Hogy érjem el, hogy anyám utánaolvasson egy témának, ahelyett, hogy ragaszkodjon a berögzült régi megszokáshoz?
Van egy dolog, amit anyám nagyon rosszul csinál, és akadályoz abban, hogy én jól tudjam csinálni. Szerinte neki van igaza, mert éveken keresztül úgy csinálta. Viszont ettől még nincs igaza. De nem hajlandó azt elolvasni, amiből kiderül, hogy nekem van igazam. Ez egyébként csak azért fontos mert árt azzal valakinek, hogy ő így viselkedik.
Itt nem fejtem ki mert ő is használja az oldalt.
Nem én vagyok a hörcsögös kérdező. Nem csak az etetésről van szó, az is konfliktusos, de az a legkisebb baj. Hanem pl többször volt olyan, hogy a macskának láthatóan baja volt, ő meg közölte velem, hogy nem hívunk orvost, mert egy macskához nem éri meg.(Még akkor se, ha én fizetem a kezelést, neki csak el kéne vinni) Vagy kisebb testű kutya esetén igyekszik skippeni a veszettség elleni oltást, mondván, hogy úgyse tudna embert megharapni, akkor meg minek. Csak hogy a legnagyobb bajt emlegessem.
Egyébként meg nem én állítok haza a háziállatokkal, hanem vagy apu (aki aztán szrik az egészbe, majd anyám meg én megoldjuk), vagy anyám.
Az meg, hogy kinek a háza nem hinném, hogy legitimálja a kvázi állatkínzást, vagy azt,hogy az évek alatt már többször kellett végignéznem a hülye mentalitása jóvoltából, hogy meghal a macska.
Az ilyen megrogzott gondolkodasu embert nem hinnem, h a szakirodalom bongeszese meghatna...
O ugyis jobban tudja.
Koltozz el, addig lehetoseg szerint ne legyenek allataid, vagy probald az allatorvost mas utan megoldani.
Bizonyos kor folott mar nem erdemes azzal probalkozni, hogy masokat megvaltoztassunk.
Magunkat sokkal jobban tudjuk megvaltoztatni mint masokat, sot az ember altalaban tul ertekeli azt hogy masokat mennyire meg tud, es alulertekeli azt, hogy magat mennyire meg tudja
Ezt, a dolgot ugy erdemes fel fogni mint hogy az eg kek, es a faknak pedig zold levelei vannak.
Nem agyalsz rajta, mert nincs min, ez igy van, amig meg akarod valtoztatni a masikat addig egy hamis valosagot hajtasz ami csak arra lesz jo hogy frusztrald magad
Ha orvoshoz kell vinni és van kereseted, megfogod és elviszed. Nagyon mást nem tudsz tenni.
Illetve, amíg egy háztartásban vagy vele, nem tudod megakadályozni, hogy szrokkal etesse. Annyiban segítheted a cicust, amíg el nem költözöl, hogy vitaminozod és te normálisan eteted.
Amikor az egyik állatorvosos eset volt, konkrétan elvette a kulcsomat és bezárt itthonra. Meg egyszer megoldottam, buszra szálltam, hogy eljusson a macska orvoshoz akkor meg kizárt a házból és az egyik udvari épületben kellett aludnom. Mekkora mázli, hogy mind a két esetnél nyár volt... A kisállat hordozóktól rendszeres megszabadul valamilyen módon, mert vagy tönkreteszi, vagy eladja.
Rokonoktól, barátoktól nem tudok segítséget kérni. A rokonaim fele ugyanez a mentalitás, a másik fele meg nem tudom, mert nincs kapcsolatom velünk. A barátaim nem tudnak erre megoldást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!