Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rájuk tudnám hívni a gyámügyet...

Rájuk tudnám hívni a gyámügyet, ha betöltöm a 18-at?

Figyelt kérdés

Szerdán töltöm be, És kidobnak az utcára engem is, és a bátyámat is (19)

De az öcsénk (10) velük marad.

Őt egyenlőre még nem bántják, nem tudom, hogy később fogják-e.

(Valószínűleg fogják)

Szerintetek mit kellene tennem? Azt hiszi, hogy 18 éves kor felett, kirakhat, És akkor már nem vagyok a család tagja.

Hívjam rá a gyámügyet, vagy egyenlőre jobb így az öcsémnek, velük?

(Ja azt még hozzá tenném, hogy vannak felvételek a ház rendetlen állapotáról is, És arról is, ahogy üvöltöznek velem)

2022. jún. 19. 09:13
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
90%
A bátyád miért maradhatott 19-ig, ha az a felfogás, hogy 18 évesen repül a gyerek?
2022. jún. 19. 09:17
 2/39 anonim ***** válasza:
89%

Az uvoltozes és a rendetlen haz mint ok a gyamhivatalnak? Nagyon naiv elképzelés.

Amúgy jól hiszi, ha betoltod a 18-at, ki tehetnek otthonrol

2022. jún. 19. 09:19
 3/39 A kérdező kommentje:

Hát Először is, anyámnak Hülye felfogása van, de tavaly Őt is elköltöztette.

Csak a bátyám nagyon anyás, És lett munka helye, ezért fizetett nekik, hogy vissza jöhessen, anyám meg így ki tudta használni.

2022. jún. 19. 09:21
 4/39 A kérdező kommentje:

#2-es

Mint láthattad a kiirásba, azt hiszi, hogy akkor már semmi közöm hozzájuk. Mintha csak egy random ember lennék.

De nem az a fő probléma, hogy kiraknak, hanem az, hogy ott az öcsém.

2022. jún. 19. 09:22
 5/39 anonim ***** válasza:
19%
Hát nézd, ha nagykorú vagy, valóban semmi közük hozzád és neked se hozzájuk. Minden egymással szemben jog és kötelesség megszűnik, nem kell kapcsolatot tartani, megismerni se kell a másikat.
2022. jún. 19. 09:24
 6/39 anonim ***** válasza:
75%

Továbbtanulsz?

Én utánanéznék, hogy valóban kirakhat-e, és hogy a továbbtanulás esetében mi a pontos helyzet ellátásoddal kapcsolatban.

A véleményem az, hogy bántalmazási háttér esetén és a mai Magyaroszágon életszerűtlen elvárás egy 18-évestől az, hogy meg tudja oldani lakhatását. A bántalmazott hátterű gyerekek szó szerint nem tudják kitermelni ezt, és ez nem véletlen, nincsenek beléjük csepegtetve kskoruktól kezdve azok a készségek, ami ehhez kell.

Amellett 1990 táján valami beteg okból leállt az állami néplakásépítés is, ami még a családon belüli erőszaktól eltekintve is nemnormális helyzetet teremtett a szgényebb nép lakhatása terén.

Mindenképp kérj előzetesen tanácsot szakemberekkel, több területről is. Kidobni Téged életszerűtlen, és még az is lehet, hogy nem is jogszerű.

2022. jún. 19. 09:34
 7/39 anonim ***** válasza:
94%
Önmagában azért, mert rendetlenség van otthon, nem igazán tudod rájuk hívni a gyámügyet. Viszont nekem megütötte a fülem (inkább a szemem) az "őt még nem bántják". Mit akar ez jelenteni? Esetleg fizikai bántalmazást? Mert akkor viszont valamit lépni kell.
2022. jún. 19. 09:34
 8/39 A kérdező kommentje:

#6-os, Köszönöm szépen, a választ.

#7-es.

Igen, van fizikai eröszak is. Tegnap is megütött.

Úgy csak egyszer vert el anyám

(hozzáteszem 2.-os voltam, És egy vers miatt vert meg) hogy az ágyba remegtem, de azóta csak pofonokat, max fakanállal kaptunk.

Viszont tanulásnál képes beleverni a fejedet az asztalba pl.

És az öcsémmel is sokszor üvölt.

Nem tudom, hogy intézetbe lenne jobb helye, vagy otthon.

2022. jún. 19. 09:51
 9/39 anonim ***** válasza:
95%
A rokonok is fontos kérdés, mert ha van rokon akinél biztonságban van Öcséd, akkor lehet hogy neki átadják a felügyeleti jogot. Ha nincs más rokon, bátyád jöhet szóba, esetleg később bátyád és Te együtt.
2022. jún. 19. 10:04
 10/39 anonim ***** válasza:
94%
(Persze ez önkéntes, vagyis az illeti rokont megkérdezik, vállalja-e)
2022. jún. 19. 10:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!