Milyen színek okésak szerintetek gyászolásnál?
Apukám 4 hónapja hunyt el, jó kapcsolatunk volt, nagyln megviselt a halála, hirtelen történt és fiatal volt.
Eddig csak feketét, maximum fekete-fehér csíkosat hordtam. A nyár közeledtével nem annyira bírom a feketét.
A fehéret, szürkét, kéket, barnát nem szeretem. Szerintetek milyen színeket "hordhatok"? Tudom, hogy nincs erre vonatkozóan szabály, de inkább kihagynám, hogy arról beszéljenek az idióta emberek, hogy nem is gyászolom apám, mert pl. rózsaszínben vagyok.
Bordó belefér? Esetleg méregzöldre gondoltam még...
Igen, sajnos én is eléggé konzervatív közegben élek.
Természetesen akár a halála napján is lehettem volna akár tűzpirosban is, akkor is ugyanazt a gyászt éreztem volna, mint így, feketében is.
Apukámat áprilisban temettük el. Egy hétig mindennap feketében jártam, nem is volt kedvem a színekhez.
Amúgy sincsenek túl színes ruháim, de egyáltalán nem éreztem rosszul magam mikor egy hét után felhúztam a sárga pulcsimat. Ő tudja hogy, hiányzik, én tudom, hogy belül gyászolom. Senkire sem tartozik.
Én fekete szalagot tűztem a ruháimra, ha nem is egy évig, de elég sokáig viseltem így.
Így szerintem megvan a jelzés értéke, a te lelked megnyugtatására és a külvilág felé is.
Nyugodtan viselj színes ruhákat.
Apu tavaly a nyár kellős közepén halt meg, és én nem terveztem feketében járni. De másnap reggel automatikusan ahhoz nyúltam a szekrényben. Aug végén mentünk nyaralni, oda tudatosan nem vittem feketét, de nem is érteztem jól magam. Végül karácsonyig hordtam gyászruhát (45 vagyok, nem 65 vagy 80). Nem döntés, érzés kérdése volt. Nem különösebben érdekelt, mit mond más, akkor sem érdekelt volna, ha színes van rajtam.
Bízd magad az érzéseidre.
Az érzés nem a ruha színén múlik.
Viszont fordítva igen, a ruha színe az érzésen.
18, nem, a magyarázkodás az, amikor rohadt kellemetlenül elkezded védeni magad.
Az, hogy egy félmondattal visszaszólsz valamit, nem magyarázkodás.
Nem fogja tudni kikerülni a parasztokat, ha olyan környezetben él, és nyilván valamit válaszolnia kell, mert nem hagy ott senkit szó nélkül. Semmi értelme leállni, elmondani, hogy de én nem így gondolom, nem kell a fekete, nem szokás már. Annak se sok értelme van, hogy semmi közöd hozzá, mert akkor jön az, hogy hű meg ha.
Az ilyen emberek ellen a legjobb, ha úgy vágsz vissza, hogy ő legyen a tuskó a végén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!