Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megéri elköltözni a kicsit...

Megéri elköltözni a kicsit jobb mentális egészségért, ami anyagilag nagyon visszavenné a fejlődésed?

Figyelt kérdés

Tehát pl elteszel egy bizonyos mennyiségű összeget havonta, így hogy szüleidnél laksz, és építed a jövődet így

Cserébe viszont van pár értelmetlen konfliktus és emiatt kicsit gyengén funkciónálsz mentálisan: pl szüleid valamit nem értenek és mielőtt még megértenék felhúzzák magukat, vagy nem képesek higgadtan nemet mondani stb..

De ha mondjuk az embernek sikerül ezt kezelnie és nem lehúznia magát emiatt hanem magára fókuszálni és használni azt a lehetőséget, hogy nem kell havi 150-et csak a rezsire félre tenni, az elég nagy előny

2022. jún. 5. 11:41
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
73%

"egy jó párkapcsolat lenne a kiút "

Te se vagy komplett, ha a kérdezőa saját szüleivel sem tud zöld ágra vergődni akkor a párja szüleivel mihez kezdene?

Ez csak újabb kudarcélmény lenne...

2022. jún. 5. 13:03
 12/22 A kérdező kommentje:

10es de az a baj, hogy mikor egyedül éltem akkor kb úgy éreztem 20 évet öregedtem 5 év alatt, minden tekintetben überszar volt, kivétel a pénz, az jó volt, igaz külföldön éltem.. és ezér vagyok most a szüleimnél, hogy felépüljek, sokat javult a helyzet, de még sok van hátra, hogy "egészségesnek" érezzem magam

9es, igen, a pszichológia jó dolog, az is jó amikor ismered minden zegzugát, meg amikor az életednek van 1-2 része ami ellehetetleníti azt, hogy alkamazd is az okosságokat, mert más dolog tudni valamit és más alkalmazni

2022. jún. 5. 13:06
 13/22 anonim ***** válasza:
37%
Tudni kell alkalmazni... Attól lesz valódi tudás...
2022. jún. 5. 13:08
 14/22 anonim ***** válasza:
85%

Nem a párja szüleivel akarom randizgatni küldeni, 11-es! Egyébként attól még, hogy a saját szülei erőszakosak, a párjáéi még lehetnek normálisak. Ha meg nem, hát velük nem kell találkozni.

Kérdező, hogy külföldön éltél, az minőségileg más, mint a saját hazádban. Itt sokkal nyitottabb vagy mindenre, biztonságban érzed magad már csak a nyelv miatt is, és hogy nem vagy idegen. A függetlenedés az útja az egészségessé válásnak, nem a gyereksorba való visszaesés.

2022. jún. 5. 13:11
 15/22 A kérdező kommentje:
Igen ez így van, előbb utóbb ki költözés lesz a vége, az egyetlen dolog ami visszatart, hogy akkor addíg amig nem lesz igazán jó fizetésem gyakorlatilag alig fogok tudni félretenni
2022. jún. 5. 13:20
 16/22 anonim ***** válasza:
73%
Mennyire durva? Mert ha azért ki lehet bírni, akkor maradnék addig, míg gyűjtök bizonyos összeget, de megoldás lehet külföldön meló is, ott még több pénzt tudnál félre rakni, aztán akár saját kecóba tudnál utána menni.
2022. jún. 5. 14:58
 17/22 A kérdező kommentje:

épp ez az, hogy nem durva alap járaton jól kijövünk, de azért van egy két hát mondjuk úgy értelmetlen idegeskedés, ami legtöbbször azért van mert nem beszéljük meg, van amikor én vagyok a hibás, van amikor ők nem mondanak valamit és elvárják kapásból és ált. ebből van a konfliktus

ettől el tekintve jól meg vagyunk, valami ilyesmi lesz, bár a mostani meló sem fizet rosszul, egy darabig még tartana mire lakást össze hozok belőle

2022. jún. 5. 15:25
 18/22 anonim ***** válasza:
Akkor talán ez így a legjobb ut.
2022. jún. 5. 16:44
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Abszolút megéri nyomorogni a lelki békéért. Hosszú távon kifizetődik. Az ember egészsége rámegy az otthoni konfliktusokra, nem csak az idegei.
2022. jún. 6. 11:47
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
A mentális és ezzel együtt testi, fizikai egészség mindenekelőtt való, mert ha tönkremegy akkor cseszheted, pénzzel nem tudod vissza vásárolni.
2022. jún. 6. 19:55
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!