Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Részvétnyilvánítás személyesen...

Részvétnyilvánítás személyesen, de hogyan?

Figyelt kérdés
Részvétet nyilvánítani illik kezet nyújtva, kézfogással, vagy jobban egy öleléssel? Férfi a férfinak - szituáció!

2012. nov. 9. 16:34
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Kézfogás, még nővel is nem, hogy férfinak.
2012. nov. 9. 16:36
 2/10 A kérdező kommentje:
Szerencsére még sohasem volt szükség "rá", de jobb, ha felkészül az ember időben erre a szituációra. És mit szokás mondani még, mert elég közhelyes a "részvétem" szó?!
2012. nov. 9. 16:38
 3/10 anonim ***** válasza:
Mindenféleképpen egy öleléssel, ami egy kicsit tarthat pár másodpercnél tovább is a kelleténél, hogy tényleg érezze az együttérzést és ne azt, hogy csak kötelességből teszed. Közben pedig az "őszinte részvétem", vagy semmi (néha a kevés a több), vagy csak annyi, hogy "nagyon sajnálom".Persze ez attól is függ, milyen kapcsolatban vagy vele.Ezeket csak akkor, ha közelebbi jó kapcsolatban vagytok. Én így tennék.
2012. nov. 9. 16:40
 4/10 A kérdező kommentje:
Ilyen helyzetben nem szeretném megjátszani magam, de ezek a dolgok nagyon távol állnak tőlem. Biztosan megoldanám a magam módján, s szerintem ez a legfontosabb, hogy érezze a gyászoló, hogy vele vagyunk.
2012. nov. 9. 16:43
 5/10 anonim ***** válasza:
Őszinte részvéten, és szerintem kézfogás. Temetésen is csak kézfogás van.
2012. nov. 9. 16:50
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a választ!
2012. nov. 9. 16:54
 7/10 anonim ***** válasza:
Jó lenne tudni, hogy milyen kapcsolat van a két férfi között? Egykori kertszomszédok, vagy legjobb barátok... nem mindegy.
2012. nov. 9. 22:20
 8/10 A kérdező kommentje:

Mondjuk fiú és apósa közti kapcsolat!

De a helyzet pl. fiú és halott testvére(nő) közötti kapcsolat esetén?

2012. nov. 10. 08:47
 9/10 A kérdező kommentje:
Illetve az érdekelne még, hogy ilyen esetben a szerettei összes tagjával kell kezet fogni / átölelni? Vagy csak a közvetlen, vér szerinti rokonsággal?
2012. nov. 10. 09:00
 10/10 anonim ***** válasza:

Az apóst meg lehet ölelni nyugodtan.

A lánytestvérrel elég a kézfogás, ha nem vagytok egyébként puszi-puszi viszonyban.

Csak a gyászoló családnak kell részvétet nyílvánítani.

Egy "fogadja őszinte részvétem" elég.

2012. nov. 10. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!