Más anya is ilyen “én semmiről nem tehetek” mentalitású?
-Nem ő rontotta el amit főzött!
-Nem miatta van veszekedés, mikor ő ált neki kötekedni.
-Nem ő takarított rosszul ha poros valami.
Stb…
Azt magyarázzátok már el, hogy miért kell nekitámadni a kérdezőnek rögtön? A legtöbbetek szintén htb-s vagy mi? Amúgy pedig ép elég jól ismerem a kérdezőt ahhoz, hogy íme a tények:
- A kérdező 12-16 órát dolgozik, éjszakai műszakban is. Éjszakai munka után pattan és megy segiteni az apjának a vállakozásban
- Ő vezeti a háztartás nagy részét
- Közben naponta kapja, hogy egy senkiházi
- Az anya basztatja ha valamit csak egy kicsi sem jó már el van küldve a halál f*szára
Az anyja meg csak főz és mos. Utána meg az ágyban heverészik
Van még kérdés?
Amúgy pedig a nevem Hikori
30, az a baj hogy még mindig nem érted hogy a háztartási munka is munka.
De fordítsuk meg. Ha szerinted az nem munka hogy főz rátok, kimossa a ruhákat, port törölget, mosogat, satöbbi, akkor ennyi erővel te is megcsinálhatnád a munkád UTÁN. Hiszen ez nem munka, ez nem fárasztó, ez semmiség. Ha az hogy ő csinálja, semmiség, akkor nyilván neked sem lenne benne semmi megterhelő.
Tényleg nagyot néznél ha mondjuk két hétig egy fűszálat sem rakna keresztbe, nem lenne tiszta ruhád amit felvehetsz és a szennyesből kéne valamit előhalászni ami még nagyjából vállalható, még kaját is magadnak kéne főznöd, na akkor rájönnél hogy azért jóval többet csinál mint a facebook nyomkodása. Mert észrevennéd az általad annyira lenézett munkájának a hiányát.
Szerintem akkor tűnne fel, hogy mennyire "nem dolgozik", ha ezt a "kis semmit" pár napig NEM csinálná Anyukád....
Azért a tiszta gatyák-zoknik nem maguktól teremnek a fiókban.... És még kapásból tudnék felsorolni tucatnyi "láthatatlan" munkaeredményt.
Mondom ezt úgy, hogy teljes állásban dolgozom, és mellette kell a háztartást vezetnem.
35, szóval ez az ami valójában zavar?
Az én édesanyám is kevesebbet dolgozik mint én. Aminek én kifejezetten örülök. Nem azt élvezném ha ő is kihajtaná a belét minden nap. Az ember a szeretteinek jót akar, nem azt hogy "ha én szenvedek akkor szenvedjen már az anyám is".
Te is megteszed a magadét, meg ő is. Neked ezt dobta a gép, neki azt. Együtt haladtok az életben, egy háztartásban éltek. Te pénzt adsz bele a háztartásba hogy minden működjön, ő meg otthoni munkát. Ő pénzkereső állást nem akar vállalni, te meg alapnak veszed hogy neki kell otthon mindent megcsinálni, mert te meg otthon nem akarsz dolgozni.
Nem értem hogy ezzel mi a baj.
#35: ez a "fele ennyit sem csinál" milyen alapon számítódik?
Munkaidőben? Vagy milyen mértékegységben méred?
Nem írtál arról, hogy pontosan mi is a vállalkozásotok, és mit dolgozol.
Nyilván neked is van a munkaidődben olyan, hogy beszélgetsz a kollégákkal, vagy hasonló....
Ő meg egyedül van otthon, nincs kihez szólnia, nyilván online tart kapcsolatot másokkal (ezt nevezed te fészbukkozásnak).
Ha ebben a felosztásban így állapodtak meg Apátokkal, akkor gyerekként nem nagyon van beleszólásod. Lehet, hogy tök szívesen dolgozott volna csak 8-4-ig valami irodában - mint napi 24órában készenléti háztartásvezetés...
Fogod magad és elköltözöl.
Onnantól ez nem a te problémád.
Ennyi.
37. Nem b+ az zavar hogy semmiért nem vállalja a fellösséget.
Én meg hallgathatom hogy emiatt veszekednek vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!