Ha nem szülök neki unokát, kár volt megszüljön mert haszontalan vagyok???
Én 31 éves nő vagyok, a párom 27, van egy közös lakásunk, mindketten jó munkahelyen vagyunk, nincsenek anyagi gondjaink, teljesen átlagosan élünk.
Viszont úgy találtunk egymásra hogy egyikünk sem szeretne gyereket, és a véleményünk azóta sem változott, és nem is fog. Nem utáljuk őket, a rokonok kislányával is szívesen foglalkozunk, játszunk, de sajátot nem szeretnénk
És anyám ezt nem képes elfogadni, ő amúgy 61 éves
eleinte csak gyakran utalgatott rá hogy mikor lesz unoka, mi egy pár évig nem mertük neki elmondani hogy mi az ábra, gondoltuk rájön magától is és tiszteletben tartja, de ez nem így történt.
És most hogy megtudta a mi álláspontunkat ezt nem képes elfogadni, és úgy viselkedik mintha az ellensége lennék, haszontalan semmirekellő, önző dög, ilyen jelzőkkel illet, meg hogy ezért kár volt felnevelni...
Tudom hogy máshol is előfordult már ilyen, van köztetek esetleg aki szintén hasonló helyzetben volt?
Végül lett megoldás rá vagy innentől már nem lesz olyan a viszonyom anyámmal mint előtte???
Ja és ő keresztény nevelést kapott, templomba jár így élte egész életét, viszont én ezekben sem hiszek, pedig próbált így nevelni, ez is egy nagy szívfájdalma neki hogy én majd elkárhozok ha nem hiszek Jézusban meg az efféle mesékben
engedd el. anyud változni már nem fog, így kell elfogadnod.
(azért a személyes találkozásokat igyekezz redukálni)
Hát ez már valoszinűleg így marad.. Amikor szidalmaz, akkor viszont érdemes volna visszavágni, hátha ez helyreteszi.pl: Anya, nincs a bibliában olyasmi, hogy szeresd felebarátodat, meg
Megbocsássatok, néktek is megbocsáttatik.
vagy
Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek!
Ne foglalkozz a véleményével, te a pároddal egyformán döntöttél, és ez a lényeg, nem az számít, mit szól a család és a rokonság. Tartsátok is magatokat továbbra is az elhatározásotokhoz, a ti életetekről van szó, nem másokéról!
Az, hogy anyukád annak idején akart gyereket, az szép és dicséretes, elvégre azért is vagy, de fel kell fognia, hogy nem mindenki így gondolkodik (sőt vannak, akik nem is alkalmasak gyerekvállalásra, nevelésre, ezt persze nem mondom, hogy rátok is igaz). Az talán jobb lenne, ha mégis engednétek végül a nyomásnak külső hatásra, közben csak nyűg lenne a gyereknevelés, mert nem is igazán magatoknak akartátok?
Mondom persze mindezeket úgy, hogy mi a feleségemmel szeretnénk majd gyereket, aktív vallásosak is vagyunk, de tudjuk, hogy nem mindenki így gondolkozik, mint mi, és attól még nem lesznek tőlünk rosszabb emberek, mert ők máshogy alakítják az életüket.
36F
Anyádra inkább nem mondok semmit, mert az nem tűrnie nyomdafestéket, mindenesetre mélységesen szégyellje magát, gusztustalan, ahogy viselkedik! Kulturáltan és normálisan is ki lehet fejeznie “nemtetszését”, de hogy a saját gyerekét ilyen jelzőkkel illesse, csak mert az nem akar sajátot, hát az kritikán aluli. És a legundorítóbb, hogy konkrétan megmondta azért szült, hogy majd egyszer te is szülj unokát neki, hisz perpillanat haszontalannak tart. És akkor még te vagy az az önző. Nevetséges. Én az életben többet nem állnék szóba vele, amíg bocsánatot nem kér és el nem fogadja, hogy ez az én életem és nem az övé. Neki is ott volt a lehetősége babázni, amikor megszült téged, az ember különben sem a nagy inak szül unokát, hanem magának és a párjának gyereket.
Nem is értem az ilyen embereket.
Az meg véletlenül sem igaz, hogy a többség meggondolja magát és úgyis akarni fog gyereket, vagy minimum megbánja.
Ugyanilyen alapon nyugodtan hozzà lehet vágni azokhoz is, akik gyereket akarnak, hogy nyugi, majd úgyis meggondolod magad, hisz nem és nem két ember gondolkodik úgy fiatalon, hogy ő akar gyereket, aztán mikor a baráti/családi körben egyre több gyerek születik és testközelből is megtapasztalják milyen “buli” hónapokig vagy évekig nem aludni 3-4 óráknál többet, milyen jó éjszaka számtalanszor kelni, pelenkázni, hisztit hallgatni, folyton stresszelni, idegeskedni stb, akkor “hirtelen” sokaknak elmegy az egésztől a kedvük. Azt meg se említsük hány és hány ember bánja meg utólag, hogy gyerekvállalásra adta a fejét. Nagyon sokan vannak, csak ugye ezt “ciki” meg “gáz” felvállalni, még egy anonim oldalon is.
Őszintén sajnálom kérdező, hogy ilyen nem normális “anyát” adott neked a sors, de ne törődj vele, ez a te életed, úgy éld, ahogy neked jó és ne úgy, ahogy más elvárná!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!