Szerintetek tenyleg olyan rossz gyerek vagyok mint aminek leirnak?
Tanulok ezerrel, ugyved akarok lenni,
19 eves vagyok nem fiuzom, nem jartam meg senkivel nem azert mert nem lett volna kivel hanem mert en akartam igy. Tizenevesen egy lanynak jarni valakivel szerintem vicc, a fiu csak ugyis arra megy mig kinem tombolta magat, ugyhogy errol ennyit.
Nem iszom, nem drogozom, nem oltozom feltunoen, nem hordok, sminket, nem viselkedem feltunonen, az iskolaban csak jo velemenyt tudnak mondani. Iskolabol egybol haza tartok ora pontossaggal erkezem be a hazba.
Mikor Magyarba eltunk kituno volt a bizonyitvanyom,
itt kulfoldon eleinte nagy szenvedes volt a suli, de mar felzarkoztam itt is jok a tanulmanyi eredmenyeim, es ugyved szeretnek lenni.
A szuleim megis lehordanak mindennek, az mondjak hogy orulnom kene hogy ilyen szuloket kaptak mint ok, en erre meg azt mondom hogy ja de ti is hogy ilyen lanyotok van mint en akinek csak a tanulas jar az eszeben, nem fiuzik, nem zullik, nem drogozik, nem a f**sz jar az eszebe allandoan, mert hat megkell nezni a velem egykoruakat tobb f**szt fogtak mint kilincset. Velem is nagyon jol jartatok....
Erre elkezdik : Na es mit kezdjuk mi egy ilyen gyerekkel?
Nem fozol nem, mosod ki a ruhankat, csak a magadet mosod ki csak a te szobadat takaritod ki a tobbi haz resze meg le van sz**rva.
Megjegyzem ez nem volt mindig igy, de mivel mindennap 3.30 pm erek haza sulibol, es rengeteget kell tanulnom, felevente vannak a vizsgaim, mindenbol emelt szintet vettem fel, es az egesz angolul megy raadasul erettsegi elott allok, utolso eves....
Igen nem nagyon van idom 15.30 kor feltenni a huslevest, meg a nokedlit, meg a rantotthust ott orizni mire elkeszul mind a harom vagy ketto, aztan osszeramolni az egesz hazat furdotol a nappaliig ami rumlit ok csinalnak.
Es este leulni tanulni, ha van ra energiam, meg ha fog az agyam egyaltalan este....
Ja meg dolgozom is igaz 2 napot penteken meg szombaton, de az is faraszto..mert sosincs piheno...vasarnap meg mehet a nagy tanulas hetfore.
Ja meg visszadumalok...nem vagyok tisztelettudo mert kivedem magam ha kiforditjak amit mondok, meg ha leocsarolnak mindennek....
Bevallom igen visszadumalok! Ezaltal nem vagyok "tiszetelttudo."
Megjegyzem, nem is csoda en probalom tartani a normal iramot, de hat nekik az nem eleg...
Meregbe jovok mert, ha a velem egykoruakat nezem, nekik mar mindenben volt reszuk megis megfelelnek, en nekem semmiben se en megse vagyok jo....hat akkor hogy van ez?
Vagy azt szeretnek ha innek, drogoznek, egyik heten Petit a masik heten Jozskat a negyediken meg Antonio Gonzales-t vinnem haza? Vagy most mi van?
Akkor jo lennek? Vagy ha otthagynam az iskolat elmennek keresnek 4,000 dollart es szepen kezbe adnam nekik?
Mert mar sokszor hallottam toluk hogy nem kotelesek engem eltartani, 18 eves vagyok...
Dolgozom, minden amit nekem kell en fizetem, kiveve a lakast amiben lakom, meg az etelt, ezen felul ruha, iskola, kulon nyari iskola, kinti eves, ivas, mozi, vagy akarmi...azt en, nem is varom el toluk hogy ezeket ok fizessek, de mar az nagy segitseg az nekik ha ki akarok menni akkor nem toluk kunyeralok, vagy ruhat nem kell nekik venni stb. 3 eve van ez igy....Sztm ez is nagy segitseg, ha kell valami megveszem magamnak.
Meg ha ok beszorulnak neha akkor kisegitem oket.
A szüleid f**szok. Ne haragudj, hogy igy fejeztem ki magam, de ha ugy van minden ahogy leirtad, akkor a szüleid nem tudják mit csinálnak. Én füveztem is egy ideig, amit elmondtam anyámnak, ittam is bulikban (mostmar csak ritkabban), csajozok is, szarba is keveredtem, és azt mondták jó vagyok. Persze az mellett tanultam is.
Az, hogy dolgozol, suliba jársz ahol nem is magyarul beszélnek, és minden káros szenvedélyt mellőzöl, kiemelkedő teljesítmény egy gyerek részéről.
Nem tudom, hogy mit tudnál kezdeni a szüleiddel. Talán ők nem látják, hogy mennyi mindent csinálsz. Ezt több szülőnél is észrevettem. Ők azt látják, hogy a szobádban vagy, és valoszinuleg a néhány órás tanulás után néznek be a szobába, mikor épp egy 10 perces szünetet tartasz.
