Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ragaszkodó szülővel mit lehet...

Ragaszkodó szülővel mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés

Elsősorban az apai viszonyra lennék kiváncsi. Én 23 éves vagyok, sulizom, élem az életem. Apám azonban enyhén mondva nagyon igényli a társaságom. Elváltak anyámmal mikor kicsi voltam, hétvégente jártam hozzá. Testvérem nincs, ezért ha éppen nem velem szeretne lenni akkor a szüleihez (tehát a nagyszüleimhez) megy át beszélgetni. Bár hogy miről lehet ennyit beszélni számomra érthetetlen. Voltak és sajnos vannak is az alkohollal problémái, szeret hajnalban ittasan hivogatni.

Amikor kicsi voltam szó szerint minden hétvégén ott voltam nála, sajnos néhányszor előfordult hogy ittasan fogadott. Amikor ittas szeret "keménykedni", de ténylegesen nem bántott sosem. Mondtam neki, hogy én inkább magamnak való vagyok, szeretem nyugodtan csinálni a dolgom, és szükségem van az egyedüllétre hogy feltöltődjek, de nemigen akarja megérteni. Emberileg nem kedvelem, a "dehát az apád vagyok" szöveg pedig nem hat meg. Nektek milyen a viszonyotok az apátokkal? Van valaki hasonló helyzetben?

2022. jún. 13. 21:41
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ne talalkozz vele ennyire gyakran, felnőtt ember vagy.
2022. jún. 13. 21:51
 2/10 anonim ***** válasza:
29%
Szerintem nem vagy elég együttérző és nem vagy eléggé elfogadó
2022. jún. 13. 21:53
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy az apád, nem kell engedni az érzelmi zsarolásnak.
2022. jún. 13. 22:00
 4/10 anonim ***** válasza:
73%

És most valóban azt szeretnéd hogy itt mi - számodra ismeretlen olvasók - határozzuk meg a te édesapádhoz való viszonyodat?

Kb. 5 mondatnyi információ alapján?

Ennyi egy élet?

2022. jún. 13. 22:03
 5/10 A kérdező kommentje:
Inkább hasonló tapasztalatokra, mások számára működő megoldásokra lennék kiváncsi :D Leírhatnám 20 oldalon át, de a sztori lényege ennyi :)
2022. jún. 13. 22:05
 6/10 anonim ***** válasza:
22%

Kérdező, ez mindent elárul rólad :"Emberileg nem kedvelem, a "dehát az apád vagyok" szöveg pedig nem hat meg. Nektek milyen a viszonyotok az apátokkal? Van valaki hasonló helyzetben"

Mi a fenét vársz itt?

Megerősítést, hogy jól teszed?

Nem. Részemről 👎

Undorító vagy.

2022. jún. 13. 22:09
 7/10 A kérdező kommentje:

Kis kiegészítés, hogy érthetőbb legyen a sztori:

Régebben imádtam apámhoz járni. Sokat vitt el vidámparkba, állatkertbe, hasonló helyekre. Ez volt oviban. Általános iskolában ahol sok új barátom lett, szívesen lógtam volna néhány hétvégén velük, elmenni "bandázni" stb. Amikor a telefonba ezt felvettem neki, jött az érzelmi zsarolás, hogy "dehát nem hiányzom?" Tehát bűntudatot keltett bennem, ha nem akartam hozzá menni. Emlékszem egyszer nagyon régen, lehettem 7, elfelejtettem a szülinapját, mert átjöttek unokatestvéremék és egész nap játszottunk. Nem tudom hogy felejtettem el, vagyhogy 7 évesen mekkora bűn ez, de este részegen felhívott olyan dumákkal hogy "te vagy az én fiam?!" Eléggé megijesztett :D Ahogy telt az idő, egyre kevésbé szerettem hozzá menni. Egyre üresebbek és monotonabbak lettek az együtt töltött idők, amikor pedig telefonált, tudtam hogy vagy 30 percig nem szabadulok mert a napom minden részletére rá fog kérdezni. Vége lett a középsulinak, egyetemre kezdtem járni, kezdett kialakulni a saját életem. Alkohol ügyileg roszabb lett nála a helyzet, annak ellenére hogy sokszor megígérte, hogy leteszi. Az "emberileg nem kedvelem" kijelentést így értem: nagyon minimalista ember, legjobban a középszerűséggel tudnám leírni. Aki "sikeres" az azért az mert jobb helyre született, szerencsésebb volt, tehát mindenre van kifogása.

Hogy utálom-e? Nem. Sőt, én lennék a legboldogabb ha összeszedné magát :) A szokásait és a világképét utálom. De ha megpróbálom ezt neki elmondani megsértődik, iszik és újabb hajnali hívások következnek. A kérdésem pedig: volt valaki hasonló helyzetben? Ő mit tett?

2022. jún. 13. 22:21
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

6# vagyok. Köszönöm kérdező, korrekt a kiegészítés!

(látszik hogy ferfiből vagy)

Nehéz ügy.

Ezt szerintem csak a lelki és érzelmi mobilitásod függvényében tudod te magad, magadnak megválaszolni úgy, hogy soha ne legyen lelkiismeretfurdalásod.

De ugy latom intelligens vagy, szerintem menni fog önállóan is.

Ez a saját harcod és döntésed kell legyen.

2022. jún. 13. 22:35
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm

Én sem tudom, hogy lesz a jövőben. Nem akarom a halálra terrorizált gyerek kártyát bedobni aki most bosszúból nem beszél az apjával soha többet, mert nem lenne igaz. Ugyanakkor szabad vagyok, és ha valakivel nem jövök ki (legyen az akár az apám is), azt nem akarom eröltetni, és hiszem,hogy emiatt nem vagyok elítélendő. Családi összejöveteleken természetesen beszélek vele,mert nem harag ami közöttünk van. Nincs diszkrimináció, ugyanezt mondanám ha az anyám hivogatna naponta, hogy éppen mit ettem és társai :)

2022. jún. 13. 22:55
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanez volt. Elvaltak es apam minden nap athivott vacsorara. Egyetemista voltam,szingli es volt idom atmenni is meg bulizni is. Mindketten egyedul is laktunk,15 perc setara egymastol.
2022. jún. 14. 00:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!