Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit nem lehet azon megérteni,...

Mit nem lehet azon megérteni, hogy nem akarok kapcsolatot?

Figyelt kérdés

Anyám már évek óta meg van győződve arról, hogy leszbikus vagyok, pusztán azért mert soha nem beszéltem neki fiúkról. Ennek az az oka, hogy egészen általános iskola végéig full tabu volt, olyanokkal jött, hogy megtiltja, hogy szerelmes legyek, de ezt még úgy nyolcadik végén is, aztán elkezdődött a gimi, ott meg egy hónap után már azon volt ki, hogy mivel nem mesélek neki fiúkról, ezért biztosan leszbikus vagyok. Még véletlenül sem lehet olyasmi, hogy csak szimplán nem tetszik senki, vagy ne adj isten, nem alakított ki olyan kapcsolatot velem, hogy késztetést érezzek arta, hogy vele beszéljem meg a témát.

Szóval ja, anyuval sosem beszéltem meg ilyeneket, ha alakult valami egy sráct soha nem mondtam el neki, mert nem jutott el olyan komoly szintre, hogy például bemutassam, és lévén, hogy kollégiumban voltam az egész gimi alatt(kivéve digitális oktatás).

Egy ideje nem csesztetett azzal, hogy tuti leszbikus vagyok, azt hittem végre elmúlt ez az elmebaja, de nem. Meglátta Facebookon, hogy az egyik általános iskolai osztálytársam már gyereket szült, már házas, és most megint kezdi, ráadásul a "Mikor fogsz megházasodni?" és a "Mikor fogsz nekem unokát szülni?" kérdésekkel megspékelve, holott ő tőlem már százszor megkapta a választ, hogy nem akarok párkapcsolatot soha (Igen, ez túlzas volt mindig), a gyerekektől meg egyenesen kiráz a hideg. Ráadásul idén fogom tölteni a huszat, szóval elkésve se vagyok, ha akarnék se.

Egyébként anyám főleg a párkapcsolat részén van kiakadva mostanában, folyton csesztet, hogy mikor mutatok be egy fiút végre. Mostanában úgy szoktam reagálni inkább, hogy most nem akarok kapcsolatot, de nem fogja fel. Pedig amúgy tök egyértelmű, hogy idén érettségizek, utána meg megyek egyetemre, tök felesleges lenne szerintem hű de mindenáron ismerkedni, amikor pár hónap múlva tök messzire tervezek költözni a tanulmányok miatt. Ha lesz valami komolyabb, akkor lesz, de tudatosan most nem keresem, de ezt hiába mondom neki, nem érti.

Illetve mellékesen nekem most van egy laza, semmi komoly kapcsolatom, néha randizunk, néha ott alszok nála, de ebbe nyilván nem avatom be az anyámat, mert nem komoly, na meg amúgy mellékesen az illető egy lány. (továbbra is fenntartom, hogy nem vagyok leszbikus, csak biszexuális). És ha ez véletlen komolyabbra fordulna, akkor talán beszámolnék róla, ha már külön élek, teljesen függetlenül, mert egyébként anyu ellenzi a másságot, és nyilván a kiakadását nem az érettségi időszakában szeretném kezelni.

Na mindegy.

Szóval, hogy értessem meg vele, hogy nem akarok kapcsolatot, és ez nem jelenti azt, hogy leszbikus vagyok?

2022. ápr. 16. 19:47
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
41%
#8 gondolom csak lefekudtek, a lany se tunik olyannak aki annyira alkalmas lenne komolyra
2022. ápr. 23. 18:22
 12/40 A kérdező kommentje:

#11 Nem arról van szó, hogy csak lefeküdtem a fiú exeimmel, sőt, egy srácot leszámítva el se jutottunk oda. Egyszerűen annyi a helyzet, hogy otthon sosem volt olyan bizalmi a kapcsolat, hogy a szerelről beszéljünk. Ha szóba is jött, akkor csak annyira, hogy anyu elmondta "Ne legyél bzi/Ne szedj össze extrém kinézetű srácot, mert az nekem szégyen". Nálam alapelv, hogy egy évesnél rövidebb kapcsolatban nem mutatok be senkit itthon. Egy kapcsolatom igaz, hogy hosszabb volt, mint egy év (kb másfél volt egyébként), de őt azért mutattam be, mert akkoriban voltak apámnak alkoholproblémai, és nyilván így nem vittem haza. A többi fiúval meg rövidebb volt az összes kapcsolatom fél évnél.

Egyébként emlegettem őket otthon, de anyunak nem esett le, hogy ők nem csak sima barátok voltak, és nem kérdezett vissza, én meg nem hangsúlyoztam ki, hogy a páromról beszélek.

Arra meg nagyon kíváncsi vagyok, hogy miért nem tűnök alkalmasnak egy komoly kapcsolatra... ;)

2022. ápr. 23. 19:11
 13/40 anonim ***** válasza:
32%

Miert nem mutatsz be senkit 1 evig? 😀 pl ezert is alkalmatlan vagy sztem. Ki turi el h egy evig ne legyen felvallalva ?!

Masik h ennyi kapcsolatot egymas utan.. ugy valtogatod oket mint a cipot. Ezert is latom ugy.

