Szüleimnek valami bajuk van a papokkal es nem mondják el mi. Mi a baj a papokkal?
Szerintem is a pedofíliájuktól tartanak a szüleid. Egyébként miért mennél ilyen táborba? Csak a táborhangulatért, ezzel járó élményekért vagy érdekel a vallás?
Nálunk általánosban nem dobált minket a pap kulccsal vagy krétával( azt próbálja meg...). Teljesen normális volt Péter atya, ha találkoznék vele biztosan köszönnék neki, bár most elgondolkoztam hogyan is kell nekik... Mesélt történeteket a Bibliából, emberi és viselkedési témákat boncolgattunk stb.
Viszon 8. osztályban már egy nő tartotta, na őt annyira nem kedveltük, folyamatosan kántálni kellett valami szöveget amivel adott esetben egyet sem értettünk, de ha mégis, ez az iránymutatás, hogy ha valamit szeretnék elérni akkor kérlelnem kell órákon át egy monoton szöveggel valakit akinek létezése, hát igen... inkább az őrangyalokban hinnék.
Ellenben nem tartom feleslegesnek, legalább ha valaki hadarva mondja, hogy gyóntatófülke akkor nem keresem bent a plottert, hanem tudom mit jelent.
Nem gondolom hogy egy hittantáborban bármi bajod eshetne a szervezők, papok miatt. Inkább én csak nem értek azzal egyet amit tanítanak és ezért nem adnám hozzá az arcomat. Ahogy a kereszteléshez sem feltétlen. Elvileg ezzel vállalnod kellene, hogy az egyház tanításai szerint neveled Istenszeretetre a gyermeked. Én meg vagyok keresztelve, papíron hívő vagyok ezzel ugye, de templomban nagyjából szökőévente kerülök, házasságkötés / haláleset utáni mise, megemlékezés(?) / városnézés közben.
Olvasatomban ódivatú és sanyargató tanításokat akarnak ráderőltetni azzal, hogy vasárnap járj templomba, hogy házasság előtt csak sakkozni lehet egy nővel házasság előtt és hogy tilos fajfenntartásos tartalmakat nézni.
Van ilyen osztálytársam aki ezek miatt rossz szemmel tud rám nézni, mert nem vártunk a barátnőmmel házasságkötésig pl. Szerintem nem követtünk el semmilyen hibát ezzel, 4 éve együtt vagyunk, nagyon nagy valószínűséggel Ő lesz a feleségem. És ha nem? Vagy más esetében nem? Akkor ő már bűnös?
A cölibátus(önmegtartóztatás),ami a római katolikus papoknak kötelező kiéhezteti őket szexuálisan. Nem lehet feleségü, barátnőjük. Van,aki titokban tart szeretőt, de van olyan is, aki rágerjed a gyerekekre, akikkel sokat van együtt.
A szüleid a szexuális zaklatástól tartanak, ami a táborban érhet.
Ajánlom a Ne mondd el senkinek c. dokumentumfilmet, amiben rejtett kamerával vették fel újságírók, azt hogy volt áldozatok felkeresik a molesztáló papokat és kikérdezik őket miért tették ezt.
Kerüld el messzire a papokat, miután ezt megnézted, szerintem magadtól fogod.
"Nyilván nem pedofilok, és meg lehet bennük bízni."
De naiv, milyen aranyos. 🤣😅
Köszönjük, ez jó poén volt...
(Tisztelet annak a kegyetlenül kevés kivételnek, de könnyebb lenne azokat megszámolni ..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!