Más anya is ilyen “én semmiről nem tehetek” mentalitású?
-Nem ő rontotta el amit főzött!
-Nem miatta van veszekedés, mikor ő ált neki kötekedni.
-Nem ő takarított rosszul ha poros valami.
Stb…
#20, hisz a saját kölke elkönyvelte cselédnek.
Valószínűleg az apa is.
Szuper lehet anyukádnak, hogy mindent kritizáltok.
Takarítás után egy nappal már látható a por.
A sósság az elég relatív. Nálunk is van a családban, akinek ugyanaz az étel sós, a másiknak meg sótlan.
Nagyon undorító és degradáló, ahogy anyukádról írsz.
Nem értem, most miért a kérdezőt támadjátok.
Ha ő a testvéreivel munka mellett még a közös vállalkozásba is bedolgozik, amiből el van tartva az anyjuk, akinek nem is kell dolgoznia, akkor nehogy már még mindenki más vigye a háztartást napi 10+óra munka mellett.
Én két kisgyerek mellett megcsinálom+a kertet is, aókori ez az anyuka bele ne haljon már.. A feneke el van tartva, de viszonozni már semmit nem akar?
26, és te észlény, arra nem gondolsz, hogy a levest meg lehet sózni, a szekrény egy nap után újra poros...
El tudom képzelni, hazamennek és keresik, mibe köthetnek bele. Érdekes, nekem pl takarítás után soha nem tesz senki megjegyzést a minőségre.
24, neked is a béka segge alatt lehet az önértékelésed ha még a saját munkádat sem becsülöd meg. Mert a por nem tűnik el magától, a kert nem rendezi magát, a kaja nem terem a tűzhelyen készen, a ruhák nem lesznek csettintésre tiszták, és még sorolhatnám.
Legyen egy kicsit több önbecsülésed, igenis a fizetetlen munka is munka. Nem a pénz alapján kéne megbecsülni a munkát.
Ha az alapján becsülné a világ, akkor pl a mentősök nem éhbéren keccsölnének.
És ugyanezen a gondolatmeneten elindulva aki mondjuk önkéntes munkát végez, annak a munkája sem ér semmit, csak mert nem kap érte pénzt?
Az én anyukám is hasonló. Mindenki más is hibás az életéért. Ő nem hibás, minden az anyja miatt van, minden miattam (gyereke) miatt van, testvére miatt... csak ő nem hibázott sose.
Büdös neki a munka, teljes egészében el van tartva. Egész nap csavarog, jár a pasijához. Konkrétan semmi dolga nincs, mégis panaszkodik. Sajnos én nem tudom eltartani, én dolgozok, de a fizetésem nem elég arra hogy magamat meg őt is eltartsam...
Mondjuk az enyém szélsőséges eset. Kérdező, simán főzhetnél te is, takaríthatnál stb. A kötekedéssel egyet tudok érteni, anyám is mindig kezdi, aztán valahogy ő akar áldozatként kijönni belőle.
28. Az az önbecsülés hogy nem akar dolgozni?
Mer komolyan vicc ami itt meg!
Anyámra fizikai munkát nem lehet rábizni.
Dolgoznia nem kell, a délutánjai abból állnak hogy facebokozik az ágyon fekve. Másik három ember meg dolgozik.
És akkor még én lenék a görény?
Miért is?
Azért mer neki is dolgozni kell?
Ugye ez egy sarkított álprobléma (magyarul kamu-gumicsont)...???
VAgy inkább tekintsük a vicc szerint? "Remélem, ez komoly, mert viccnek durva lenne"
?
:-D
31. Nem ez full komoly
mikor a 40 fokba felöltözve kell dolgozni reggel 8-este 10 ig akkor még nekem kéne nekiállni takarítani. Úgy hogy 10 éve nem dolgozik sehol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!