Szüleimnek valami bajuk van a papokkal es nem mondják el mi. Mi a baj a papokkal?
Mert az egész képmutató, s vallás körül forog az élete.
Ok, olyan is van, aki emberileg normális, meg néha értelmes dolgokat is mond, ha nagyrészt az emberi hülyeséget képviseli az összes. Ha nem olyasmit mond/prédikál, ami kifejezetten káros. Ez meg a normálisnál is előfordul.
Leszögezem, hogy nem gondolom, hogy mindegyik pap ilyen.
Nekem egyszer volt "szerencsém" paphoz, amikor apám undorító nevelőapjának a temetésén csücsültem. Az egy dolog, hogy nem vagyunk apámmal vallásosak, sőt igazából a vénember ritkán látogató családja sem, szóval nekem semmit nem jelentett az a mise, de ahogy levezényelte a pap... hát apámmal ott fogtuk vissza magunkat az első sorban, hogy ne röhögjünk. Ahogy beszélt, amilyen unott pofát vágott végig, az valami leírhatatlan! Sütött róla, hogy az egészet lexarja, hogy csak szépen megtanulta a Bibliát, aztán szépen felolvasta, és végül úgy zárta, hogy "ammen" -- ezt így, ammen, többször is.
Talán nekik sem "elvárt" tapasztalatuk van, ez lehet hasonló eset, mint az enyém, vagy netán egyenesen bunkó, erőszakos volt velük.
4-es: "hogy gyónjak azokról a bűnökről, melyek SZERINTÜK bűnök, de az én lelkiismeretem teljesen tiszta"
Ugye tudod, minden bünözö ezzel védi magát, hoyg az ö lelkiismerete tiszta, jogosan lopott, csalt, gyilkolt, stb...
Nem csak a lopás, csalás, gyilkolás a bűn a vallás szerint!
Bűn például, ha nem mész vasárnap misére ("megemlékezzél arról, hogy az Úr napját megszenteljed")
Ez valaki szerint bűn, valaki (a többség) szerint meg nem.
Bort isznak és vizet prédikálnak, közbe meg részegen kergetik az ovisokat a sekrestyébe... Kb ennyi baj van csak velük!
A legtöbb nem is szereti a nőket azért megy papnak!
Valláskárosult családból származom, ismertem jónéhány papot. Pozitív példát egyet sem tudok felidézni, viszont 11 évesen már biztosan ateista voltam,és ahogy leváltam a szüleimről soha többet semmilyen kapcsolatba nem kerültem vallással .Sok köztük az alkoholista, meg a mentális beteg. Illetve ismerősök elmondásai alapján mostmár politizálás is folyik pl. miséken :D
Mi nem engedtük egyik gyerekünket sem hittanra a sok rossz tapasztalat miatt, 14 év alatt kizárt ,utána ha akartak volna akkor legyen,de nem lett egyik sem vallásos felnőtt korára sem, nem hangoztattam soha,de titokban azért nagyon örülök neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!