Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért érzem ezt megalázónak?

Miért érzem ezt megalázónak?

Figyelt kérdés

Tudni kell rólam, hogy alapból nagyon kicsi az önbizalmam, és nehezen nyitok mások felé, még a családom felé is mostanában. A szobámban ülök bezárkózva, mert otthon csak ott érzem jól magam. (Vannak barátaim is, akik között majdnem önmagam lehetek. Ők amúgy elfogadnának, de akkor is nehezen nyílok meg teljesen)

Szóval otthon szinte csak a szobámban vagyok, viszont ott önmagam lehetek. Felszabadutan táncolgatok, meg ilyenek, amit a család előtt sose tennék. Egyik nap is éppen táncoltam, amikor anyum benyitott. Nem szólt semmit arról amit látott, csak elmondta miért jött és aztán kiment. Mégis annyire megalázottnak éreztem magam, mintha azt a kis biztonságos részt, ahol önmagam lehetek elvette volna.

Utána következő alkalmakkor se szabadultam ettől az érzéstől, akármikor a szobámban táncoltam, vagy bármi, folyton az ajtó felé néztem, hogy nehogy bejöjjön valaki.

Nektek volt hasonló, hogy valaki tudomást szerzett valami olyanról, amit egyáltalán nem akartál neki megmutatni? (Napló, titkok, vagy tényleg bármi ilyesmi, ami neked fontos)

Hogyan szabadulhatnék meg ettől az érzéstől? Semmi rosszat nem csináltam, nem egy 18+os dolog közben nyitott rám, csak táncoltam, mégis legalább annyira megalázónak érzem.

2022. máj. 21. 21:43
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
94%
az ajtót nem tudod bezárni? engem az zavar irgalmatlanul, ha tornazas közben zavarnak, vagy elfelejtem bezárni az ajtót és benyitnak. tudják hogy szoktam edzeni, de mégis olyan idegesítő nekem 🤷🏻‍♀️
2022. máj. 21. 21:52
 2/24 anonim ***** válasza:
94%
Ez nekem is ciki lenne, vagyis ilyen érzéseim nekem is vannak. Minden olyan dolog, amit a magánszférádban csinálsz, nem akarod, hogy, más lássa. De azért belerokanni nem kell, hogy látta hogyan táncolsz, valószínűleg abszolút nem is érdekli.
2022. máj. 21. 21:58
 3/24 A kérdező kommentje:
#1 Ha kulcsra zárom, rögtön gyanakodnak, hogy valami rosszat csinálok. De majd kipróbálom, hátha nem lesz belőle botrány. ☺️
2022. máj. 21. 22:06
 4/24 A kérdező kommentje:
#2es Nem fogok belerokkanni, csak most nagyon előjött az érzés, és hogy jól átadjam, talán kicsit túlozva írtam le. De azért örülök hogy érted a helyzetet. Remélem tényleg nem érdekli, mert amúgy nem hozta szóba. Tehát az egész vszeg csak a fejemben van, de pont ez a baj a kis önbizalommal, hogy nem tudom elválasztani a fejemben a dolgokat, hogy mi az ami valós és mi az amit túlreagálok. Ezért is írtam ki, hogy mások világosabban látják.
2022. máj. 21. 22:11
 5/24 anonim ***** válasza:
43%
Pszichológussal beszélj... ez így nem normális...
2022. máj. 21. 22:23
 6/24 anonim ***** válasza:
98%
Velem pontosan ez történt, azóta nem is szívesen táncolok. Bár nálunk az egész családi légkör ilyen nyomott és hideg.
2022. máj. 21. 23:08
 7/24 anonim ***** válasza:
96%
Kopogni azért illene neki. Még akkor is ha az ő háza. Nekem sem volt privát szférám. És mindig rosszkor nyitott be anyám. Hiába mondtam neki kopogjon, hát ez az ő háza, oda megy be ahova akar. Vagy ha kopogott is, max következő 2-3 alkalommal, aztán elfelejtette. Egyik alkalommal mikor benyitott, nagyon megelégelte. Épp ráztam a brét. Benyitott, én pedig úgy tettem, mintha nem történt volna semmi. Gyorsan visszazárta az ajtót, és kiment. Azóta mindig kopog!
2022. máj. 21. 23:20
 8/24 anonim ***** válasza:
49%
Ennyire zárkozni tényleg picit tulzás.
2022. máj. 21. 23:58
 9/24 anonim ***** válasza:
60%

"Miért érzem ezt megalázónak?"

Ezt a kérdést pszichológusodnak tedd fel. Ugye te sem gondolod komolyan, hogy normális ez a mértékű bezárkózás???

2022. máj. 22. 02:08
 10/24 anonim ***** válasza:
79%

Jogos. Kamaszként én is rettentő zárkózott voltam, és utáltam, amikor jöttek a kérdéseikkel, meg hogy nem normális, amit csnálok.

Végülis novelláíró versenyeken vettem részt, most meg könyvet írok, és továbbra is introvertált vagyok... de persze, nem normális.

Egy extrovertált sohasem fog megérteni bennünket.

2022. máj. 22. 07:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!