Valóban kötelessége a "gyereknek" gondoskodni idősödő szüleiről? Többi lent.
Anyám sajnos tipikus nárcisztikus.. ( nem mennék bele a részletekbe ). Egész életemben az ő rongya voltam és ennek mentén nőttem fel. Felnőtt fejjel már gyógyulok. De van egy dolog, amitől nehéz szabadulnom. Kijelentette, hogy ő engem már nem igazán akart megszülni csak apám ragaszkodott. Illetve mennek a kis játékai azért, mert ő idős és nekem feladatom lenne gondoskodni róla ( nem is róluk ) és anyagilag támogatni. Életük erejében vannak ( nem szorulnak segítségre. Apám még dolgozik is anyám már nyugdíjas) illetve mikor kellett ott voltam.( Pl mikor műtötték) Viszont már saját családom van és hamarosan jön a babánk. Megy a hiszti mindenért. Alapvetően is már redukálni fogom a kontaktot vele. Ja és a testvéreim se rúgják már rá az ajtót. Kb ugyanannyi fizetésből élnek mint mi. Nem látom értelmét. De ha pl ott vagyunk megy a hiszti, hogy neki nincs pénze és ezt a kis ebédet is nekünk úgy szorította ki... Apám meg nem szól mert abból csak veszekedés van. Sok mindent adtam neki, de sajnos csak bantast kaptam vissza... Mert neki ez jár.
Mi erről a véleményetek?
Könyörgöm, mi a kérdés?
Nincs pénze? Ossza be.
Csak 1x kellene nagyon határozottan elmondani neki mi merre hány és rácsapni az ajtót.
"Nem is tudtam,hogy már ilyen is van " szülő tartási díj" Én csak morális szempontból cívódok ezen..."
A szülőknek is el kell tartani gyereket.
AMúgy nem szülőtartási díj, hanem rokontartás, az összege nem nagy, és csak igen szükséges esetben ítélik meg. 10-20 Ft-tal mindneki kitörölheti a hátóját manapság.
Kotelesseged tamogatni a szuleid, ha onhibajukon kivul keptelenek erre.
Viszont ha kiskoru gyereket nevelsz, es nincs annyi penzed, hogy a szuleidet is eltartsd, akkor mentesulhetsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!