Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rájuk tudnám hívni a gyámügyet...

Rájuk tudnám hívni a gyámügyet, ha betöltöm a 18-at?

Figyelt kérdés

Szerdán töltöm be, És kidobnak az utcára engem is, és a bátyámat is (19)

De az öcsénk (10) velük marad.

Őt egyenlőre még nem bántják, nem tudom, hogy később fogják-e.

(Valószínűleg fogják)

Szerintetek mit kellene tennem? Azt hiszi, hogy 18 éves kor felett, kirakhat, És akkor már nem vagyok a család tagja.

Hívjam rá a gyámügyet, vagy egyenlőre jobb így az öcsémnek, velük?

(Ja azt még hozzá tenném, hogy vannak felvételek a ház rendetlen állapotáról is, És arról is, ahogy üvöltöznek velem)

2022. jún. 19. 09:13
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
87%

17!

Akkor most olvasd el, amit írtál. A haverod anyja amíg a haverod kiskorú volt, gyermektqrtasdijat kapott. Amikor a drága gyermek nagykorú lett, a gyermektartadpsdij megszunt. Jogi útra terelték, tehát rokontartasert indított pert.

2022. jún. 19. 11:17
 22/39 anonim ***** válasza:
10%
Kicsinyes bosszú ez a részedről. Azért,mert neked menned kellene,már öcséd se maradjon? Érdekes,hogy te kibírtad eddig. Akkor miért nem sétáltál be a gyámügyre,amikor te voltál tíz éves? Persze nem értek egyet anyád felfogásával sem,defurcsa,hogy eddig nem léptél,most meg egyből ronannál,hogy a tesódat kiemeljék.
2022. jún. 19. 11:42
 23/39 anonim ***** válasza:
81%

"Hát nézd, ha nagykorú vagy, valóban semmi közük hozzád és neked se hozzájuk. Minden egymással szemben jog és kötelesség megszűnik, nem kell kapcsolatot tartani, megismerni se kell a másikat."

Ez amúgy mi? Ha elmúlt 18 éves már nem a gyereke,hanem idegen? Hogy lehet ekkora marhaságot írni?

2022. jún. 19. 11:55
 24/39 anonim ***** válasza:
25%

23!

Ha idegennek akarja tekinteni, akkor bizony idegen. Ahogy a gyereknek joga van ott hagyni a szülőket és vissza se nézni, úgy a szülőknek is joga van ám ugyanehhez

2022. jún. 19. 11:59
 25/39 anonim ***** válasza:
78%
20-as jól leírta. Még annyit tennék hozzá, ha teszem azt már van szakképzettséged, munkád, tehán nem folytatsz középiskolai tanulmányokat nappali tagozaton, akkor sem rakhat ki, ha a lakcímkártyádon az ő címük szerepel, mert szívességi lakáshasználónak minősülsz. Először írásban fel kell mondania a szívességi lakáshadználatot, ésszerű határidőt kell adni arra, hogy kiköltözz, kijelentkezz. Ha te ezt nem tartod be, akkor kényszer kilakoltatást kezdeményezhet, de effektíve ő nem rakhat ki.
2022. jún. 19. 14:04
 26/39 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező!

És van hova menned?

2022. jún. 19. 21:03
 27/39 anonim ***** válasza:
92%
# Kirakhatnak ha akarnak.
2022. jún. 20. 00:07
 28/39 anonim ***** válasza:
26%

Pontosítanék: ameddig továbbtanulsz felsőoktatásban, addig kötelesek eltartani, és jár is a gyerektartási.

Lehet, hogy én sem így intézném, hogy a 18. születésnapon azt mondanám, hogy csá, ennyi volt, nincs közünk egymáshoz, nem tudom, hogy így van-e. Azért vannak átmenetek: otthon (náluk laksz) de dolgozol, és leadsz valamit a keresetből - ez elég általános, és nem szemét a szülő ettől.

Albérletbe mész, és időnként hazalátogatsz, vagy te hívod át őket

De hogy utána semmi közötök egymáshoz, és nem tartjátok a kapcsolatot, az ökörség. Bár ahogy értem, ez a te döntésed lenne.

Viszont ezzel nem veszélyeztetik a fiatal testvéredet.

2022. jún. 20. 00:38
 29/39 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan hagyjatok mar ezt a gyerektartas dumát. 18 éves, nem jár neki gyerektartas. Rokontartas járhat neki. Gyerektartas akkor járhatna, ha már kiskorukent is lett volna, ha a szülei elvaltak volna es az egyik szulo fizette volna tartasdijat. Abban az esetben lehetséges lett volna a tartásdíjat fenn tartani amíg felső oktatásban tanul, de azt is csak akkor, ha a külön élő szülő nem kerelmezi annak rokontartasra valtasat, amit simán megtehet, ha a gyerek 18 éves.
2022. jún. 20. 05:55
 30/39 anonim ***** válasza:
89%

Öcséd iskolájában az iskolapszichológussal próbálj talán beszélni, egyelőre teljesen informálisan, szerintem nem kell ehhez semmi különleges engedély.

Lehet, hogy a pszichológus meg tudja figyelni azokat a jeleket, amik valószínűsítik, hogy öcsédet bántalmazhatják a jövőben, vagy ki tudja, valamilyen értelemben talán most is veszélyeztetik.

Általában egy gyerekre igenis hatással van, ha a bátyjait bántalmazzák vagy bántalmazták. Az erőszak bűvös légköre az mégiscsak egy és osztatlan légkör.

2022. jún. 20. 06:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!