Mit tennétek a helyembe?

Figyelt kérdés

Tudni való, hogy 17L vagyok, akit pár hónap választ el a 18 betöltéséhez, kicsit hosszú a sztorim is. Előre is elnézést ha keszekusza, próbáltam érthetően és plusz dolgot tenni, hogy kicsit átláthatóbb legyen, vagy ha mégse kijavítom.

A helyzet a következő:

Anyummal most nem igazán vagyunk jóba egy történés végett. Ez a történés a szüleim a pasim apja között történt, de én is szemtanúja voltam ennek a tárgyi dolognak, amit nem szeretnék részletezni. Emiatt anyum megharagudott rá a barátom apjára, de neki ezt élőbe nem mondta hanem nekem. Ezzel még nem is lenne gond, valamilyen szinten megértem őt, apumat is, csak ő kevésbé, vagyis jobban mondva apum próbálja megérteni a másik helyzetét is szóval a történések ellenére is, nem akar senki között se rosszat, vagy rosszba lenni. Anyum az meg elég haragudó típus és nem gondol bele a másiknak milyen rossz lehet neki. Mindig ha valamit kitalál és azt nem úgy teszel képes haragudni és a saját meglátásán kívül nem fog mást látni, de ezt legtöbbször kivételes esetben tette. Sajnos pl. régen sokszor ha valamit én se úgy csináltam ahogy ő azt jónak gondolta, akkor harag módra váltott, nem érdekelte sokszor az én véleményem, muszáj vagyok rá hallgatni. Viszont a pasimnál nem volt ennyire ilyen, csak most..

Ezután következett az, hogy húgomat anyu próbálta rábeszélni, hogy beszéljen engem majd rá, hogy szakítsak a fiúmmal..

+Hozzátenném, hogy nemrég lettünk 3 évesek barátommal (amiért lehet megköveznek, de ha anyum nézem aki kb ugyanannyi idősen jött össze apummal, őt 16 évesen megkérte és 18 évesen házasodott már, mi meg csak kapcsolati szinten vagyunk), és neki semmi köze nem volt az egész ügyben, még a családjának többi tagjának se. Nyílván voltak anyumnak ritkán ilyen nem tetszését mutató jelek, amit szintén, mint az apjánál nem mondta élőbe a szemébe hanem csak nekem. De ezek nem voltak súlyosak, mindig mikor meglátta hogy ezért haragszom rá vagy ő is elkezdett vagy bocsánatot kért, majd ezzel mintha misem történt volna. Tavalyi esetnél megígérte, hogy többet nem hoz fel ilyet, csak ne haragudjak rá. A másik dolog meg, hogy élőbe mikor ketten beszélgettek nem látszott rajta, hogy nem kedveli mint leendő vejét (ha ez a dolog nem történt volna meg), mostanság már úgymond fiazni is kezdte..

Visszatérve elmondta ezt az ötletét húgomnak, húgom pedig sírva súgta nekem, hogy ő ezt nem akarja megtenni, mert boldognak lát és hogy mennyire szeretem őt, és ő is engem. Na erre a "kis hírre" másnap anyum jött, hogy ma valamiért fura vagyok (pedig annyira nem voltam) és ezen úgymond olyan mintha megsértődött volna picit. Elkezdte magyarázni újra a nem tetszéseit a barátomról, hozzátette az apjával való esetet ami történt, amit én hiába magyarázok hogy neki akkor sincs köze hozzá, ott se volt, mikor ez történt, és akkor olyan dolgot is hozzá tett (amit eddig soha nem jelentet ki, az is épp elég fura volt ahogy a húgom ezt kimondta de most anya is, csak másképp fogalmazva..), hogy keresek magamnak más pasit és ezzel lezárta. Nem szólt hozzám. Persze én megharagudtam. Utána csodálkozott, hogy miért nem akarok hozzá szólni, próbált úgy tenni kicsit ,mintha misem lenne. Aztán az egyik nap újra nekem állt és azt közölte, ha ennyire a fiút választom, akkor éljek vele boldogan de akkor ő róla soha nem hallok és ne is beszéljek hozzá.

