 1 ft-ot se cigire. Szóval inkább örülj mint elégedetlenkedj...
2021. jún. 26. 19:22
 4/14 A kérdező kommentje:
#2 Én azt értem, nagyon hálás vagyok ezért de nem vagyok már gyerek tudok döntéseket hozni de ők ezt nem akarják elfogadni.
2021. jún. 26. 19:24
 5/14 A kérdező kommentje:
#3 Értem. Köszönöm a válaszod.
2021. jún. 26. 19:25
 6/14 anonim ***** válasza:
93%
Felnőtt akkor leszel, ha lesz jövedelmed és elköltözöl. Sorry, de ez van. Addig marad a gyerek-státusz.
2021. jún. 26. 19:26
 7/14 anonim ***** válasza:
91%

Gondolom az a probléma, hogy nem kevés pénzzel lehúzkodod anyukádat, és cigarettára költöd, ami ráadásul manapság iszonyat drága... ha már ennyi idősen ők tartanak el, akkor legalább mondanád el őszintén, hogy mire költöd a pénzüket.

Amúgy meg húzz bele a munkakeresésbe, amíg nem kezdesz el önállósodni, addig persze, hogy gyerekként kezelnek, hiszen lényegében az is vagy.

2021. jún. 26. 19:46
 8/14 anonim ***** válasza:
80%
Micsoda gondjaid vannak.
2021. jún. 26. 21:57
 9/14 A kérdező kommentje:
Itt nem is inkább a pénzen vagy a cigarettáról van szó, hanem arról ahogy viselkednek velem. Nem engedik, hogy csináljak bármit is, szabadságom egyenlő a nullával de mindegy is. Köszönöm a válaszokat.
2021. jún. 26. 22:26
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorlatilag a szüleid tartanak el ezért úgy érzed, hogy korlátoznak. Hidd el nem lesz majd gond ha a saját keresetedből finanszírozod a költségeidet! A szüleid kevés pénzt keresnek és nem tetszik nekik, hogy abból a kevésből cigizel. A bulit és a piát sem fizetnék ki. Lehetnek igényeid (cigi, buli, pia...) de annak árát keresd meg te. Ne más farkával verd a csalánt.

Javaslom, hogy sürgősen találj magadnak állást!

2021. jún. 27. 06:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!