A gyermeknek kötelessége öreg szüleiről gondoskodni és saját magánéleteét feláldozni értük?
Megértem a helyzetet. Viszont az is igaz, hogy köteles a gyermek gondoskodni a szüleiről, ha rászorulnak, ugyanúgy, ahogy a házastársáról is, valamint gyermekéről is adott esetben.
Ez a fajta gondoskodás megvalósulhat más formában is. Például, hogy gondozó látogatja az idős szülőket, vagy valamilyen más formában. Szociális intézmény, vagy hasonlók. Ugyanis erején felül senki nem kényszeríthető erre. Viszont az is biztos, hogy minden tőle telhetőt meg kell tennie azért, hogy gondoskodjon a szüleiről.
Az "erején felül" az egy relatív dolog, a megítélése nem az én tisztem...
Szerintem a megoldható volna úgy,hogy biztonságba,érzõ,és értõ
kezekbe helyeznétek õket.Számtalan nagyon profi intézményben
,ami már nem szociális gondozó/ lehet helyet találni a számukra.
A kapcsolatotoknak is jót fog tenni,mert az állandó aggódás kikészít
benneteket!Puszi
Nézd, a szülei is ugyanezt tették régen a férjedért, nem?
Én "feláldoztam" a fiatalkorom, 29-33 éves korom közötti időszakot a lebénult, ágyban fekvő édesanyám ágya mellett töltöttem. A halála után meg úgymond újrakezdtem az életem. Sok dologról le kellet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!