Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most tényleg en vagyok a rossz?

Most tényleg en vagyok a rossz?

Figyelt kérdés

En 30 vagyok. Van két "kis"tesóm, 12 és 14 évesek.

Mióra elköltöztem otthonról, minden évben jöttek nyaralni, vagy csak néha néha itt aludni.

3 éves a fiunk. Ő velünk alszik 1 szobában.

Amig csak ő volt is tidtak jönni, mert van egy másik szoba is, ott tudtak aludni.

Viszont lett egy lányunk is. Fél éves. Eddig azért nem jöhettek itt aludni, mert pici volt a lányom. 2 sajattal meg 2 tesómmal egyszerűen nem bírtam volna ugy, hogy a kicsit kb 2 óránként szoptattam.

Most kijelentették, szeretnenek jönni nyáron, ittaludni.

En meg mondtam, hogy nem fog menni. A mi szobánkban alszunk mi férjemmel, és a nagyobbikkal.

A másik szobaban alszik a kicsi, ha éjjel ébred megyek hozza oda szoptatni, és hajnaltól együtt alszunk abban a szobában.

Az öcsém behisztizett, hogy akkor hoz hálózsákot, ugy alszik itt. Nemet mondtam.

Erre kiverte anyáméknak a hisztit, hogy márpedig ő akkor is itt akar aludni. Anya meg értetlen, mert 120m2en lakunk, nem igaz hogy nem tudom őket "befogadni" pár napra.

Merőben mashogy vannak nevelve, mint anno mi nagyobbik hugommal. A kicsiknél amit ők kigondolnak, ugy is kell lennie, mert különben hisztiznek míg meg nem kapják. Mar emiatt is utalok hozzajuk menni haza, mert elviselhetetlenek sokszor

Anya meg most kiakadt rám. Közölte, hogy akkor nek szivesen vigyáz a gyerekeimre, ha én igy állok a tesoimhoz.

Anya az egyetlen segítségem (férjemen kívül) a gyerekfelügyeletben.

Nagyon kiakadtam, mert ez már zsarolás.

Tenyleg jogos hogy eddig meg tudtuk oldani, oldjam meg most is?

2022. máj. 7. 11:07
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
88%
Kérdező: jól tetted hogy megmondtad: érthető hogy nem akarsz - pláne ilyen helyzetben - a kamasz gyerekek cselédje lenni.
2022. máj. 7. 12:38
 22/36 anonim ***** válasza:
85%
Én emlékszem az előző kérdésre, kérdező. Szinte szóról szóra ugyanez volt e helyzet, gondolom újra és újra előjön valamilyen formában. Sajnos muszáj lenne megtalálni a módját, hogy anyukádtól függetelnedj. Szerintem van valami lelki oka, nem a babysittelés az egyetlen, ami miatt "függsz" tőle.
2022. máj. 7. 12:43
 23/36 anonim ***** válasza:
15%

Jó, jogod van meghatározni, kit látsz vendégül, de ez anyukádra ugyanúgy igaz.

És igen, teljesen jogos, hogy ha te pár naptól hisztirohamot kapsz egy 120 nm-es házban (szoba ide vagy oda), akkor anyukád sem fog szívesen pattanni két kisgyerek miatt, akikkel eleinte sokkal nehezebb, mint a nagyokkal.

A nevelését meg majd akkor szóld le, ha te is nevelsz két kamaszt. Rohadtul nem ugyanolyanok, mint kiskorukban. De te csinálsz magadból mártírt, ki kért meg, hogy ugrálj körülöttük? Nem esznek, ha nem teszed eléjük? Hát akkor nem esznek. Majd ha éhesek, hidd el, képesek lesznek csinálni maguknak egy szendvicset. A szabályokat meg rég le kellett volna már fektetni, hogy ez és ez a helyzet nálatok, nem mindent rájuk hagyni. De nyilván csakis anyukád a hibás ebben is meg szemét, mert mer pár nap segítséget kérni, miközben te is ugyanúgy kérsz tőle és esélyesen fogsz is jóval többet, mikor pl nyári szünet lesz (tudom, teeee soha).

2022. máj. 7. 13:30
 24/36 anonim ***** válasza:
96%
Hát, én nem vennék két kamaszt a nyakamba a két pici gyerek mellé. Ha hisztiznek, hisztizzenek. A követelőzésből el tudom képzelni mekkora koloncot jelentenének.
2022. máj. 7. 14:02
 25/36 anonim ***** válasza:
91%
Fú, nem is értem ezt az ottalvás dolgot. Hiába szeretem a nővérem, eszembe nem jutna náluk aludni, nekem ez olyan tiszteletlenség, a magánszféra megsértése. Mindenki aludjon csak otthon a saját ágyában. Ekkora gyerekeknek meg már illene némi érzelmi intelligánciával rendelkezni, hogy ha nemet mondanak nekik,akkor bocsánatot kérve leszakadjanak a témáról. Anyukád meg szintén meglehetősen éretlen, ha ebben a témában a gyerekek mellé áll. Tarts ki a nem mellett, a nem az maradjon nem, ne engedj a nyomásnak és zsarolásnak.
2022. máj. 7. 14:05
 26/36 anonim ***** válasza:
91%
Amúgy két kamaszt a nyakadra venni hetekre, meg pár órára pesztrálni egy babát nem ugyanaz. A gyerekfelügyelet meg akár fizetett segítséggel is megoldható. inkább mint hogy az ember képébe tolja a nagyi hogy hébe-hóba mer vigyázni az unokáira...Akkor ne tegye ha emiatt úgy érzi adós neki a saját gyereke. Nem kötelező.
2022. máj. 7. 14:06
 27/36 kovpet ***** válasza:
68%

"Ha nem adok nekik enni, nem esznek."

Ezt én soha nem értettem. Miért baj ez? Majd ha éhesek lesznek, akkor esznek. Nyilván nem halnak majd éhen...

2022. máj. 7. 14:07
 28/36 anonim ***** válasza:
89%
De, van az a típus aki kiszolgáltatja magát, és nem ugrálják körül kamaszként is hisztériázik.
2022. máj. 7. 14:08
 29/36 anonim ***** válasza:
86%
Tudod ez már régen el lett rontva.... Egy gyereknek meg kell tanítani hogy ahány ház annyi szokás. Képzeld az én lányom oxigénhiányos és alig tud beszélni. De azt tudja hogy a papaeknal a tetőn is lehet ugrálni itthon meg nem. Pedig csak öt éves. Elég gáz ha egy tini nem fogja fel ésszel.
2022. máj. 7. 15:02
 30/36 anonim ***** válasza:
82%

Ha két ekkora gyerek nincs el már egyedül, az gáz. Nekik már segíteni kellene, nem koloncnak lenni. Tudod, ki ugrálna 4 gyereknek. Jól teszed, hogy pici baba és kisgyerek mellett nem vállalsz 2 elkényeztetett kölket.

Nekem volt pici és kicsi gyerekem, most van két kamasz. Fél éves mellett az ember örül, hogy él.

Majd szerzel szittert, szomszéd nénit, ha anyád nem akar vigyázni az unokákra.

2022. máj. 7. 15:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!