Esküszöm ilyen haragot a pasim iránt nem láttam , mint most, de azt is persze nekem mondva az ő szemébe nem tudná. Meg ha ennyire nem tetszik neki akkor miėrt nem mondta rögtön az elején, hogy szakítsak vele. Nem tudom anyumat megérteni hiába próbálok ötletelni, mindig hangulat ingadozása van, úgymond próbálom belehelyezni magam az ő gondolatába amit ő nem tesz másokkal, csak a saját véleményén alapszik minthogy meghallgassa a másikat. De nem jövök rá sehogyse.

Na és jelenleg itt tartok ezzel az utolsó kijelentéssével és nem tudom mi tévő legyek.

Ha néhány napon/héten belül is történne egy olyan hogy elküldene engem otthonról vagy én jelenteném ezt ki, nem tudom melyik opcióhoz ( mert gondoltam ki párat) igazodjak, meghogy megtehetem-e. Plusz félek a reakciójától is. Meg csak pasimhoz tudnák költözni ha tényleg megvalósulna.

Ha az 1. Opciót nézem itt 3 lehetőséget látok: az egyik ha elmennék így most lehet el se engedne, megakadályozna pl. dolgaim elvevésével vagy házba zárás.

A másik, hogy másnap vissza kérne vagy rendőrséggel intézné el, hogy haza menjek.

A harmadik viszont a legkevésbé esélyesebb, hogy elfogadja és majd rájön, hogy ahogy eddig most is becsületes és nem akar rosszat nekem hiába történt ez apja és a szüleim között.

A 2.opció: hogy várjam meg a 18at? Vagy van más megoldás..?

2022. ápr. 25. 20:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
78%

Lehet, hogy a kérdező nem egyértelműen fogalmaz, de a válaszolók sem a szövegértés mesterei, ha ennyire kifog rajtuk a kérdés. Ráadásul a hossza sem olyan sok, hogy valakinek ezen sopánkodnia kéne.

A lényeg, hogy a kérdező barátjának édesapja olyan dolgot tett, amit a kérdező szülei nehezményeznek. Ezt a kérdező anyja kivetíti szerencsétlen barátjára és kiadta parancsba, hogy szakít vele, vagy mehet Isten hírével. Tényleg nagyon bonyolult volt megérteni a lényeget...

Édesanyád viselkedése nem normális. Pszichológushoz kéne járnia a dominálási vágyával. Nem a barátod az elsődleges baja hanem az, hogy nem úgy történik a probléma megoldása, ahogy ő elképzelte. Beszélj apáddal, talán ő hathat rá.

2022. ápr. 26. 12:18
 12/18 anonim ***** válasza:
68%

#11: köszi az összefoglalót.

Ilyen hosszú szöveget, tök fölöslegesen, kár kiírni. Ezen is látszik, hogy a kérdező nincs a helyzet magaslatán. A GYK nem kisregényírási felület.

2022. ápr. 26. 12:51
 13/18 anonim ***** válasza:
94%
Nem az a baj, hogy hosszu a szoveg hanem az, hogy se eleje, se vege, tok lenyegtelen aprosagokat ir le, mikozben a fo konfliktus ki se derul, ami kb a legfontosabb szerintem.
2022. ápr. 26. 13:30
 14/18 anonim ***** válasza:
34%
#13 A kíváncsiságod szempontjából biztos fontos, a kérdés szempontjából irreleváns, hogy a barát apja mivel haragította magára a szülőket. Ha lekùrvázza az anyját, akkor sem az a megoldás, hogy ráparancsol a lányára, hogy többet nem láthatja a szerelmét, aki semmit nem ártott a családnak.
2022. ápr. 26. 13:44
 15/18 anonim ***** válasza:
78%
A lényeget!!
2022. ápr. 26. 23:54
 16/18 A kérdező kommentje:

Elnézést kérek, hogy ennyire nem sikerült átadnom a lényeget, de pont azért nem szeretném, mert félek hogyha pl szüleim elolvasnák (aminek nem tudom mennyi az esélye) rájönnek arra, hogy a lányuk ilyet kiír, és hogy mégis mit képzel. Na egyszóval ezért is kapnák, mert ez a dolog nem egy leszólás miatt történt hanem ilyen rendőrségi ügy. A pillanat hevében meg amit átéltem, azt úgy egy az egyben leírtam, nem gondolkodtam hogy fogalmazzak érthetően és lényegre törőbben.

