Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha nem szülök neki unokát,...

Ha nem szülök neki unokát, kár volt megszüljön mert haszontalan vagyok???

Figyelt kérdés

Én 31 éves nő vagyok, a párom 27, van egy közös lakásunk, mindketten jó munkahelyen vagyunk, nincsenek anyagi gondjaink, teljesen átlagosan élünk.

Viszont úgy találtunk egymásra hogy egyikünk sem szeretne gyereket, és a véleményünk azóta sem változott, és nem is fog. Nem utáljuk őket, a rokonok kislányával is szívesen foglalkozunk, játszunk, de sajátot nem szeretnénk

És anyám ezt nem képes elfogadni, ő amúgy 61 éves

eleinte csak gyakran utalgatott rá hogy mikor lesz unoka, mi egy pár évig nem mertük neki elmondani hogy mi az ábra, gondoltuk rájön magától is és tiszteletben tartja, de ez nem így történt.

És most hogy megtudta a mi álláspontunkat ezt nem képes elfogadni, és úgy viselkedik mintha az ellensége lennék, haszontalan semmirekellő, önző dög, ilyen jelzőkkel illet, meg hogy ezért kár volt felnevelni...

Tudom hogy máshol is előfordult már ilyen, van köztetek esetleg aki szintén hasonló helyzetben volt?

Végül lett megoldás rá vagy innentől már nem lesz olyan a viszonyom anyámmal mint előtte???

Ja és ő keresztény nevelést kapott, templomba jár így élte egész életét, viszont én ezekben sem hiszek, pedig próbált így nevelni, ez is egy nagy szívfájdalma neki hogy én majd elkárhozok ha nem hiszek Jézusban meg az efféle mesékben

2021. jún. 21. 16:51
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
75%

Van aki csak addig jut el a spirituális fejlődésben, hogy az önfenntartás legyen a cél. Ez a vírus szintje. Ennél egy baktérium is fejlettebb már.

Mamád egy vírus spirituális szintjén tart. Nem nézi az élményt, és a vérrokonságon kívül gerjesztett jóságot.

2021. júl. 3. 08:58
 32/38 anonim ***** válasza:
86%
Nos igen - nagyanyám is szereti szapulni a nem szült nõket, de neki el kell nézni mert öreg. Én már nem is látogatom.
2021. júl. 17. 19:25
 33/38 anonim ***** válasza:
88%
Az ilyen emberekkel (függetlenül attól hogy szülő, rokon, ismerős stb) meg kell szakítani a kapcsolatot. Aki ilyen primitív, önző barom, azzal van más baj is bőven, amitől jobb megszabadulni
2021. júl. 17. 21:17
 34/38 anonim ***** válasza:
79%

Én 66 f vagyok, hívő, konzervatív és minden más szörnyeteg.

Az a gyerek, ha lenne, nem az Ő unokája lenne, hanem a TI gyereketek!

Amit megtehetett, megtett azzal, hogy megszült téged.

Más dolga nincs a későbbiekben.

Amúgy meg ne rád panaszkodni, hogy nem volt képes átadni neked a gyerekpárti gondolatokat.

2021. júl. 18. 02:39
 35/38 anonim ***** válasza:
21%

4-es jól leirta pedig. Persze ennél árnyaltabb a dolog, de tény, hogy soha ne mond, hogy soha.

A vallast és a hitet azt tedd félre. Ez mindenkinek máshogy jön, ezzel nem szabad egymást bántani.

Én anyuka vagyok és a lányomtól tobbszor megkaptam nem akar gyereket. Még fiatalka, szerintem nem.végleges, de elgondolkodtam mi lenne, ha valóban ragaszkodna ehhez.

Nekem is fájna. Bele tudom élni magam édesanyád helyezetébe. És a biológia valóban arról szól adjuk tovább a génjeinket, szaporodjunk. Így tudat alatt az elkeserítheti anyudat, hogy veled megszakad a vérvonal. Vagy legalabbis a te génjeid nem mennek tovább. Igaz emberek vagyunk es ez úgy fogalmazodik meg jaj nem lesz unokam. Azt is veddfigyelembe régen a meddőség szégyen volt, ma el lehet menni lombikozni, örökbe lehet fogadni és persze mivel rengetegen vagyunk a Földön a saját döntés alapján vállalt gyermektelenség is elfogadható. (Regen elmentek apacanak, pappnak stb akiknagyon nem akartak gyereket...) .

Anyukadnak nehez lesz elfogadnia, higy te nem vallalsz gyereket, emiatt lehet evekig is duzzogno fog, de majd elfogadja. Legyel turelmes. Ne dd fol amiatt a ti kettotok anya lanya kapxsolatat, mert ő most sértve érzi magat. Tartalmas prpgramokat igyekezz vele szervezni. Vidd el nyaralni, etterembe, moziba avyg olyan programra, ahol nem kerul eloterbe a te gyerek nem akarassod.. azaz ahol lehet a filmről, a festmenyekrol beszelgetno, a finom etelekrol a tajrol. Ha megis eroltetne a temat (egy megjegyzes amit elengedsz a fuled melletaz nem eroltetes), akkor ragaszkodj ugyanahhoz az elore bebiflazott szoveghez pl. anya en es a parom nem szeretnenk gyereket, tueom ezt nehez megerteni. Kerlek beszeljunk masrol.

2021. júl. 18. 12:57
 36/38 anonim ***** válasza:
57%

Tényeg amúgy itt nagyon összejátszanak egymással mert itt a következmény...vagy valaki nagyon ráér és kitalált mindkét fél szemszögéből egy sztorit vagy tényleg létezik ilyen és anya lánya gyakorizik itt

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..

2021. júl. 18. 13:19
 37/38 anonim ***** válasza:
84%
A gyerek elsősorban nem az ő unokája lenne, hanem a TI csemetétek. Az ég egy adta világon senkinek nincs beleszólása az életetekbe. Ti is és a gyerek is boldogtalan lenne egész életében, ha megszületne, úgy hogy kicsit sem akarjátok. Ha annyira akar babázni, szüljön magának. Ilyen önző, manipulatív ember ne érdekeljen titeket, hiába az anyád.
2021. júl. 18. 17:35
 38/38 anonim ***** válasza:
100%

Jó sok gyerekem van, én örülök mindegyiknek akár tervez gyereket, akár nem.

És szerettem őket, akár beszartak, akár balhéba a keveredtek.

Ne mondja már édesanyád, hogy amikor szült, az volt az első gondolata hogy ez majd frankó unokát fog szülni NEKEM!

2021. júl. 19. 00:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!