Elmondjam az apámnak, hogy megváltoztatom a vezetéknevemet?
A nevelőapámét veszem fel, már elmúltam 18.
Nem tudom, hogy "illene-e" elmondani neki, vagy az ottani nagyszüleimnek, vagy írjam át Facebookon és majd úgyis megy ezen a pletyka?
"Hadd döntse el a kérdező, hogy számára van-e értelme a dolognak, kedves 20-as."
Magyarul hadd döntsön úgy amit te is helyeselsz :D
Tényleg nagyon objektív tanácsokat adtok ha szarrá le van pontozva az aki azt mondja emiatt ne változtassa meg. Főleg úgy hogy maga a kérdező sem tudja biztosan mit akar 18 éves fejjel ha egyáltalán szóba kerül a szent és sérthetetlen facebook meg az ottani ismerősök mit szólnának hozzá..
24, tévedsz, én nem helyeslem és ellene sem vagyok. Én egy kívülálló vagyok, akinek semmi köze a kérdezőhöz, tehát nekem teljesen mindegy, milyen nevet visel.
Ellenben ha valaki elgondolkodik komolyan a névváltoztatáson, mellesleg meg is indokolja elég nyomós érvekkel, pl. hogy az apja kb. leszarta egész életében, akkor ki vagyok én, hogy ideböfögjem neki, hogy "nincs értelme"? Ha ő ettől jobban érzi magát, akkor van értelme. És itt pont, hogy te vagy az, aki a saját véleményét erőlteti.
Nem, nem én írtam. És kiforgatod az általam közölteket.
Teljesen mindegy neked milyen nevet visel és nekem is az hogy neked is az-e úgyhogy nem kell szalmabábozni, de nem akarsz tudomást venni róla hogy a kérdező azon aggódik hogy a facebookon az ismerősei mit gondolnak majd ha átírja a nevét, sőt ahhoz is segítséget kér hogy elmondja e az igazi apjának, de persze út tálalja hogy ő már eldöntötte. Csupán ezen értetlenkedtem és próbáltam a kérdezőt önreflexióra bírni. Biztosan komolyan akarja e, vagy ez afféle késő tinédzser kori lázongás az apja ellen aki állítólag leszarja őt. Természetesen a szubjektív véleményem mögött van némi hozott anyag/tapasztalat amikben olyan hasonló korú lányok gyűlölték és vetették meg az apjukat amiért akár csak képesek voltak az anyjukat megcsalni vagy elhagyni vagy hovatovább egy másik nőnek gyereket csinálni egy új családot alapítani. Nem kellene mindent ész nélkül bekajálni csak mert sorstársak vagytok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!