Ha a szüleid keményfejűek vagy nem látják be hogy milyen rendes a gyerekük, akkor nem tudsz semmit tenni, mindenből csak veszekedés lenne, de te tudd, hogy ritka az ilyen fiatal, és ha ők nem is tudják megbecsülni, te örülj, hogy ilyen vagy.... De azért néha egy kis kicsapongás jól jön a felgyülemlett feszültség kiadására. Gondolok olyan dolgokra amit eddig nem csináltál (nem a sz**ásra gondolok vagy drogokra, de vannak dolgok amiket fiatalon kell csinálni, hogy később ne érezd a hiányát).
A szüleiddel pedig csak annyira foglalkozz, amennyire muszáj mikor elkezdenek magyarázni, hogy nem csinálsz semmit. Akkor fognák fel, hogy milyen vagy, ha elveszítenék. Két fiúval mennél haza részegen, másik hétvégén drogoznál, utána elszöknél otthonról, nem jelentkeznél egy napig... Igy viselkednél egy ideig, akkor rájönnének, hogy milyen jó is voltál.
Na de röviden: te jó gyerek vagy, ezen ne aggódj. A szüleid pedig sajnálhatják, hogy ezt nem látják be.
Első válaszoló jól mondja. A családomban senki nem járt egyetemre, és nem tudják értékelni. Mindenki csak azt mondja dolgozzak. Suli mellett annyira nem egyszerű munkát találni, ahol keresek pl 80ezer forintot (egyébként sem könnyű munkát találni és keresni 80 ezret, nem hogy még órákhoz igazítani, dolgozni és tanulni).
Kellemetlem helyzet.
Nem egyedi a problemad. De azert feltetelezem, hogy a leirasod egy kisse tulzo (nem baj, ez is normalis ebben a korban).
Fel kellene vennetek egymas szemuveget es mindjart megertobbek lennetek egymashoz.
A szuleidnek igaza van, hogyha megbantodnak, amikor tiszteletlen vagy veluk szemben es felnott nagylanykent nem segitesz levenni terhet a vallukrol.
Neked meg igazad van, mert helyes uton jarsz, de ezert nem kapsz megfelelo megbecsulest.
Egyreszt gondolj bele, csak azert lehetsz normalis ertekrendu ember, mert a szuleid ilyennek neveltek. Tehat tiszteld oket ezert!
Masreszt kezdj el kicsit onallosodni. Kollegiumi lehetoseg vagy olcso szobaberles valahol baratnokkel? Akkor csak hetvegente, vagy ha szombaton dolgozol, akkor csak vasarnap mennel haza. Megszunnenek a konfliktusok es rajohetnetek, hogy valojaban szeretitek egymast...
Természetesen nem vagy rossz, de az nem egészséges, hogy 19 évesen nincsenek barátaid, sehova nem mész. Tudod, nem csak zülleni lehet.
Ez neked csak egy kifogás, és ezzel mented magad, hogy nincsenek barátaid. Ugyanez vonatkozik a fiúkra. Durván általánosítasz, és nincs igazad, nem minden fiú ilyen, Ez is inkább csak önigazolásnak tűnik.
Ne hagyd ki az életedből ezt az időszakot, és ne élj begubózva. Nem attól leszel jó, hogy elefántcsonttoronyba vonulsz.
Most 18 vagy 19 éves vagy? Hol éltél ezelőtt. Magyarba nem élt senki, csak Magyarországon. Tudomásom szerint Amerikában nincs érettségi.
Valami nem kerek a "regényedben".
Nincs rossz gyerek, csak barom szülő, aki rossznak akarja látni egytelen vagy néhány hibás tette alapján az EGÉSZ gyereket.
Ps: Nem tudom, hogy te hogyan akarsz ügyvéd lenni, mert a helyesírásod és a fogalmazásod alapján én érettségit sem adtam volna neked.
A szüleid valószínű nem tudják mivel is telnek a napjaid, hogy suliban mit és mennyit kell tanulnod, milyen a meló, mennyire fáradsz el.
Nem írtad mivel foglalkoznak a szüleid, de gondolom sokáig dolgozhatnak, ha tőled várnák el hogy főzzél, mossál, takaríts.
Ennyi mindent nem is lehet elvárniuk tőled. Ha feleennyire se lennél szorgalmas, akkor sem a cselédjük vagy. Nyilván annyi kötelességed van hogy a saját magad után elpakolsz, elmosogatsz, stb,.
Annak meg ha besegítesz más háztartási munkában akkor örülniük kéne, nem még többet elvárni.
Annyit megtehetsz esetleg, hogy kimosod a ruháikat, az nem tart sokáig, vagy olyan munkát ami max 15 perc alatt elvégezhető. Ezektől hátha megbékélnének, és lenne időtök egymásra. Ha elmesélnéd nekik, amit itt is leírtál, talán jobban megértenétek egymást.
off: nem csak az USA-ban van dollár..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!