5. Hozzászólónak a sulival nincs gond, külföldi magyar vagyok és nálam hamarabb adnak érettségit szóval ez megvan, már szakmán is vagyok.

Viszont a 11. Hozzászólónak köszönöm, hogy legalább te megértetted mit akarok mondani, vagyis írni. Édesanyámmal tényleg lehet van valami baja, csak nem ėrtem miért kezel így születésemtől fogva. Mert pl. Ha valamiről véleményem volt és elmondtam, vagy nem hallgatott végig, vagy éppen ellenkezett és az ő szavára kell hallgatnom. Ez lehet ilyen örököltség nála, nagyim ugyanilyen akaratos, ha valamit megmond,hogy hogyan kénne azt csinálni és te nem úgy csinálod egyből megsértődik, és valamikor annyira hogy képes haragba lenni, hiába állsz hozzá ilyen közel.

Vannak például olyan esetek is, amit gyakran csinál, hogy megmondja hogy "vegyem meg most a piros ruhát, a zöld helyett. Megveszem, aztán meg azzal jön miėrt nem a zöldet vettem meg. Ha meg a zöldet vettem volna akkor miért nem a pirosat. Vagy ha mindkettőt, akkor miért nem egyiket."

Vagy ha azt mondja, hogy "Piroska ma miért vitt el sütizni? Én igazságot mondva, hogy nem vitt nem mentem sehova ma vele. Anyu akkor is az ő pártját fogja,hogy de elmentél vele."

Na valahogy így elképzelni az ő viselkedését más dolgok iránt is, vagy a jelenlegi miatt is. Ha meg is mondanám, hogy miért kezel így engem, a viselkedését illetően, tutira azért is megharagudna, hogy tényleg így csinál velem, mint amiket példáknak írtam az előbb.

Továbbá ahogy írtad, hogy nem a barátom az elsődleges baja, lehetséges nem mondom, csak akkor nem értem miért rajta is köti ki, hogy nekem is úgy fájjon mint neki? De akkor így mi értelme, hogy magára haragítsa a lányát. Tudja, hogy semmi köze nincs a fiúmnak, mégis csikarja a tüzet.

Apuval meg, a tegnapi nap folyamán próbáltam beszélni, ő rajta látom, hogy megért engem is, de viszont valamiért jobban pártolja anyut, persze nem mondom hogy ne mégiscsak a felesége, na de hátha hat anyumra. Ha meg nem sikerülne, akkor hát marad így a helyzet, ilyen szar. Megértem, hogy az apjára haragszik, lehet én is haragudnák, de nem fogok mert tudom hogy ő ezt jóvá akarja tenni, csak ezek után nem tudom, hogy fog, mert anyum nem bízik már benne. Továbbiakban is így fog neheztelni, szidni fogja a barátom, vagy engem is hogy védem, akkor lehet vállalom a következményeit ha elküldene, mert akkor tudom, hogy nincs köze ehhez az egészhez.

Bocsi ha valamit nem jól írtam!

2022. ápr. 27. 11:59
 17/18 anonim ***** válasza:
85%

Anyukad viselkedese fura a tobbi dologban, ezt alairom, de ez egy termeszetes szuloi reakcio a reszerol, mert felt. Akkor is felt, hogyha nem a baratod, hanem az apja kovette el azt a dolgot es neki nincs hozza koze, bar megmondom oszinten, en se engednem a gyerekem at a baratjahoz/ baratnojehez, ha tudom, hogy abban a hazban ott lesz az apja is, akinek epp rendorsegi ugye van, mert mittudomen, eroszakos buncselekmenyt kovetett el...

Remelem azt nem kell magyarazni, hogy ez miert nem biztonsagos a gyerekemre nezve. De az o gyerekere nezve se az egyebkent, csakhat a csaladjat nem valaszthatja meg az ember sajnos.

2022. ápr. 27. 12:07
 18/18 A kérdező kommentje:
Sajnos tényleg nem választhat ilyenben az ember. Na de reménykedem, hogy hátha jóra fordul minden. Kicsit jól eset, hogy így kiirhattam magamból ezt a feszültséget, ami körülöttem zajlik. Köszi a válaszod!
2022. ápr. 27. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!