Hogyan mondjam el a szüleimnek, hogy idén nem végzek az egyetemen?
Üdv sorstárs!
Én sem végeztem időben az egyetemen. Hallgattam is eleget anyám sopánkodását, hogy ez NEKI (!!!) ciki, hogy az ő gyereke miért nem végzett időben, mit fognak gondolni a szomszédok, a falubeliek, azt fogják hinni, biztos megbuktam...
Miközben annyiról volt szó, hogy pont ellenkezőleg, túlságosan komolyan vettem az egészet, 100%-os munkát akartam leadni, minél jobb jegyeket szerezni, és mivel két szakdolgozatot is írtam, az egyiket be tudtam fejezni időre, a másikat viszont össze kellett volna csapnom és bevállalni egy rosszabb jegyet - amit én sem akartam, mert szerettem a szakom és az évfolyam egyik legjobbja voltam belőle, na meg akkor azt hallgathattam volna a szüleimtől, hogy miért csak hármas?!
Szóval ráhúztam egy extra félévet. Az alatt befejeztem a másik szakdogámat is, plusz letettem a jogsit, ami később nagyban hozzájárult ahhoy, hogy relatíve hamar találtam állást (2009-ről van szó, akkor javában tombolt a gazdasági válság). De anyám személyes sértésnek vette, hogy mit fognak róla (!!!) gondolni a szomszédok...
Nézd, szerintem az a legfontosabb, hogy te mit akarsz és mivel tudsz megbirkózni. Ha ez most nem fog menni, akkor nem fog. Felesleges pörögni rajta. Mondd meg a szüleidnek, hogy az online miatt nem sikerült, elveszítetted a motivációdat, kifutottál az időből, de ez nem a világ vége. Befejezed következő szemeszterben.
Addig kereshetsz magadnak valami részmunkaidős állást, diákmelót. Ha elkezdesz majd egyetem után dolgozni, jól fog jönni, ha látják az önéletrajzodban, hogy nem ismeretlen a munka világa.
Komolyan mondom, a szülők úgy tudnak csinálni, mintha ilyen marhaságokon múlna a világ dicsősége, hogy a gyerek 2022 nyarán vagy 2023 telén végez-e felsőoktatásban. Nem tök mindegy?
Próbáld meg megértetni ezt velük. :) Ha meg puffognak, hadd puffogjanak. Majd lenyugszanak. Minden csoda 3 napig tart.
Nagyon jól indult az év, motivált voltam, minden vizsgát megcsináltam. Aztán online oktatásra mentünk át és azóta otthon voltam
ööö, vizsgák félévkor vannak. Tehát a második félévtől online, abból meg alig telt el két hónap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!