Hogyan változzak meg?

Figyelt kérdés
16 éves fiú vagyok, és nagyon rosszul bánok a szüleimmel. A kapcsolatunk egyébként jó, tisztelem őket és bármit megtennék értük. De valamiért mindig flegmán válaszolok nekik, beleszólók a dolgaikba stb. Nagyon nem akarok továbbra is így viselkedni, mert ebből szokott menni a vita, ráadásul nem is engednek most el sehova ami teljesen érhető. Nem tudom hogyan változzak meg, nem tudom hogyan legyek velük kedvesebb, szófogadóbb, és hogyan válaszoljak normálisan. Tudom, ezek nem olyan nagy dolgok, de nekem valahogy mégsem megy

2018. júl. 22. 14:27
 1/6 anonim válasza:
100%
Szia. Egy ideig én is ilyen voltam, de minden kamasznak van egy ilyen korszaka. Ha nem akarsz továbbra is így viselkedni akkor csak annyi, hogy mielőtt bármit is mondanál nekik gondold át, hogy később nem bánod e majd meg. Beszélj velük tisztelettel! Te is elvárod majd a gyerekedtől (ha akarsz majd) a tiszteletet.
2018. júl. 22. 14:42
 2/6 anonim ***** válasza:
Próbáld ki: mielőtt megszólalsz, számolj el tízig, na jó akkor ötig. Ezalatt kicsit le tudsz higgadni és a megfelelő stílust megtalálni. Próbáld ki, érzékelhetően jobb lesz az otthoni hangulat és te is jobban fogod érezni magad.
2018. júl. 22. 15:01
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Mutasd meg nekik, amit ide írtál. Komolyan.

Értékelni fogják, hogy őszinte vagy, felismered a problémákat és változni vágysz.

Ne félj, nem lesz ez mindig így, csak most kamasz vagy, és sokszor a hormonok irányítanak. A többit majd együtt megbeszélitek. Rendes srác vagy, hogy törődni akarsz a családi kapcsolataiddal.

2018. júl. 22. 15:13
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanarra gondoltam, mint az előttem válaszoló. :)

Mutasd meg nekik ezt a kérdést, amit ide kiírtál.

Ha az én fiam lennél (a korod alapján lehetnél) és megmutatnád nekem ezt a kérdést, akkor nagyon örülne a lelkem. :)

Mert hát nem vagy te azért olyan rossz "gyerek", helyén van a szíved. Csak ez a kamaszkor... Ez már csak ilyen. :)

Mutasd meg nekik ezt a kérdést. Aztán beszélgessetek róla.

2018. júl. 22. 23:46
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, megmutattam nekik, és inkább átgondolom mit mondjak és mit ne, pedig néha jól esne megmondani úgy, ahogy eredetileg gondolom:D
2018. júl. 23. 17:26
 6/6 A kérdező kommentje:
Örültek neki nagyon, hogy foglalkoztat a családom
2018. júl. 23. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!