Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért hajkurássza egyes szülő...

Miért hajkurássza egyes szülő a gyerekét hogy tanuljon egyfolytában?

Figyelt kérdés

Saját tapasztalatból mondom, nem tudom hány szülő csinál hasonlót. Én pl gimibe járok és ilyen 3as tanuló vagyok, csinálom azt amit tudok bár tudnék többet simán persze de egyszerűen nem érdekel meg teli vagyok stresszel az iskola után. Csak élvezni szeretném az életet egy picit, stresszmentesődni iskola után. Hogyha az azt jelenti hogy 2 óra videójáték akkor az. Depresszióval is diagnosztizáltak, már 4hónapja szedem az antidepresszánst. De folyamatosan mondják hogy tanuljak mert nem vesznek fel egyetemre. Nem érdekel most. Bármikor amikor lesz kedvem akkor megcsinálok egy érettségit és akkor megyek, max pár év múlva. Többi tanuló aki szakiba jár vagy másik gimibe szétissza magát meg cigizi nem tanulnak őkkel sem nem lesz semmi probléma. Ők is kapnak egy rendes munkát ha minimális munkát elvégeznek pl érettségit vagy stb. Úgy veszik a szüleim hogyha nem lesz jó jegyeim akkor ősszedöl a világ. Elmomdom hogy 2est kaptam-engem nem érdekel de anyukám mérges rám

A másik dolog hogy elmúlt pár hónapban elkezdtem edzőterembe járni, egészségesebben enni és meditálok is. De hagyjanak már az iskolával

2022. ápr. 24. 19:38
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
100%
A sorkatonaságról én annyit tudok, hogy 1990. augusztusában szereltek le azok, akiknek 1 és 1/2 év volt a katonaság. Utána 1 évre vitték őket. Hogy meddig, azt nem tudom.
2022. ápr. 24. 21:40
 32/50 anonim ***** válasza:
100%

30: Ez szuper táblázat, köszi!

"Nagyszüleim csak négy elemi iskolát végeztek az 1940-es években."

Mert háború volt, nem volt zavartalan az iskola.

Nagypapám főiskolára ment 1947-ben, nem volt érettségije, mert nem volt érettségiztetés!

Egy műveltségi teszt alapján vették fel a jelentkezőket.

2022. ápr. 24. 21:57
 33/50 anonim ***** válasza:
64%

Annó a gimiben és általánosban én nem csak kitűnő, hanem a tárgyak nagy részéből dicséretes voltam és most egyetemistaként borzalmasan bánom, hogy a tanulással töltött idő egy részét nem valami sporttal és a barátaimmal töltöttem. (Aztán mindig rájövök, hogy nem igazán volt más lehetőségem, mert a szüleim igazi zsarnokok voltak...)

Jelenleg úgy gondolom, hogy az alap tudás mellett az a legfontosabb, hogy tudjon helyezkedni, kapcsolatokat építeni az ember. Azt viszont már túlzásnak érzem, hogy a ponthozó tárgyakból nem tudsz egy 5-öst vagy legalább 4-est összekaparni. Matekot én pl a fakton kezdtem el tanulni, az irodalom sem egy nagy kunszt, ha kicsit figyelsz órán és egy komplett nyelvet sem tudsz az érettségi előtti héten úgy megtanulni, hogy jó pontjaid legyenek. A helyedben nem nagyon reménykednék, hogy lesz elég pontom az egyetemhez...

2022. ápr. 24. 22:07
 34/50 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, ha depid van, akkor azon nem a számítógépes játék segít, sőt, az csak inkább csak rontja a helyzetet, bár remek tünet, egy menekvés, de a depit elmélyíti, tartósítja.

Tévé szintén!

Sportolni kell, ill. valami aktív kikapcsolódást tenni, kertészkedj pl. vagy menj önkénteskedni, hogy érezd, hogy hasznos vagy. Ne úgy értsd, hogy minden nap 8 órát, hanem 1-2 órát heti x nap, és akkor jut a tanulásra, sportra is időd.

Nem csak az a fontos, hogy sok időt tanulj, hanem az is, hogy amikor tanulsz, minőségi módon tanulj.

Nem árt, ha vannak céljaid, pl. hogy mit szeretnél dolgozni, de ha csak annyi, hogy azt látod, hogy diplomával nagyobb szabadságod lesz, mint egy tisztességes érettségi nélkül, akkor már az is valami.

Azzal pedig iszonyatosan megszívatod magad, hogy azt mondod, hogy na és, majd újra érettségizel, mert egyfelől vagy nem lesz ebből semmi, mert később se lesz jobb kedved, vagy kétszer kell dolgoznod ugyanazért, de egyszer mégjobban. Vannak, akik megteszik, de nem 3-ról 5 lesz, hanem 4,5-ről 4,8-ra és ilyesmi.

