Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fontos gyámügyes kérdés!...

Fontos gyámügyes kérdés! Valaki tud segíteni?

Figyelt kérdés
Senkit nem szeretnék a gondjaimmal, problémáimmal zaklatni. Próbálom rövidre fogni. Volt kicsivel tőbb mint 10 éve már h a szülő gondviselő gyámom Magyarországot elhagyva külföldön vállat munkát engem hátra hagyva az akkor már nagykorú testvéremnek. Volt minden szép ígérve hogy lesz pénzküldés és lesz ez meg az amik nagy szavak maradtak. Testvérem dolgozott amig én iskolába voltam. Ha éjszakás volt nagyszülők vigyáztak rám. Ezt megneszelte a gyámügy és intézetbe akart vinni. Ha jól emlékszem voltak is látogatni ... Nem egyszer.... A kérdésem az lenne h én mostmár mint nagykorú kikérhetem ezt az aktát? Mi ennek az eljárásnak a folyamata és költsége?

#Gyámügy #intézet #régi akta
2016. jan. 25. 00:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
nem hiszem hogy kiadják magát az aktát amúgy se lenne bene sok minden mert családtagra bizni a gyereket nem bün
2016. jan. 25. 01:21
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem az érdekes h bűn vagy sem. Valaminek kell ott lennie ha intézet is szóba került. És az akta vagy legalább egy részére lenne szükségem.
2016. jan. 25. 01:51
 3/12 A kérdező kommentje:
Nem tudom ennek mennyi az elévűlése? Ezeket az Ktákat mikor selejtezik?
2016. jan. 25. 01:52
 4/12 anonim ***** válasza:
Egyáltalán mire lenne jó? Kiadni nem fogják, esetleg ott belenézhetsz, de ez a maximum. Viszont ezzel nem jutsz semmire - habár az sem világos, hogy mit akarnál az aktával?
2016. jan. 25. 07:18
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

1. A szülö részéröl teljesen rendben van (jogilag), ha a NAGYKORÚ testvérre bízott, amennyiben az elvállalta ezt. (A kérdésed alapján igen.)

2. Ha a szülö nem fizetett neki, akkor a testvérnek kellett volna AKKOR ez ügyben eljárnia, és hivatalosan elindítani a szülö ellen egy eljárást.

3. Ha a testvér gondoskodott arról, hogy ne maradj felügyelet nélkül (márpedig megtette - nagyszülö beszervezése), amikor éjszakás volt, akkor biztosítva volt az éjjeli biztonságod is.

4. A gyámhatósás valószínüleg bejelentésre ment ki, valami "jó szomszéd" vagy hasonló jóakaratú ember bejelentette nekik, hogy nem a szülö vigyáz rád, illetve hogy ö éjjel nincs otthon, stb - és ezt a gyámhatóság kötelese minden esetben ellenörizni, még akkor is, ha két nappal elötte minden rendben volt.

5. Az intézet mint elhelyezés minden esetben felmerül, ha gyanus, hogy a gyerek felügyelete nem biztosítptt vagy nem megfelelö. De a legtöbb esetben szó sincs arról, hoyg ténylegesen elindult volna az eljárás az intézeti ehelyezésre.

Összefoglalva: a kérdésed alapján semmi olyan ok sincs, ami miatt ellenetek bármi is elöfordult volna, és olyan sem, amit az aktában mint tényleges mulasztást fel kellett volna tünteti.

A hivatalos aktát nem adják és nem is adhatják ki, de semmi értelme sem lenne ebben au esetben.

De azt azért írd már meg, hogy mit akarnál egyáltalán az aktával?

2016. jan. 25. 07:27
 6/12 anonim ***** válasza:

Gondolom, kerdezo tudni akarja, hogy volt e valami csaladi titok akkor.

Gondolvan, valami nem stimmelt a felnottekkel ha allami gondolasba akarta a gyamugy helyezni. Gondolom, azt is tudni akarja, hogy mi volt az, amiert meg sem tortent meg.

2016. jan. 25. 07:55
 7/12 A kérdező kommentje:
Igen a titok érdekel h miért indul és mi volt. Csak nem tudom meglehet még az akta? Vagy rég kidobták?
2016. jan. 25. 11:21
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Valószínüleg nincs semmiféle TITOK, egyszerüen egy szomszéd vagy valaki más tett bejelentést és annak jártak utána.
2016. jan. 25. 11:56
 9/12 A kérdező kommentje:
Lehet. Viszont a kérdésemre nem kaptam választ. Meglehet még ez az akta? Bele nézhetek? Hisz rólam van ott szó!
2016. jan. 25. 12:19
 10/12 anonim ***** válasza:

Valószínüleg megvan, de hogy belenézhetsz-e, az kérdés. Hiába van rólad szó, azért ettöl függetlenül nem feltétlen tartozik rád egy belsö eljárás menete.

A legokosabb, ha felhívod öket és megkérdezed.

2016. jan. 25. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!