Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért hajkurássza egyes szülő...

Miért hajkurássza egyes szülő a gyerekét hogy tanuljon egyfolytában?

Figyelt kérdés

Saját tapasztalatból mondom, nem tudom hány szülő csinál hasonlót. Én pl gimibe járok és ilyen 3as tanuló vagyok, csinálom azt amit tudok bár tudnék többet simán persze de egyszerűen nem érdekel meg teli vagyok stresszel az iskola után. Csak élvezni szeretném az életet egy picit, stresszmentesődni iskola után. Hogyha az azt jelenti hogy 2 óra videójáték akkor az. Depresszióval is diagnosztizáltak, már 4hónapja szedem az antidepresszánst. De folyamatosan mondják hogy tanuljak mert nem vesznek fel egyetemre. Nem érdekel most. Bármikor amikor lesz kedvem akkor megcsinálok egy érettségit és akkor megyek, max pár év múlva. Többi tanuló aki szakiba jár vagy másik gimibe szétissza magát meg cigizi nem tanulnak őkkel sem nem lesz semmi probléma. Ők is kapnak egy rendes munkát ha minimális munkát elvégeznek pl érettségit vagy stb. Úgy veszik a szüleim hogyha nem lesz jó jegyeim akkor ősszedöl a világ. Elmomdom hogy 2est kaptam-engem nem érdekel de anyukám mérges rám

A másik dolog hogy elmúlt pár hónapban elkezdtem edzőterembe járni, egészségesebben enni és meditálok is. De hagyjanak már az iskolával

2022. ápr. 24. 19:38
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
73%

Sajnos sok szülő nem érti,hogy nem a középiskolai eredmények döntőek.

Én kitűnő voltam végig,ma már látom,hogy nem csak ez számít.

Idegroncsot csinálnak az emberekből a teljesítménykényszerrel.

Aztán sok diplomás gyárban dolgozik,a tanárok éhbérért dolgoznak.

Aki nem bírja a nyomást nem fog az alfák közé tartozni,nem a papír számít.

2022. ápr. 25. 14:49
 42/50 anonim ***** válasza:
100%
Ehhez még hozzájön,hogy Magyarországon még mindig haverizmus van.Kapcsolatok nélkül nehéz.
2022. ápr. 25. 14:54
 43/50 A kérdező kommentje:

#34 koszi.

Észreveszem hogy rosszul gondolkozok pár dolog iránt. Rosszul van megcsinálva az oktatás de nincs különösebb baj vele, nem teszi igazából rosszabbá az ember mentális egészségét. Az a lényeg ahogy gondolkozik róla az ember. Elkell kezdenem nézni az iskolát csak egy játéknak, nem kell komolyan vennem. Nem baj ha egy nap csinálok 6 órát "amit nem szeretek". Tanulni elkezdek de nem veszem komolyan a játékot, mivan ha becsúszik 5ös helyett egy 4es vagy 3as? Nincs semmi baj. Miért értelmetlenek azok a tárgyak amikről tanulunk? Nem kell hogy legyen értelme, csak játszd a játékot.

Szerintem ez az élet értelme is. Nem kell értelmet találni csak játszd a játékot

Nem magyaráztam meg hogy lusta vagyok csak rosszul gondolkozok az iskola iránt és ezért nem tanulok. Ha szenvedés ér azt próbálom elkerülni, ez a baj.

Edzeni meg már leírtam hogy pár hónapja járok. Hetente 4szer

2022. ápr. 25. 15:17
 44/50 anonim ***** válasza:
100%

Szuper, hogy edzel. Ez elkerülte a figyelmemet. Talán néhány vitamin is javíthatna a közérzeteden, nem tudom, pl. B6, B12, meg ilyesmi.

A gondolkozásmódodon is lehet változtatni egy kicsit.

Hogy az iskolai oktatási anyag mennyire hasznos... Nos, nem hazudok bele a képedbe, sok tekintetben én is rossznak tartom... de ez van. Az érettségidben nincs olyan megjegyzésrovat, hogy de hát szar a tananyag. Vedd úgy, hogy egy memóriafejlesztő tréning, fiatalkorodban megedzed ezen a téren az agyad, és emellett önfegyelemre neveled magad vele. Ill. hogy hol tudod hasznosítani, amit tanulsz.

Ill. fontos a cél!!! Miért tanulsz? Szeretnél egyetemre felvételizni? Akkor biza jó jegyek kellenek! Használni kell a seggedet és a fejedet is.

