Rájuk tudnám hívni a gyámügyet, ha betöltöm a 18-at?
Szerdán töltöm be, És kidobnak az utcára engem is, és a bátyámat is (19)
De az öcsénk (10) velük marad.
Őt egyenlőre még nem bántják, nem tudom, hogy később fogják-e.
(Valószínűleg fogják)
Szerintetek mit kellene tennem? Azt hiszi, hogy 18 éves kor felett, kirakhat, És akkor már nem vagyok a család tagja.
Hívjam rá a gyámügyet, vagy egyenlőre jobb így az öcsémnek, velük?
(Ja azt még hozzá tenném, hogy vannak felvételek a ház rendetlen állapotáról is, És arról is, ahogy üvöltöznek velem)
Az uvoltozes és a rendetlen haz mint ok a gyamhivatalnak? Nagyon naiv elképzelés.
Amúgy jól hiszi, ha betoltod a 18-at, ki tehetnek otthonrol
Hát Először is, anyámnak Hülye felfogása van, de tavaly Őt is elköltöztette.
Csak a bátyám nagyon anyás, És lett munka helye, ezért fizetett nekik, hogy vissza jöhessen, anyám meg így ki tudta használni.
#2-es
Mint láthattad a kiirásba, azt hiszi, hogy akkor már semmi közöm hozzájuk. Mintha csak egy random ember lennék.
De nem az a fő probléma, hogy kiraknak, hanem az, hogy ott az öcsém.
Továbbtanulsz?
Én utánanéznék, hogy valóban kirakhat-e, és hogy a továbbtanulás esetében mi a pontos helyzet ellátásoddal kapcsolatban.
A véleményem az, hogy bántalmazási háttér esetén és a mai Magyaroszágon életszerűtlen elvárás egy 18-évestől az, hogy meg tudja oldani lakhatását. A bántalmazott hátterű gyerekek szó szerint nem tudják kitermelni ezt, és ez nem véletlen, nincsenek beléjük csepegtetve kskoruktól kezdve azok a készségek, ami ehhez kell.
Amellett 1990 táján valami beteg okból leállt az állami néplakásépítés is, ami még a családon belüli erőszaktól eltekintve is nemnormális helyzetet teremtett a szgényebb nép lakhatása terén.
Mindenképp kérj előzetesen tanácsot szakemberekkel, több területről is. Kidobni Téged életszerűtlen, és még az is lehet, hogy nem is jogszerű.
#6-os, Köszönöm szépen, a választ.
#7-es.
Igen, van fizikai eröszak is. Tegnap is megütött.
Úgy csak egyszer vert el anyám
(hozzáteszem 2.-os voltam, És egy vers miatt vert meg) hogy az ágyba remegtem, de azóta csak pofonokat, max fakanállal kaptunk.
Viszont tanulásnál képes beleverni a fejedet az asztalba pl.
És az öcsémmel is sokszor üvölt.
Nem tudom, hogy intézetbe lenne jobb helye, vagy otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!