Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most tényleg en vagyok a rossz?

Most tényleg en vagyok a rossz?

Figyelt kérdés

En 30 vagyok. Van két "kis"tesóm, 12 és 14 évesek.

Mióra elköltöztem otthonról, minden évben jöttek nyaralni, vagy csak néha néha itt aludni.

3 éves a fiunk. Ő velünk alszik 1 szobában.

Amig csak ő volt is tidtak jönni, mert van egy másik szoba is, ott tudtak aludni.

Viszont lett egy lányunk is. Fél éves. Eddig azért nem jöhettek itt aludni, mert pici volt a lányom. 2 sajattal meg 2 tesómmal egyszerűen nem bírtam volna ugy, hogy a kicsit kb 2 óránként szoptattam.

Most kijelentették, szeretnenek jönni nyáron, ittaludni.

En meg mondtam, hogy nem fog menni. A mi szobánkban alszunk mi férjemmel, és a nagyobbikkal.

A másik szobaban alszik a kicsi, ha éjjel ébred megyek hozza oda szoptatni, és hajnaltól együtt alszunk abban a szobában.

Az öcsém behisztizett, hogy akkor hoz hálózsákot, ugy alszik itt. Nemet mondtam.

Erre kiverte anyáméknak a hisztit, hogy márpedig ő akkor is itt akar aludni. Anya meg értetlen, mert 120m2en lakunk, nem igaz hogy nem tudom őket "befogadni" pár napra.

Merőben mashogy vannak nevelve, mint anno mi nagyobbik hugommal. A kicsiknél amit ők kigondolnak, ugy is kell lennie, mert különben hisztiznek míg meg nem kapják. Mar emiatt is utalok hozzajuk menni haza, mert elviselhetetlenek sokszor

Anya meg most kiakadt rám. Közölte, hogy akkor nek szivesen vigyáz a gyerekeimre, ha én igy állok a tesoimhoz.

Anya az egyetlen segítségem (férjemen kívül) a gyerekfelügyeletben.

Nagyon kiakadtam, mert ez már zsarolás.

Tenyleg jogos hogy eddig meg tudtuk oldani, oldjam meg most is?

2022. máj. 7. 11:07
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
12%

31# Persze. Kifüttyent az ablakon hogy "szomszéd néni jöjjön át" és már siet is.

Persze ingyen.

2022. máj. 7. 15:24
 32/36 anonim ***** válasza:
35%
Nézd!Ez a te döntésed,mert nem vagy köteles őket nyaralgatni.DE!Én bármikor szívesen látom akár több napra is a testvéreim és az unakatestvéreim gyerekeit a saját 5gyerekem mellé,mert szeretem őket.Azért a tesóim gyerekeit írtam,mert korban ők állnak közelebb a te tesóidhoz,de amúgy nyilván a saját testvéreimet is elszállasolnám,ha így tudnánk találkozni.A gyerekek meg azért akarnak menni hozzátok,mert jól érzik ott magukat,ennek meg különösen örülnék.Nekünk amúgy 200nm a ház van 4 szoba,meg egy nagy nappali,most bővitünk még 2 kis hálószobák,de bőven elférnek akarhanyan pár napra,de ehhez nyilván az kell,hogy akarjam,hogy itt legyenek.Nálatok sem az a valódi baj,hogy nem fértek el,hanem az,hogy te nem akarod,hogy ott legyenek.Ez nem baj,csak akkor ezt kell mondani.
2022. máj. 7. 15:24
 33/36 anonim ***** válasza:
87%

Nagynéném úgy oldotta meg az ottalvást mikor helyhiány volt, hogy a kertbe felállítottunk egy sátrat, és mi ott aludtunk nyáron éjszaka, kemping ágyon, felfújható matracok, hálózsákkal. Nagyon szerettük.

Viszont ha te nem akarod a tesókat fogadni, a te döntésed. Megértem, pici gyerek mellett elég húzós még két kamasz. Zsarolásnak soha nem szabad engedni.

Ha mégis jönnének, írásban fektessetek le együtt szabályokat, amit megbeszélték előre. Amíg betartják, maradhatnak, ha nem, mehetnek azonnal haza.

2022. máj. 7. 16:07
 34/36 anonim ***** válasza:
83%
Nem vagy rossz, dönthetsz így, de értem anyudat is, mert ő is dönthet így. Pont annyira vagy köteles vigyázni a gyerekedre, mint te az övére. Anyudról írtad, hogy sokat segít neked a picik körül, valahol joggal vár viszonzást, hogy ő is szusszanjon picit. Ha te nem vagy rossz, akkor anyud sem rossz, hogy nem segít majd neked, hiszen ő sem köteles a két kamasza mellé egy dackorszakos 3 évessel vesződni.
2022. máj. 7. 16:55
 35/36 anonim ***** válasza:
68%
Amig kicsik voltak a tesoid anyaskodtal veluk. Na itt a baj. Kotodnek hozzad. Most azt erzik, lecserelted oket a sajat ket gyerekedre es mar nem szereted ugy oket, elvesztik a potanyut. Amugy meg szerintem pont ez van. Ha szeretned oket, varnad is oket. De mar elhidegutel toluk.
2022. máj. 8. 18:02
 36/36 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg az van, hogy anyu elbaszta a tesók nevelését, és most lőcsőlné a legidősebb gyereke nyakába amikor lehet, hogy addig se kelljen elviselnie őket. Amúgy vicces ezen az oldalon ha egy kamasz nyikkan hogy heti fél órát vigyázni kell a tesóra, akivel egy háztartásban él, mindjárt habzó szájjal szidnák a szülőt hogy "minekszüttazilyen", de ha már két pici gyerekkel kínlódik maga is a legidősebb gyerek, akkor szemét, mert nem vesz még ennek a tetejébe is két hisztérika kamaszt...
2022. máj. 8. 18:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!