Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet kezdeni ilyen...

Mit lehet kezdeni ilyen szülőkkel?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az a problémám kiskorom óta, hogy anyukám nagyon túlféltő. Viszont én már 25 éves vagyok és már nagyon idegesít ez az egész. Azt hittem, hogy ha felnövök, akkor abbahagyják ezt, de sajnos nem. Ha elmegyek valahova akkor az az első kérdés hogy "Hova mész?" aztán "Kivel mész?", "Mikor jössz haza?", "Ne maradj sokáig!"

Megértem az e mögötti dolgot, mivel én egyke gyerek vagyok. Nincsen testvérem és én is nagyon nehezen lettem a szüleimnek. Így természetes, hogy nagyon féltenek és tudni akarják, hogy hol vagyok, jól vagyok-e stb. Viszont ennyi idősen úgy érzem ez már kezd nagyon terhes lenni számomra.

A másik dolog, hogy mindenbe beleszólnak meg ők mindig mindent jobban tudnak. Állandóan kritizálnak meg amibe csak tudnak belekötnek. Pl az utóbbi időben felszedtem pár kilót, amit igyekszem leadni. Nem sok feleslegről van szó, de anyámtól folyton megkapom, hogy úristen hogy nézek ki stb. miközben anya és apa is eléggé túlsúlyosak.

Anyám konkrétan irányításmániás vagy nem is tudom mi a legjobb szó arra, ahogy viselkedik. Szeretne mindent az irányítása alatt tartani, mindennek úgy kell történnie ahogy ő elképzelte, mert ha nem képes akár agresszívan is viselkedni. Itthon mindenkit ő akar irányítani és úgy jár-kel a házban, mint valami terminátor. Ha valami nem tetszik neki, akkor kiabál és alig várja az ember, hogy elhallgasson végre. Zenét sem hallgathatok akkor amikor kedvem van hozzá. Csak akkor ha a szüleimet nem zavarja vagy épp nekik is olyan kedvük van, hogy megengedik. Máskülönben kikapcsoltatják velem.

A páromat is folyamatosan kritizálják, mint ahogy egyébként mindenkit. Ezért nem szomorkodom túlzottan emiatt, mert tisztában vagyok azzal, hogy ők mindenkibe találnak kifogásolni valót. De már lassan ott tartunk, hogy anyám beleakar szólni a kapcsolatomba. Ha elmegyünk a párommal randizni akkor mindig mondogatja, hogy ne maradjak sokáig, ezt meg azt ne csináljam meg ne gondoljam komolyan a párommal, mert ilyen meg olyan. Persze mindenkinek vannak hibái. Nekem is, a páromnak is, a szüleimnek is. De a szüleim egyszerűen túlféltenek, mindenbe beleszólnak, mindenbe belekötnek, mindenkit kritizálnak, semmi és senki nem elég jó nekik.

Ezek miatt a dolgok miatt már egy jó ideje gondolkodom a költözésen csak eddig még nem tudtam megvalósítani főleg az anyagiak miatt, de azon vagyunk a párommal, hogy mielőbb összetudjunk költözni. Biztosan abba is belefognak majd szólni meg hogy gondoljam át stb de úgy érzem nincs mit átgondolni. Szeretjük egymást a párommal és együtt képzeljük el a jövőnket plusz mindketten 20 felett vagyunk már itt az ideje önállósodni meg itthon sem birom már elviselni a szüleimet azok miatt amiket leírtam.

Próbáltam már velük beszélni ezekről a dolgokról, de mindig az a vége, hogy saját magamnak köszönhetem azt ahogy viselkednek velem és én legyek az egyetlen aki változtasson. Ők teljesen jól csinálnak mindent.

Valakinek viselkednek még hasonlóan a szülei? Mit tudott kezdeni velük?

Kezd már nagyon elegem lenni. Nem szeretném megszakítani a kapcsolatot velük, de szeretnék némi távolságot is tartani tőlük, hogy ne menjenek az idegeimre.

2022. máj. 18. 19:04
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

"Pl akkor mentem haza amikor akartam, azzal mentem akivel akartam oda ahova akartam stb"

Hja. Erre én mint szülő, kb azt reagáltam volna, hogy akkor vásárolok be, amikor akarok, nem kell, hogy legyen otthon neked más, mint kenyér, leszerelem a szoba ajtódat, mert épp ahhoz van kedvem és hasonlók.

2022. máj. 19. 10:53
 22/25 anonim ***** válasza:
2022. máj. 19. 11:03
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
Hát, mondjuk, ha elvárod hogy felnőttként bánjanak veled, legyél felnőtt, költözz el és tartsd el magad. Míg a mamahotelben élsz és a papabank is támogat addig gyerek vagy
2022. máj. 19. 15:22
 24/25 anonim ***** válasza:
26%

Számomra döbbenet 25 éves létedre, még mindig gyermeteg szinten vagy.

Gondolom tiniként sem lázadtál. Hát azért tartassz még mindig itt.

Ideje lenne felnölni, és függetlenedni. Nem csak anyagilag, érzelmileg is.

2022. máj. 19. 17:05
 25/25 anonim ***** válasza:
78%
Nekem már 15 évesen is volt ilyen olyan dolgokból keresetem szóval nem voltam különösebben rászorult arra , hogy adjanak. De érdekes módon most is jo mindezek ellenére a szüleimmel való kapcsolatom
2022. máj. 19. 18:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!