Hogyan változzak meg?

Figyelt kérdés
A szüleim veszekednek mostanában, anya sokszor ideges, ezért van hogy rángatva dolgoztat és azt mondja, hogy egy lusta disznó vagyok és nem csinálok semmit, és nem vagyok jó semmire hiába szült meg. Nagyon úgy érzem, hogy hiába vagyok, és bűntudatom van hogy szomorúvá teszem anyukámat. Nincs szép alakom, csúnyának érzem magam, és nem vagyok kiemelkedő semmiben. Kb. 1-2 éve nincs motivációm semmihez, ezért nem csinálok semmit, csak ha anyának fárasztó napja volt ráveszem magam hogy rendet rakjak és megcsináljam a házimunkát. Nagyon szomorú vagyok miatta, hogy ennyire haszontalan vagyok és lustának tartanak, a suliban se szeretnek. Nagyon erősen szeretnék próbálkozni, hogy megfeleljek anyának! Tippek?

2021. júl. 15. 22:48
 1/9 anonim ***** válasza:
68%
Szia ! Keress rá a neten a mérgező szülők című könyvre.Ugyanis aki bűntudatot kelt,és megfelelési kényszert a gyermekében az mérgező szülő.
2021. júl. 15. 22:56
 2/9 anonim ***** válasza:
89%
Pontosan! Rajtad tölti ki a saját frusztrációját. Nem kell tökéletesnek lenned ahhoz, hogy szeressenek. Szeresd saját magad. Ha piszkál, saját magával nincsen kibékülve. Legközelebb mondd neki azt, amikor kritizál, hogy nem lehet mindenki olyan tökéletes, mint te, de legyek inkább tökéletlen, minthogy másokat bántsak! Én nem bántok senkit, teviszont fájdalmat okozol nekem!
2021. júl. 15. 23:10
 3/9 anonim ***** válasza:
84%
Ne foglalkozz elük ennyire. Minél jobbna amgadra veszed a dolgokat annál rosszab blesz.
2021. júl. 15. 23:16
 4/9 anonim ***** válasza:
49%

Ne akarj neki megfelelni, mert lehetetlen. Ő eleve úgy alakítja a hozzáállását, hogy semmi ne legyen jó neki, valami és ugyanannak az ellenkezője sem. Abban leli kedvét, hogy belédrúg. Nem szomorú - gonosz és frusztrált. Ehhez neked nincs közöd. Amúgy minden kamasz lusta és rendetlen, mondhatni, ez a norma.

A külsőd ne zavarjon, akár ténylegesen csúnya vagy (nem valószínű), akár nem: az ember értékét nem a veleszületett formai adottságok határozzák meg. Csúnya ember is lehet népszerű. Azon lehet gondolkozni, hogy mért nem szeretnek - ha ez egyáltalán így van, elképzelhető, hogy rossz közösségbe kerültél, de éppúgy az is, hogy ha nyitottabb, barátságosabb, önelfogadóbb lennél, akkor a többiek is azok lennének veled. Keress legalább 1-2 szimpatikus embert barátnak.

2021. júl. 15. 23:58
 5/9 anonim ***** válasza:
60%

A kérdező maga mondja hogy tényleg elvétve csinál valamit, szóval jó volna szüneteltetni a "mérgezőszülő" című aduászt...... Mert szart se ér vele a kérdező, hisz ő maga is látja hogy valami gond van -és nem csak a szülővel.

Kedves kérdező! Nem hiszem hogy haszontalan vagy , de jó lenne ha a dokidnak jeleznéd a motiválatlanságot, azt hogy hétköznapi dolgokat sincs kedved\energiád megcsinálni-ráadásul évek óta. (Velem is ez volt) Meg fogsz lepődni: ennek szervi oka is lehet, legtöbbször pajzsmirigy gond- de más is okozhatja. Annyit megér hogy elmenj egy vérvételre, mert ha csak ez a gond, azon könnyen lehet segíteni. Neked is jobb lesz, anyukád se fog cseszegetni ha az egészséged helyre lesz hozva- mondjuk nem értem miért nem vitt anyud már rég orvoshoz- és HA pajzsmirigyproblémád van, még az a "nem szép alak" is javulhat amellett hogy energikusabb leszel, és visszajön az életkedved.

2021. júl. 16. 01:07
 6/9 anonim ***** válasza:
31%

"egy lusta disznó vagyok és nem csinálok semmit, és nem vagyok jó semmire hiába szült meg"

Azért szült, hogy dolgozz otthon? Vissza kell kérdezni, kérdőre vonni

2021. júl. 16. 02:23
 7/9 anonim ***** válasza:
52%
Esetleg még lehetne az is, hogy kevesebbet lustálkodnál. Segíts otthon kivinni a szemetet, krumplit pucolni
2021. júl. 16. 02:24
 8/9 1Léna ***** válasza:
51%

Nehéz lehet elviselni a szüleid veszekedését, anyukád bántó szavait. Nehéz megtalálni, hogy mit is tehetnél értük, vagy önmagadért.

Tisztázd magadban, hogy neked most mi az életfeladatod. Ha tanulsz még, akkor fókuszálj a tanulásra, mert amit megtanulsz az a tied. Ha dolgozol végezd a tőled telhető legjobban. Fontos, hogy alakíts ki egy napirendet! Készülj a felnőtt önálló életvitelre! Ennek megfelelően tanulj meg, új dolgokat! Próbáld ki magad sok területen! Így tudod megtalálni a saját erősségeidet, ami magabiztossá tesz, örömöt okoz.

Összességében a változáshoz, változtatásra van szükség. Nem biztos, hogy meg tudsz felelni anyukád elvárásainak, igyekezhetsz, tisztelheted ezzel, de az önbecsülésed felépítése is nagyon fontos. Adjon erőt a változásodhoz ez a kettős cél!

Te egy különleges, egyedi, megísmételhetetlen személy vagy. Különleges képességekkel. Ha nem boldogulsz egyedül ezzel, akkor beszélj a háziorvossal, kérj szakember segítséget!

2021. júl. 17. 06:29
 9/9 anonim ***** válasza:
Mi a francnak küldöd a háziorvoshoz azért, mert veszekszik vele az anyja?! Nem cimkézzél már betegnek egészséges embert!
2021. júl. 17. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!