Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Valóban kötelessége a "gyerekn...

Valóban kötelessége a "gyereknek" gondoskodni idősödő szüleiről? Többi lent.

Figyelt kérdés

Anyám sajnos tipikus nárcisztikus.. ( nem mennék bele a részletekbe ). Egész életemben az ő rongya voltam és ennek mentén nőttem fel. Felnőtt fejjel már gyógyulok. De van egy dolog, amitől nehéz szabadulnom. Kijelentette, hogy ő engem már nem igazán akart megszülni csak apám ragaszkodott. Illetve mennek a kis játékai azért, mert ő idős és nekem feladatom lenne gondoskodni róla ( nem is róluk ) és anyagilag támogatni. Életük erejében vannak ( nem szorulnak segítségre. Apám még dolgozik is anyám már nyugdíjas) illetve mikor kellett ott voltam.( Pl mikor műtötték) Viszont már saját családom van és hamarosan jön a babánk. Megy a hiszti mindenért. Alapvetően is már redukálni fogom a kontaktot vele. Ja és a testvéreim se rúgják már rá az ajtót. Kb ugyanannyi fizetésből élnek mint mi. Nem látom értelmét. De ha pl ott vagyunk megy a hiszti, hogy neki nincs pénze és ezt a kis ebédet is nekünk úgy szorította ki... Apám meg nem szól mert abból csak veszekedés van. Sok mindent adtam neki, de sajnos csak bantast kaptam vissza... Mert neki ez jár.

Mi erről a véleményetek?

2022. jún. 27. 14:55
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
89%
Nem.
2022. jún. 27. 15:03
 2/17 anonim ***** válasza:
89%
Abszolút nem kötelességed róla gondoskodni. Azok után meg, hogy milyen volt veled és miket mondott, örüljön, hoy tartod még vele a kapcsolatot egyáltalán. Főleg most, ha jól vettem ki akkor te várandós vagy/párod, szóval van mivel foglalkoznod bőven, nem hogy még anyád hisztijével foglalkozz.
2022. jún. 27. 15:05
 3/17 anonim ***** válasza:
94%
Ilyen esetben nem, de ha nagyon alacsony lenne a nyugdíjuk, akkor a szülők kérelmezhetnék a szülőtartást. Nem én találtam ki, hanem a fidesz. [link]
2022. jún. 27. 15:09
 4/17 anonim ***** válasza:
96%
3-as te a kötelező szülő tartásról írsz. Ez valóban létező törvény. De ez is csak úgy hajtható végre mint a többi pénz behajtás / végrehajtás. Vagyis ha a gyereknek nincs annyi jövedelme, akkor törvényesen nem hajtható végre a szülő tartás.
2022. jún. 27. 15:14
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
4 Igen, kb olyan mint a gyerektartás, könnyen meg lehet oldani, hogy ne kelljen fizetni, illetve nehéz behajtani, ha megítélik valakinek a szülőtartást.
2022. jún. 27. 15:23
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Meg amúgy is kb. havi 10-20 ezerről van szó.
2022. jún. 27. 15:32
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Jogilag a szülőtartáshoz annyit tennék hozzá, említetted vannak testvéreid, így a testvéreiddel felosztva kellene a tartást adni, nem követelheti csak tőled. Illetve, a szülőnek önhibáján kívül kell olyen helyzetbe kerülnie, hogy nem tudja az alapvető szükségleteit ellátni. Ha a nyugdíja van annyi, hogy valahogy megéljen belőle, akkor nem vagytok perelhetőek semmiért, illetve a szülőnek is vannak kötelezettségei, hogy például ne mondjon ilyeneket, amiket neked mond folyamatosan, pláne egy várandós nőnek, aki amúgy is idegesebb mindentől, ha jól vettem ki. És nektek már a baba/gyerekek irányába így is lesz kötelezettségetek, így ha mégis úgy alakulna, hogy kötelez valamennyire a bíróság, nem fog tudni különösebb összegre. De ha így alakulna, ajánlom azért az ügyvédi tanácsadást.
2022. jún. 27. 15:32
 8/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Nem is tudtam,hogy már ilyen is van " szülő tartási díj" Én csak morális szempontból cívódok ezen...
2022. jún. 27. 15:34
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy nehéz, és szeretni akarod az anyukádat, de sajnos muszáj ezen túllendülni. Az, aki tönkretetted az életed, aki miatt most így érzed magad... Szerintem Te is tudod jól, hogy nem érdemli meg azt az időt sem, amit most ennek a kérdésnek a kiírására fordítottál. :)

Nem kötelességed őt eltartani, és ne is tedd. Később csak ugyanúgy beleugat majd az életedbe, a gyereknevelésbe, főleg ha Te vagy a nő. Én annó minden kapcsolatot megszakítottam velük, és nagyon jól tettem. Fáj az elején, mert ott van egy kép a fejedben, hogy csak még egyszer megpróbálok velük beszélni, még egyszer adok pénzt, csak még egyszer.. De Te is tudod, hogy soha nem fog megváltozni.

Lépned kell, vagy a családod és a növekvő kisbaba élete is úgy fog tönkremenni, mint ahogy a Tiéd.

Sok szerencsét!

2022. jún. 27. 15:38
 10/17 kovpet ***** válasza:
100%

"De ha pl ott vagyunk"

Na, ezt nem kellene. Miért mész házhoz a pofonért?

2022. jún. 27. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!