Elmondjam az apámnak, hogy megváltoztatom a vezetéknevemet?
Figyelt kérdés
A nevelőapámét veszem fel, már elmúltam 18.
Nem tudom, hogy "illene-e" elmondani neki, vagy az ottani nagyszüleimnek, vagy írjam át Facebookon és majd úgyis megy ezen a pletyka?
2022. márc. 29. 14:07
41/46 anonim válasza:
Én ezekből arra következtetek hogy úgy nem a vér szerinti apád miatti utálatból tennéd ezt, hanem a nevelő apád iránti tiszteleted miatt ahogyan korábban is írták. Ha ez így van akkor feltételezem beszélő viszonyban vagy a vér szerinti apáddal még ha ritkán is. Szerintem lehet hogy rosszul esne neki ha csak úgy tudná meg hogy meglátja a facebookon amikor nyilván átírod a neved. Ha ez nem célod akkor jó lenne kicsit tompítanod annyival hogy előtte elmondod neki. És hogy ez nem ellene irányul inkább a nevelőapád felé. Legalábbis ha nekem lenne egy lányom akkor így viszonyulnék ehhez.
42/46 anonim válasza:
Az előzményeket figyelembe véve, őszintén szólva nem hiszem hogy apádat a legcsekélyebb mértékben is érdekelné ez a történet.
43/46 anonim válasza:
Ááá, ilyen apával nem közölnék semmit. Nem érdekelted őt, te se foglalkozz vele. Ha meg is sértődik, had egye a fene.
44/46 anonim válasza:
Figyelj, a neveloapad meg szetmehet anyaddal barmely eletkorban es akkor le fogja venni a ferjes nevet. Ha mindenaron nevet akarsz valtoztatni, az anyád lanykori vezeteknevet vedd fel. Az anyad mindig ott lesz melletted.
45/46 anonim válasza:
Szerintem tök mindegy, hogy a nevelőpapa meg az anya szétvállnak - e, mert ahogy a kérdező leírta, ez a férfi apaként viselkedett vele. Sokan a saját apjuktol nem kapnak ennyi figyelmet, mint ez a lány a mostohaapjától.
46/46 anonim válasza:
hat akkor en ugy dobnam el azt a nevet, mint a szart. a biologiai apad sose erdemelt meg teged. a neveloapad nevelt fel szepen, tisztessegesen, szeretetben. en buszken viselnem a nevet egy ilyen embernek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!