Relaxálj, meditálj!

Tarts kis szüneteket a tanulás közben,

Aludj sokat, feküdj le korán!

Igyál sok vizet, mert rengeteg ember erre nem figyel oda, és a kevés víz miatt van rossz közérzete. Napi 2-3 liter mindig beléd kell, hogy "ömöljön".

És a humor, na az nagyon fontos.

De a számítógépes játék... na az a legrosszabb. Iszonyatos függőséget tud okozni, és a szocializációs képesség kifejlesztésében is korlátoz. Az agyadnak csak egy nagyon pici területét használod olyankor aktívan, pedig az agy mindig gondot igényel: minél több területen kíván dolgozni, és ami nem dolgozik mint az izom, "sorvad". És remekül erősíti a szorongást, a depit is.

Na vége a hegyibeszédnek, a lényeg, hogy hajrá!

2022. ápr. 25. 17:14
 45/50 A kérdező kommentje:

#44 köszönöm. Jó tanácsokat adsz.

Igen B komplexet omega 3at c vitamint meg valeriana relaxt szedek 5hónapja (valerianat csak 1).

Meditálni már 2,5 éve meditálok az jo nagyon ha rosszul gondolkozok.

Sokat iszok napi 5liter vagy tobb ebbol 3liter viz tobbi tej kb.

2022. ápr. 25. 18:24
 46/50 anonim ***** válasza:
100%

Szuper!

Esetleg még azt, hogy vigyél rendszerességet az életedbe, és mondom, hogy a célok nagyon fontosak.

Sok kisebb-nagyobb célok, mérhetőkek, de mindenképpen reálisak, amik elérése sikerélményt ad, és ezáltal növelni tudod az önbecsülésed.

Esetleg valami állatmenhelyen önkéntesség, vagy más, ahol állattal foglalkozhatsz. Remek terápia lenne.

2022. ápr. 25. 19:17
 47/50 anonim ***** válasza:
12%
Mikor egyetemistakrol van szo, akkor mindenki irja hogy nem csak diplomával lehet boldogulni, sot az érettségit is leszarja mindenki, siman lehet jo munkát talalni kettes érettségivel, aki keres, az talal, menjen az 6 évet továbbtanulni akinek két anyja van, “en mindig szartam a sulira, es most jobb munkam van mint a diplomás embereknek” stb ott mi vagyunk lefikazva. Itt meg az, aki nem akar tovabbtanulni es szarik a suliba xD mindig epp a kerdezot szidják. Nagyon gáz.
2022. ápr. 26. 00:33
 48/50 anonim ***** válasza:
100%
De ez a gyerek nem tanult semmilyen mesterséget sem, hogy majd ő jól élhessen, hanem csak úgy van, hogy neki most ehhez nincs kedve, mert ő játszani akar inkább. Hát, a másodikos gyerekek is, de azért ott természetes, hogy anya nem engedi. Itt meg már nem, mert ő nagyon önérzetes meg minden. Csinálja ezta sok szupi dolgot állítólag, de tanulni azt nem. Hagyjuk már. Nem akar, azért nem.
2022. ápr. 26. 08:18
 49/50 anonim ***** válasza:
23%

Kérdés:

"Miért hajkurássza egyes szülő a gyerekét hogy tanuljon egyfolytában?"

Válasz:

"Úgy veszik a szüleim hogyha nem lesz jó jegyeim akkor ősszedöl a világ."

A válasz, hogy miért dől össze a szüleid szerint a világ:

"De folyamatosan mondják hogy tanuljak mert nem vesznek fel egyetemre."

Erről szerintem mindenképp beszélgessetek a pszichológusoddal.

2022. ápr. 26. 21:52
 50/50 anonim ***** válasza:
68%

Nem kell iskola jó munkához.

Világ életembe telibecartam és olyan melóm van, amihez az első osztály se kell.

Általános életben is oda van írva, hogy minimum érettségi, vagy diploma, de odamész egy háttértudással nyolc osztállyal és téged választanak.

Amúgy én is ilyen vagyunk. Nyomom a gyereket, hogy tnauljon. Persze nem a sulit, hanem önmagát. Sokszor hívom beszélgetni, meditálni. Sokszor nem kön persze... :)) Az ő dolga, ő élete. Élje hát.. élje meg. :))))

2022. máj. 1. 08:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!