Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy feleljek meg anyámnak?...

Hogy feleljek meg anyámnak? Tényleg haszontalan vagyok?

Figyelt kérdés
Anyám gyakran kiakad. Pont ma este is ez történt, véletlen (tényleg véletlen, nem szeretnék plusz munkát neki) kiborítottam egy pohár vizet, anyám pedig megint ideges lett. A maradékot rámboritotta és haszontalannak nevezett, mindennek elhordott. Gyakran van ilyen. (van hogy megüt vagy megver mert nem tanulok, nem tudom helyesen felmondani az anyagot ő meg kiakad. De szokott kiabálni is és nagyon csúnya dolgokat mond...) Haszontalannak érzem magam. Szörnyű, hogy képtelen vagyok egyszer valamit helyesen csinálni. Igazából, örülök hogy még élek, és hálás vagyok minden napért amikor felkelek. Tudom hogy velem van a baj anyámmal kapcsolatban. Én nem vagyok jó gyerek, igen én keverednek bajba, és igen én nem vagyok kitűnő tanuló. De néha úgy érzem, nem csak én vagyok a hibás. Vagy csak én vagyok ilyen hülye? Mit tegyek hogy megfelelnek neki? Miért van ennyi kérdés a fejemben? Haszontalan vagyok?

2022. ápr. 16. 22:00
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem leírni: egyébként néha kedves pl. Megölel ha ötöst kapok matekból...
2022. ápr. 16. 22:07
 2/11 anonim ***** válasza:
21%
Kizárt, hogy te 16 éven felüli vagy. Egy 16 éves nem ilyen óvodás, hanem rendes lázadó kamasz, aki nem siránkozik, hanem visszaveszekszik az anyjával. Ha téged bántalmaznak, már rég jelentened kellett volna az iskola szociális munkásánál. Gyermekvédelmi nyomon követésre szorulsz, mert anyád alkalmatlan a nevelésre. Apád?
2022. ápr. 16. 22:07
 3/11 A kérdező kommentje:
Igazad van... Sajnálom, csak mostanában minden annyira rosszul sikerül... De szeretem anyámat csak azt nem amikor erőszakos velem vagy a testvéremmel. Apám ritkán van otthon, mert dolgozik. A testvérem nevelt föl, őt nagyon szeretem. Igazából nem tudom kinek szólhatnék, nem akarom anyámnak a bajt mert félek tőle plussz őt is így neveltek.
2022. ápr. 16. 22:14
 4/11 A kérdező kommentje:
Egyébként "visszaveszekszek" ahogy te mondtad. Egyszer régebben amikor nagyon durván megvert én meg véletlen megrúgtam. Persze, én is vitatkozik vele
2022. ápr. 16. 22:21
 5/11 anonim ***** válasza:
81%
Tudod, mi a szörnyű? Az, hogy lassan nincs értelme elolvasni ezt a sok ostoba "segítségkérést". Azt az egyet hiszem el belőle, hogy olyan 16 körül lehetsz, de, hogy ennél jobb szórakozást nem találsz magadnak, az kimondottan szánalmas.
2022. ápr. 16. 22:21
 6/11 anonim ***** válasza:
72%
Ne anyáddal törődj, hanem magaddal. Szabad a szülőt nem szeretni, ha bántalmaz. Az bűncselekmény. Nem iszik vagy nincs valami mentális betegsége? Az iskolában szólhatsz, az apádnak szólhatsz, ha ő normális, a kormányhivatal gyámügyi osztályának szólhatsz, de ott éles helyzetben még a szomszédnak vagy a rendőrségnek is szólhatsz, nem kell eltűrnöd a bántalmazást.
2022. ápr. 16. 22:24
 7/11 A kérdező kommentje:

5: igen lehet hogy hibáztam, bocsi. Majd megbeszélem baráttal/szociális munkással.

6: nem nincs vele semmi, anyám elvileg nem beteg, semmi. Nem baj majd megpróbálom amit mondtál.

2022. ápr. 16. 22:47
 8/11 anonim ***** válasza:
2022. ápr. 16. 22:50
 9/11 anonim ***** válasza:
40%
Nem kell vele foglalkozni.
2022. ápr. 16. 23:12
 10/11 Katona Dius ***** válasza:
87%
Az a baj, hogy írhat itt az ember ezernél jobb megoldást,gyamugy,nagyszülők stb. De kevés az a fiatal,aki be meri brobalni azt,hogy tényleg tegyen ez ellen, félve attól hogy nagyobb lesz a baj. Az ilyen emberrel,mint anyud beszélhetsz te értelmesen,hogy fogy anya nem ezt kéne,nem így,azt erned el vele hogy jön a következő pofon. Én is így nevelkedtem,folyton mindenért kikaptak,akkor is ha épp nem én voltam a hibás. Anyám beteg volt pszichésen,nem kezelték,és ezt tudtam is,de attól nem fájt kevésbé a pofon,vagy mikor megrugdosott. Ha éppen öcséim voltak az elszenvedői a duhrohamainak,akkor annyit tudtam tenni,hogy magamra irányítottam a haragját,inkább engem verjen ne a tesoimat. Sokszor csak tűrni tud az ember,mert nem jön segítség,kérni meg nem mersz. Ezek az esetek külső segítség nélkül nagyon nagyon ritkán oldódnak meg. Külső segítséget még nem mer kérni az ember,mert fel a következményektől. Én tűrtem,és amint lett munkám és annyi félretett pénzem,hogy el tudjak jönni,eljöttem. Addigra anyám kapott kezelést,és megváltozott,de nem bírtam így sem egy légtérben lenni vele. Nem tudom,nálad mi lenne a jó megoldás. Neked kell látnod. Mersz e lépni,vagy sem. Bárhogy is döntesz,sok sikert és kitartást kívánok.
2022. ápr. 17. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!