Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Más anya is ilyen “én semmiről...

Más anya is ilyen “én semmiről nem tehetek” mentalitású?

Figyelt kérdés

-Nem ő rontotta el amit főzött!

-Nem miatta van veszekedés, mikor ő ált neki kötekedni.

-Nem ő takarított rosszul ha poros valami.

Stb…

#anya #Én nem tehetek róla
2022. ápr. 19. 09:09
 21/94 anonim ***** válasza:
90%

#20, hisz a saját kölke elkönyvelte cselédnek.

Valószínűleg az apa is.

2022. ápr. 19. 09:52
 22/94 anonim ***** válasza:
82%

Szuper lehet anyukádnak, hogy mindent kritizáltok.

Takarítás után egy nappal már látható a por.

A sósság az elég relatív. Nálunk is van a családban, akinek ugyanaz az étel sós, a másiknak meg sótlan.

Nagyon undorító és degradáló, ahogy anyukádról írsz.

2022. ápr. 19. 09:59
 23/94 anonim ***** válasza:
26%

Nem értem, most miért a kérdezőt támadjátok.

Ha ő a testvéreivel munka mellett még a közös vállalkozásba is bedolgozik, amiből el van tartva az anyjuk, akinek nem is kell dolgoznia, akkor nehogy már még mindenki más vigye a háztartást napi 10+óra munka mellett.

Én két kisgyerek mellett megcsinálom+a kertet is, aókori ez az anyuka bele ne haljon már.. A feneke el van tartva, de viszonozni már semmit nem akar?

2022. ápr. 19. 10:11
 24/94 anonim válasza:
28%
Arra nem gondoltok ti észlények, hogy egy htb-s van mikor tényleg nem csinál semmit? A kérdező megírta 12-16 órákat dolgozik, az szerintetek milyen munka lehet? Nyílvan nem kényelmes irodai, amiben van hogy elnézést de csak lazsál az ember. Munka után meg még besegít az apja vállakozásába is. Gondolkozzatok már néha kit degradáltok le.
2022. ápr. 19. 10:16
 25/94 anonim ***** válasza:
83%

26, és te észlény, arra nem gondolsz, hogy a levest meg lehet sózni, a szekrény egy nap után újra poros...

El tudom képzelni, hazamennek és keresik, mibe köthetnek bele. Érdekes, nekem pl takarítás után soha nem tesz senki megjegyzést a minőségre.

2022. ápr. 19. 10:18
 26/94 anonim ***** válasza:
95%

24, neked is a béka segge alatt lehet az önértékelésed ha még a saját munkádat sem becsülöd meg. Mert a por nem tűnik el magától, a kert nem rendezi magát, a kaja nem terem a tűzhelyen készen, a ruhák nem lesznek csettintésre tiszták, és még sorolhatnám.

Legyen egy kicsit több önbecsülésed, igenis a fizetetlen munka is munka. Nem a pénz alapján kéne megbecsülni a munkát.

Ha az alapján becsülné a világ, akkor pl a mentősök nem éhbéren keccsölnének.

És ugyanezen a gondolatmeneten elindulva aki mondjuk önkéntes munkát végez, annak a munkája sem ér semmit, csak mert nem kap érte pénzt?

2022. ápr. 19. 10:19
 27/94 anonim ***** válasza:
27%

Az én anyukám is hasonló. Mindenki más is hibás az életéért. Ő nem hibás, minden az anyja miatt van, minden miattam (gyereke) miatt van, testvére miatt... csak ő nem hibázott sose.

Büdös neki a munka, teljes egészében el van tartva. Egész nap csavarog, jár a pasijához. Konkrétan semmi dolga nincs, mégis panaszkodik. Sajnos én nem tudom eltartani, én dolgozok, de a fizetésem nem elég arra hogy magamat meg őt is eltartsam...

Mondjuk az enyém szélsőséges eset. Kérdező, simán főzhetnél te is, takaríthatnál stb. A kötekedéssel egyet tudok érteni, anyám is mindig kezdi, aztán valahogy ő akar áldozatként kijönni belőle.

2022. ápr. 19. 10:24
 28/94 A kérdező kommentje:

28. Az az önbecsülés hogy nem akar dolgozni?

Mer komolyan vicc ami itt meg!

Anyámra fizikai munkát nem lehet rábizni.

Dolgoznia nem kell, a délutánjai abból állnak hogy facebokozik az ágyon fekve. Másik három ember meg dolgozik.

És akkor még én lenék a görény?

Miért is?

Azért mer neki is dolgozni kell?

2022. ápr. 19. 10:27
 29/94 anonim ***** válasza:
91%

Ugye ez egy sarkított álprobléma (magyarul kamu-gumicsont)...???

VAgy inkább tekintsük a vicc szerint? "Remélem, ez komoly, mert viccnek durva lenne"

?

:-D

2022. ápr. 19. 10:28
 30/94 A kérdező kommentje:

31. Nem ez full komoly

mikor a 40 fokba felöltözve kell dolgozni reggel 8-este 10 ig akkor még nekem kéne nekiállni takarítani. Úgy hogy 10 éve nem dolgozik sehol.

2022. ápr. 19. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!