Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha most ilyen anya vagyok...

Ha most ilyen anya vagyok később mi lesz?

Figyelt kérdés

Őszinte leszek . Szeretet hiányom van. Nem a saját családomnál nőttem fel. Úgy érzem sosem szeretett senki sem igazán. Született egy kislányom a férjemtöl . Első baba. Nagyon imádom Nagyon szeretem. Talán jobban is mint "kellene". Gondolom a családi múltam miatt.

De olvasgatok néha hogy vannak ragaszkodó szülők akik nehezen engedik el a gyerekeiket. A legjobb barátjuk akarnak lenni és rosszul érinti őket ha a gyerek nem oszt meg valamit a szülővel .

Én tudom mik a normális határok. Ha majd nagy lesz és költözni akar, költözzön fájni fog de ha ezt szeretné nem állok az útjába. Nyilván lesznek barátai akikkel több mindent meg fog osztani remélem nem fog zavarni. Teret akarok adni majd neki. Nem akarok erőszakos lenni és azt akarom hogy egy normális kapcsolatunk legyen. Így belegondolva ez a helyes.

De mi van ha még sem ilyen leszek majd ? Mi van ha túlontúl is akarni fogom tőle a szeretetet? Olyan formában ami már nem normális. ?!

Az igazi szüleimnek sosem kellettem. A nevelő szüleimnél csak úgy el voltam. Szeretetet nem kaptam. Legalábbis ha ez szeretet akkor fura módon mutatják na mindegy. Anyosomek hát szeretnek is meg nem is. A férjem szeret de valahogy mégis szeretet hiányom van. Mi van ha emitt az üresség miatt elveszítem majd ? Félek hogy ő neki sem fogok kelleni és ő sem fog szeretni.

Tudom nem egy "normális " kérdés. De valamiért aggódom ezen. Olyan mintha az élettől nem érdemelnék egy kis törődést vagy bármi. Nem akarom ezt elrontani.

2022. máj. 11. 15:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
87%
Keress fel egy szakembert.
2022. máj. 11. 15:42
 2/14 anonim ***** válasza:
92%
Normális kérdés, a múltadat tekintve érthető, na meg te egy intelligens embernek tűnsz. Szerintem is beszéld meg szakemberrel mindenképp.
2022. máj. 11. 15:47
 3/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Pszichológushoz már voltam részben emiatt is.

2022. máj. 11. 16:12
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
És nem segített semmit?
2022. máj. 11. 18:27
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon-nagyon jó anya vagy és leszel. Az mutatja, hogy vannak kételyeid... Hidd el, a rátelepedős anyáknak nincsenek, egy pillanatig sem gondolkoznak ilyeneken.
2022. máj. 11. 19:52
 6/14 A kérdező kommentje:

4es. 1 alkalommal voltam eddig. Még nincs javulás bár jobb már egy kicsit

5ös. Nagyon szépen köszönöm. Ez jól esett. De tényleg

2022. máj. 11. 21:25
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy tudod ezt és valtoztatni akarsz, a legjobb, amit a gyerekednek adhatsz. Jó anya vagy és leszel.

Ha csa egyszer voltál szakembernél, az nem elég. Az ilyen viselkedésminták megváltoztatásához évek is kellhetnek akár. Csak ne add fel, járj el a terápiára, minden rendben lesz!

2022. máj. 12. 06:09
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
A terápia ezen segít, mindenképp folytasd. És jó anya vagy
2022. máj. 12. 07:46
 9/14 anonim ***** válasza:
98%

Én amondó vagyok, hogy ezt majd nagyobb korában mond el a gyerekednek, ha nagyon nem tudsz túllépni ezeken a félelmeken. Ha megbeszéled vele, mit miért cselekedtél, az segít majd a kapcsolatotokon. Ha nem leszel anyasárkány, akkor nem veszíted el, csak tényleg ne telepedj rá, mert azzal ártasz neki.

Jó, hogy ezt időben felismerted :)

2022. máj. 12. 07:50
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsokat ☺️
2022. máj. 12. 08:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!