Szóval csak szólok, hogy átvered magad.

Továbbá ez az egész a személyiségfejlődésedről is szól. Fejlődésed során azt tanulod meg, hogy szarsz bele mindenbe, és kész, akkor a szart kapod az életben, és kész, aztán nyavalyoghatsz, okolhatod majd a gyerekkorodat, meg minden, szuper.

Vagy egy kis kitartást, akaraterőt, stb. tanulsz, hogy a szarból is fel kell tudni állni.

Megnyugtatlak, hogy a depiből a gyógyszer önbagától nem gyógyít ki, és tök jó kifogásnak használhatod, sőt, rá is vésethetik majd a sírkövedre, hogy depis volt...

A depiből kemény küzdelemmel kell kigyógyulni, a számítógépes játék pont nem az. Cselekedni kell, kihívás kell. Szellemi és fizikai! Na és JÓ társaság. Nem bugristömeg, hanem akik pozitív dolgokra inspirálnak.

Esetleg olvas értelmes könyvet, amin el tudsz gondolkozni. Pl. A szorongás feloldása (Judson Brewer)

Mi lesz belőled felnőttként, amikor el kell tartanod magad és a családod, gyerek rágja a küszöböt, és épp rád jön, hogy bocs, most depis vagyok, nincs kedvem dolgozni, meg hát szar gyerekkorom volt?

2022. ápr. 24. 22:19
 35/50 anonim ***** válasza:
Ha depressziós azon szakember aki segíteni tud.
2022. ápr. 25. 00:08
 36/50 anonim ***** válasza:
92%

#35 ahhoz jár, és kap is rá gyógyszert, de azt hiszi, hogy ezzel le van tudva az egész, és elengedi magát.

Gyógyszernél sokkal többre van szüksége.

2022. ápr. 25. 00:36
 37/50 anonim ***** válasza:
100%

Jobb is ha nem jutsz be az egyetemre mert ott kikészülnél mert tanulni kellene, teljesíteni, készülni.

Összekellene szedned magad, tanulni és nem átvergődni a gimit hármassal.

2022. ápr. 25. 00:37
 38/50 anonim ***** válasza:
100%

Az a büdös helyzet, hogy ha pl. szociális szorongásod van, akkor nem az a megoldás, hogy játszol, ezt már írtam, hanem az, hogy társaságba mész, és megedzed magad. Ott próbálsz helyt állni. Megtanulni beilleszkedni közösségekbe, és ha gyakorolsz, akkor egyre jobban menni is fog, és a szorongás is csökken, így a depi is.

De ha csak bebújsz a gépbe attól nem lesz jobb. Annyi erővel a szekrénybe is bekuporoghatnál a mumus elől.

De TE DÖNTESZ, és tied a felelősség és a következmény is, 10 év múlva ugyanott tartanál, ahol most, csak akkor már azon is mérgelődhetnél, hogy senki nem szólt neked, hogy mit kéne tenned. Hát most szólok. De neked kell megcsinálnod, más nem teszi, és nem is teheti meg helyetted, ez a te személyiségfejlődési utad, a te életed.

2022. ápr. 25. 01:02
 39/50 anonim ***** válasza:
86%

Szépen megmagyarázta a kérdező, hogy lusta….

Anyádék pont azért hajkurásznak, mert látják, hogy a sor mellett állni nem neked való. Tanulj valamit, legyen rendes végzettséged, és könnyebben tudj boldogulni, megélni.

2022. ápr. 25. 08:28
 40/50 anonim ***** válasza:
100%

Ja és a sportot, mozgást, kirándulást, sétát szintén nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire fontos. A mozgás endorfint termel, és segít kiszabadulni a depiörvényből. De ha nem mozogsz, mert megmagyarázod, hogy depis vagy, akkor úgy kell neked.

Azt hiszem, kaptál elég választ, hogy mit kéne tenned, hogy egészségesebb legyél, és jobban tanulj, és többre vidd az életben, mint amennyi a jelen hozzáállásod alapján várhatsz.

Szerinted a szüleid örökké fognak élni, hogy eltartsanak? Ill. az az álmuk, hogy örökké el tartsanak?

Aztán meg teszed fel a következő kérdést hogy a csajoknak miért csak a gazdag pasik kellenek... Itt válaszolok: Nem csak a gazdag pasik kellenek nekik, hanem a semmirekellő lusta trehány besavanyodott pasi nem kell.

2022. ápr. 25. 08:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!