Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mással is volt, hogy már...

Mással is volt, hogy már inkább lemondott egy találkozót, egy kirándulást, egy nyaralást mert tudta, hogy a szülei mérgesen (kiabálva, ordítozva,esetleg meg is ütne) reagálna arra, hogy te mit szeretnél csinálni?

Figyelt kérdés

Párom nővérèvel mentünk volna ki Linzbe felsztiválokra, bulikra,minden.

De inkább már meg sem kérdezem a szüleim, mert tudom, hogy úgysem reagálnának jól erre.

A 10 perce lévő parkba sem engednek el néha a barátaimmal piknikezni.

Pedig jövőre már 18 éves nagykorú nő leszek.

2022. jún. 22. 20:44
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
82%
Akkor megvárod míg 18 leszel és arra mész amerre akarsz.
2022. jún. 22. 20:49
 2/20 anonim ***** válasza:
56%
Dehogy leszel nő. Egy kislány vagy, ameddig eltartanak. Majd ha önállósodsz és eltartod magad, oda mész, ahova akarsz. Ja, a saját pénzeden már lehet hogy nem is lesz annyira vonzó az ilyen jövés-menés.
2022. jún. 22. 20:54
 3/20 anonim ***** válasza:
83%
Anyad engedelye nelkul at se lepheted a hatart, altalaban a kulfoldi fesztivalokra, bulikra is 18+-os a belepes, nem is ertem mit akarsz :D
2022. jún. 22. 21:02
 4/20 anonim ***** válasza:
70%
Azért durva kicsit amit írsz utolsó már ne is haragudj. Nehogy már 17 évesen ennyire a négy fal közé zárják. Orditás van ha valamit szeretne, és már ott tart hogy inkább nem is szól. Mi lesz ha nagyobb problémái lesznek, akkor ahelyett hogy segítenének, inkább elkergetik majd? Tűrj és ha 18 leszel költözz szépen el, amíg lelkileg meg nem nyomoritanak.
2022. jún. 22. 21:04
 5/20 anonim ***** válasza:
47%
Jajj #4-es, ő is csak addig nagykorú nő, míg bulizni akar. De ha mosni, főzni, vasalni, takarítani, nagymamát ápolni, kertet művelni kellene, akkor kislány még ezekhez.
2022. jún. 22. 21:14
 6/20 anonim ***** válasza:
56%
Mi van akkor ha 17 évesen bulizni akár? Nem kell azokat csinálni amiket felsoroltál, miért kellene? A nagyit ápolja a saját gyereke ne az unokája, a kertet meg kapálja akinek igénye van rá. A 17 éves meg menjen bulizni mert az a dolga.
2022. jún. 22. 21:19
 7/20 anonim ***** válasza:
42%
17 éves kis szarost én sem engednék el semmilyen külföldi fesztiválra. Bulizni elmehetne egy-egy napra, de többre meg egy egész hétre meg pláne külföldre kizárt. Lehet “nagykorú nő vagyok”-ozni.
2022. jún. 22. 21:21
 8/20 anonim ***** válasza:
92%
Engem se nagyon engednek el otthonrol. De, azert 17evesen kulfoldre par napra.? Párod nővérével? Mennyire ismerik őt? Nyilvan nem akarnak teged egy ugymond idegennel plane kulfoldre plane tobb napra
2022. jún. 22. 22:15
 9/20 anonim ***** válasza:
86%

Az én anyám hasonló volt, az apám meg a hátam mögött adta alá a lovat, csak ők nem ordítottak és vertek, hanem hanem 5 percenként felsorolták a lehetséges veszélyforrásokat és hogy nagyon nem örülnek, hogy megyek, mert ők nagyon szeretnek és nem akarják, hogy bajom legyen és én vagyok az egyetlenük és belehalnak, ha valami lesz velem. A végén pedig anyám zokogásban tört ki, bevonult a hálóba és általában ez volt az a pont, ahol azt mondtam, hogy oké, akkor nem megyek. Majd ráerősítettek, hogy ők nem mondtak ilyet, hogy ne menjek, hanem ez a saját döntésem.

Aztán 18 éves korom előtt kicsivel szétmentek és kicsit lekerült rólam a fókusz, meg ha valamelyik rákezdett, jól otthagytam. Aztán egyetemen kolis lettem, ott meg nem számoltam be semmiről. A 18-as nem volt sajnos olyan bűvös szám, mint ahogy itt páran írják, utána is be-be próbálkoztak a nyomasztással.

2022. jún. 22. 22:53
 10/20 A kérdező kommentje:

Miből gondoljátok, hogy azért mert 17 éves vagyok nem tudok főzni,mosni, takarítani, keretet és időseket, gyerekeket ellátni?

+Dolozok, tehát van saját keresetem. :)

Csupán annyi, hogy a szüleim sokszor a 10 percre lévő parka sem engednek el piknikezni a barátaimmal.

Pedig a tanév végi záró vizsgám is 98%-os lett. :)

2022. jún. 22. 22:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!