De nem ismerlek szoval nyilvan tevedhetek🤌🏼

2022. ápr. 23. 19:59
 14/40 anonim ***** válasza:
87%
Fura vagy az tuti, másfél éves kapcsolat meg csomó fél éves, 19 évesen, tehát minimum 14 éves kislány korod óta kavargatsz de idiota elvekre hivatkozva meg arra sem voltal kepes hogy bemutasd a barátodat, akivel masfel evig voltal 🤔. Te nemerzed, hogy veled van a baj? Egyebkent meg olyan flegmanak tunsz, hogy szerintem neked nem is lesz boldog kapcsolatod soha, tipikus az a csaj vagy aki egy flegma p@csa, de azert elhiszi, hogy o mindent nagyon jol csinal. Koltozz el, ha nem tetszik anyad viselkedese, kivanom legyen jo eleted, de rendkivul hulyen gondolkodsz, az sajnos biztos.
2022. ápr. 23. 20:06
 15/40 A kérdező kommentje:

Semmi különösebb oka nincs az egy évnek a bemutatás téren, pusztán a többi családtagomnál is ez a tendencia, amolyan megszokás. Soha egy párom nem nehezményezte ezt, sőt egy esetben, a másfél éves kapcsolatomban merült fel a bemutatás úgy konkrétan, de amikor beszéltünk róla, hogy ez részemről miért nem működőképes ő egyetértett velem.

Szerintem teljesen egyértelmű, hogy miért nem mutattam be azt a srácot, akivel másfél évig voltam. Nyilván nem fogom hazavinni azért, hogy azt lássa, hogy apám részeg és viselkedik úgy, ahogy, anyám meg ideges miatta, és megy az egésznapos kiabálás. Hamgsúlyozom, tudott róla, hogy nem azért nem mutatom be, mert rejtegetem.

Azt meg egy szóval sem írtam, hogy több fél éves kapcsolatom volt, én azt írtam, hogy a többi közül semmelyik sem volt hosszabb fél évesnél. Akár fel is sorolom őket.

1. Gimi első éve, gólyatáborban kezdődött az osztálytársammal, szűken három hétig tartott, majd közölte, hogy inkább legyünk barátok, mert ha rosszul szakítanánk kínos lenne az öt év.

2. Két hónappal később, rajz szakkörről egy akkor tizedikes srác. Másfél hónapig tarott, majd rájött, hogy amúgy ő meleg.

3. Az előző vége után másfél hónappal az egyik csoporttársam rajzról. Két hét után kiderült, hogy velem csalja a barátnőjét, szóval szakítottam.

4. Az első gimis év utolsó hónapjában kezdődött a másfél éves kapcsolatom.

Szóval a nulladik évfolyam alatt jött össze 4. kapcsolat 15 évesen. Kilemcedikben, tizedik első felében tartott a hosszú kapcsolatom, majd elköltözött a családjával, szóval szakítottunk január közepén.

5. Tizedikben, májusban összejöttem egy lány évfolyamtársammal, kevesebb, mint egy hónap után szakított, mert nem akarta, hogy megtudják a szülei, hogy leszbikus. Keveset is találkoztunk a covid miatt.

6. Ezutáni nyáron diákmunkáztam, ahol megismertem egy lányt. Egy pár voltunk, de augusztus közepén felmondott, letiltott mindenütt magyarázat nélkül.

7. Tizenegyedik októberében egy fiúval kezdődött meg a kapcsolatunk, de bejött a digitális oktatás,ritkán láttuk egymást, majd fél év után bevallotta, hogy megcsalt az exével többször. Szakítottam.

Szóval összesen hét kapcsolatom volt, ami ki is volt mondva, hogy kapcsolat. Azóta volt egy viszonzatlan szerelem, egy-két sikertelen randim, meg most van ez a viszonyom azzal a lánnyal. A körülményeket ismerve szerintem nem sok.

Nem gondolom egyébként, hogy mindent jól csinálok, de szerintem nem vagyok flegma. Legalábbis élőben még senki memt vetette a szememre ezt.

2022. ápr. 23. 22:41
 16/40 anonim ***** válasza:
73%

"Szóval a nulladik évfolyam alatt jött össze 4. kapcsolat 15 évesen."

Es ezek utan mondod hogy teged komolyan lehet venni.

Lanyom lennel ugy elvernelek a taknyodon csusznal.

2022. ápr. 24. 03:39
 17/40 anonim ***** válasza:
97%
Most írtad hogy egy lánnyal vagy együtt, akkor most mi van??????
2022. ápr. 24. 08:17
 18/40 A kérdező kommentje:

#16 Miért, mit kéne csinálni, ha (szerintem) tőlem független okokból véget ér gyorsan egy kapcsolat? Bezárkózni, hogy jujj, nem kezdek senkivel, mert ha annak is hamar vége lesz, akkor "túl sok" lesz az eddigi kapcsolatok száma?

Egyáltalán olvastad, hogy mit írtam? Mert nem azt, hogy összefeküdtünk, meguntam, kidobtam, aztán jön a következő... Az akkori önmagam szerint is én komolyan gondoltam azokat a kapcsolatokat, csak a 4-ből 3 nem úgy alakult, hogy sokáig tartson. Mi ezzel a baj?

#17 Az eredeti kérdésben is említettem a lányt. Vele nem egy komoly kapcsolatról van szó, csak találkozgatunk kötetlenül, aztán vagy komolyabb lesz, vagy nem.

2022. ápr. 24. 09:30
 19/40 Thispain ***** válasza:
71%

#16 Point of View: El akarod hinni, hogy a lány riban€, és minden ezt szerinted alátámasztó információt felhasználsz.

Ha a közelemben lennél, úgy nyakon b@$ználak bunkósbottal, hogy te nem a taknyodon csúsznál, hanem az agyvelődön.

2022. ápr. 24. 13:00
 20/40 anonim ***** válasza:
93%

Nem minden lany r1banc, de a kerdezo pont igen.😄 es te mire fel vernel el engem? Te is ugyanilyen orszagos vagy es magadra ismertel?

Kerdezo, akkor jo bena vagy ha egy ev alatt 4szer-5szor elhagynak😀

2022. ápr. 24. 23:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!