Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha nem szülök neki unokát,...

Ha nem szülök neki unokát, kár volt megszüljön mert haszontalan vagyok???

Figyelt kérdés

Én 31 éves nő vagyok, a párom 27, van egy közös lakásunk, mindketten jó munkahelyen vagyunk, nincsenek anyagi gondjaink, teljesen átlagosan élünk.

Viszont úgy találtunk egymásra hogy egyikünk sem szeretne gyereket, és a véleményünk azóta sem változott, és nem is fog. Nem utáljuk őket, a rokonok kislányával is szívesen foglalkozunk, játszunk, de sajátot nem szeretnénk

És anyám ezt nem képes elfogadni, ő amúgy 61 éves

eleinte csak gyakran utalgatott rá hogy mikor lesz unoka, mi egy pár évig nem mertük neki elmondani hogy mi az ábra, gondoltuk rájön magától is és tiszteletben tartja, de ez nem így történt.

És most hogy megtudta a mi álláspontunkat ezt nem képes elfogadni, és úgy viselkedik mintha az ellensége lennék, haszontalan semmirekellő, önző dög, ilyen jelzőkkel illet, meg hogy ezért kár volt felnevelni...

Tudom hogy máshol is előfordult már ilyen, van köztetek esetleg aki szintén hasonló helyzetben volt?

Végül lett megoldás rá vagy innentől már nem lesz olyan a viszonyom anyámmal mint előtte???

Ja és ő keresztény nevelést kapott, templomba jár így élte egész életét, viszont én ezekben sem hiszek, pedig próbált így nevelni, ez is egy nagy szívfájdalma neki hogy én majd elkárhozok ha nem hiszek Jézusban meg az efféle mesékben

2021. jún. 21. 16:51
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
94%
Szerencsére a nők nem az anyjuk kívánságára kell szüljenek, hanem a saját maguk örömére! Édesanyádnak illene elfogadnia, hogy te önálló autonóm személy vagy, tiszteletben kell tartania a döntésedet!
2021. jún. 21. 19:22
 22/38 anonim ***** válasza:
86%
18.erre a kommentre most tényleg szükség volt?
2021. jún. 21. 19:24
 23/38 anonim ***** válasza:
91%

Ja nem, igazad van 18, milyen kulturált, rendes, szerető mintaanyuci az, aki haszontalannak, semmirekellő, önző dognek tartja a lányát, akit szerinte kár volt megszülni és felnevelni és mindezt miért?? Mert nem akar gyereket. Micsoda bűn, azta.

Igen is gusztustalan es undorító a kérdező anyja, normális szerető szülő SOHA nem beszél ilyen primitív, kritikán aluli stílusban a gyermekével, csak mert mások az életről való elképzelései.

Amúgy meg honnan veszi bárki a bátorságot, (legyen az anya, apa vagy épp anyós, unokatesó, nagynéni), hogy el akarja számoltatni a másikat, amiért az nem akar gyereket? A kérdezőnek megvan a saját élére, ő nem akar gyereket, ez van. Az anyjának is megvolt a lehetősége babazni, tessék szépen elfogadni, hogy a lányának is megvan a saját élete! Az meg egyenesen gyomorforgató, ha valaki azért szül, hogy aztán unokáért követelőzzön, ha meg nem kapja meg, akkor haszontalannak nevezi őt és részletezi, hogy milyen feleslegesen nevelte fel. Bravó, igazán mintaszülő az ilyen…

2021. jún. 21. 19:25
 24/38 anonim ***** válasza:
93%
Szülni minden csak nem kötelesség. Hadd döntse már el azember saját maga hogy mikor szeretne.
2021. jún. 21. 22:34
 25/38 anonim ***** válasza:
100%

Az ember természetes életszükséglete a gondozási ösztön kiélése - igen, ő már kiélte, a gyerekével!

4-es, Ahhoz, hogy a már felnőtt lánya szül-e, neki semmi köze! Ha anyuci gyereket akar, akkor csináljon még egyet, de ne a meglévőt cs.szegesse.

Kérdező: kinevet, ignorál. Nem fogja abbahygani.

2021. jún. 22. 10:05
 26/38 anonim ***** válasza:
87%
Férjem lánya sem akar szülni soha. Egyszerűen azt mondta hogy nem tehet róla hogy utálja a gyerekeket. Szerintem nem kell mindenkinek szülnie. Van aki szül és imádja a gyerekét foglalkozik vele, és van aki szerintem azért szül mert a környezete elvárja. Fogadjon el így az anyád .
2021. jún. 22. 23:54
 27/38 anonim ***** válasza:
78%

Ezt a kérdést már anyád is ki írta, csak az ő szemszögéből. Hogy: "hogyan győzzem meg a lányom hogy adjon nekem legalább egy unokát" még szerencse hogy nem azt írta hogy egy darab.

Na szóval a lényeg. A válaszolók el is küldték finoman a gec!be. Most valami hasonlót kéne hogy írjanak ide is. Nem tudom a két debil miért nem tudja ezt otthon megbeszélni négyszemközt, vagy max a leg szükebb családi körbe. Miért kell teleb@szni az oldalt ilyen pigent

2021. jún. 29. 12:10
 28/38 anonim ***** válasza:
78%

Pihent kérdésekkel.

De mindjárt másolom a másikat ide. Aztán beszéljétek meg.

De nagyon erős kamu szagot érzek

2021. jún. 29. 12:11
 29/38 anonim ***** válasza:
80%

Na itt a másik pihent ágyú.

Anya és lánya. Szépen össze illenek. 🤣

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..

2021. jún. 29. 12:13
 30/38 anonim ***** válasza:
70%
Ágyú* agyu
2021. jún. 29. 12:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!