Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mással is volt, hogy már...

Mással is volt, hogy már inkább lemondott egy találkozót, egy kirándulást, egy nyaralást mert tudta, hogy a szülei mérgesen (kiabálva, ordítozva,esetleg meg is ütne) reagálna arra, hogy te mit szeretnél csinálni?

Figyelt kérdés

Párom nővérèvel mentünk volna ki Linzbe felsztiválokra, bulikra,minden.

De inkább már meg sem kérdezem a szüleim, mert tudom, hogy úgysem reagálnának jól erre.

A 10 perce lévő parkba sem engednek el néha a barátaimmal piknikezni.

Pedig jövőre már 18 éves nagykorú nő leszek.

2022. jún. 22. 20:44
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
35%

Nem is ismeritek ezt a lányt bakker ne itélkezzetek már fölötte. Képzeljétek, hogy ugyanez az egyik barátnőm anyja és a lány mindent bele ad, hogy a szülei végre másképp bankjának vele és nem teszik.

Ő is főz, most, takarít és amikor tud dolgozik, szín 5-ös lett az érettségije, egy érett lány aki igencsak intelligens de a szülei szemében egy senki, akit ugyanígy a négy fal közé zárnak és nem töröknek vele. Kérdező, Ő már 20 éves amúgy, és mindig próbált küzdeni ez ellen és megmutatni, hogy nem korlátozhatják csak úgy. Ha megütnek már jogosan fordulhatsz akármilyen szervezet felé egyenként és főleg akkor jogosan állhatsz ki magadért és mehetsz el onnan oda ahova tudsz. Barátnőmre visszatérve ő a mamájához menekült, mikor egyszer konkrétan hozzávágták a ruháit és mennie kellett. De szintén rá visszatérve, ugye vele is így bántak és volt, hogy el hívtam a szomszéd városban szórakozni, mozizni stb és a szülei rendesen lelkiterrorba tartották, hogyha elfogadja így meg úgy jár meg stb. Ez nem az első alkalom volt, addig rendszeresen le is mondott mindent a szülei miatt de akkor kiállt magáért és eljött. Azóta is ezt csinálja és a szülei már csak basztatják, de ő különösebben nem akad fennt ezen. Mutasd meg, hogy téged sem lehet csak úgy bezárni, menj el a 10 percre lévő parkba és ne hagyd, hogy midnentől megfosszanak. Tomboljanak csak és lássák, hogy téged sem lehet így irányítani, de tényleg, ha megütnek mindenképpen kérj segítséget valakitől.

2022. jún. 22. 23:15
 12/20 anonim ***** válasza:
21%
Hiába vagy jó tanuló, ha úgy bánsz a szüleiddel, mint a szarral. Van valami előzménye annak, hogy így bánnak veled? Egyébként, én sem engednélek ki Linzbe, és nem azért, mert jól esik. 17 évesen, egy másik fiatal lánnyal SEMMI keresnivalód egy fesztiválon. Még ha többen lennétek, esetleg...
2022. jún. 23. 04:44
 13/20 anonim ***** válasza:
19%
Fel nem foghatom mi olyan jó a fesztiválokban. Értelmesebben nem bírtok szórakozni ? Ilyenre én sem adnék pénzt. Itthon is tudsz hányasig inni üvöltő zenére
2022. jún. 23. 06:36
 14/20 anonim ***** válasza:
92%
17 évesen, külföldre, egy idegennel, tuti nem. Ehhez semmi köze a kérdésben felvázolt problémához, ez valóban egy irreális elképzelés.
2022. jún. 23. 06:47
 15/20 anonim ***** válasza:
12%
Velem nem volt ilyen.
2022. jún. 23. 06:50
 16/20 anonim ***** válasza:
67%

Akkor 18 évesen elköltözöl.

Nyugi, az ilyen szülők 20 évesen sem engednek el, mert "míg nálunk laksz..."

Én 21 évesen menekültem az ilyen családból - azért csak akkor, mert addigra tudtam annyi összegyűjteni, hogy biztosan ne kelljen visszamennem mert pl nincs munkám ,pénzem.

2022. jún. 23. 07:10
 17/20 anonim ***** válasza:
92%

Mondjuk az biztos, hogy 17 évesen egy nálad alig idősebb lánnyal fixen nem engednélek külföldre.

Bocs, lehet hisztizni, de az a nagy helyzet, hogy 18 éves korodig az én felelősségem, hogy mi történik veled - igen, persze, itthon is lehet baj, csak az mégsem 6 óra autóút, ha gáz van.

2022. jún. 23. 07:11
 18/20 anonim ***** válasza:
59%
Nem, nem volt.
2022. jún. 23. 07:52
 19/20 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem van ennek is egy mértéke.

Én simán elengedném bulizni a 17 éves lányom a városba, de külföldre fesztiválozni, pláne ilyen fél idegenekkel, biztos nem.

2022. jún. 23. 10:42
 20/20 anonim ***** válasza:
31%

Hogy rezonálhat egy kérdés az én helyzetemmel... :D Lehet hasonló cipőben járunk/jártunk kérdező, csak én már 22 vagyok.

Én is utazni fogok. Anyám a telefonba ordított velem hogy mit kèpzelek magamról, hogy utazok, meg ő nem jön, meg mindenféle baromság, és ha ő nem jön akkor én se menjek. Hasonló hülyeségek.

Fogtam, kinyomtam a telefont meg csendben végig hallgattam a kirohanását.

(Mondjuk èn ismerem anyámat, mentális és idegrendszeri gondokkal küzd, de van benne egy jó adag rosszindulat, hogy nehogy már élvezzem az életet.)

Külföldre 17 évesen nem biztos hogy a legjobb menni bulizni mondjuk.

2022. jún. 23. 11:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!