Elmondjam az apámnak, hogy megváltoztatom a vezetéknevemet?
A nevelőapámét veszem fel, már elmúltam 18.
Nem tudom, hogy "illene-e" elmondani neki, vagy az ottani nagyszüleimnek, vagy írjam át Facebookon és majd úgyis megy ezen a pletyka?
Szia! Tudom nem fogsz egyetérteni a véleményemmel mint ahogyan itt sokan mások sem nyilván, de szerintem csak az apád szülői magatartása miatt ne változtasd meg a neved. Ez kicsit olyan(nagyon) cancell culture.
Akár milyen is volt az apád ő az édesapád. Természetesen azzal semmi baj nincsen ha a nevelőapád előkelőbb helyen van a szívedben mint az édesapád de miért kellene letagadni és nevet változtatni emiatt. Szerintem ez nem egy érett személyiségre vall. Én álltalában ezt mindig csak lányoknál/nőknél látom hogy ezt teszik de általában a facebookon való átírásnál megmaradnak, de legalábbis ott kezdik el.
Ha pedig azt kérdezed meg itt gyakorin hogy elmond e az édesapádnak hogy megváltoztatod a nevedet(ami tőle származik) akkor talán érdekel a véleménye, ha viszont érdekel a véleménye akkor azért kötődsz is hozzá és belül tudod hogy ő az igazi apád(de nem a jobb) a hibái ellenére is. Így kézenfekvő megoldás ezt átgondolni. Szerintem ez furcsa hogy a személyidben átírnád de azon meg tanakodsz hogy a facebookon átírd-e mert hátha pletyka lesz belőle. És még azt is szeretném hozzá tenni hogy túlnyomó többségében itt tízen évesektől és fiatal sokszor elvált anyukáktól kapsz tanácsot akik kvázi szinte bármilye témára rá vágják neked hogy persze, szard csak le, te vagy a fontos, minden jó lesz nem kell szólni, és különben is körülötted forog a világ.
"9, honnan szűrted le, hogy a kérdező lány?"
Szinte teljesen bizonyos hogy lány.
"Szinte teljesen bizonyos" = talán, de az biztos.
.
A kérdésre:
teljesen és kizárólagosan tőled függ, elmondod-e.
Ha látogatod apai nagyszüleid, (kiderül írásodból), nekik feltétlen mondjad el. Nem fognak örömmel válladra borulni, sőt számíts arra, hogy szerintük nem apád nevét viseled, akkor ők megszűnnek nagyszülők lenni, tehát ne is látogassad őket.
.
A leírottjaid alapján a névváltoztatásod csak gyerekes bosszú apád felé.
13: "Felcsinálni egy nőt nem érdem."
Te meg mi a rákról hadoválsz itt?? Egyszerűen arról van szó, hogy mindenkinek van egy vérvonala, és azt ha belegebed akkor sem tudja megváltoztatni. Persze, lehet zsonglőrködni a nevekkel, de a családfán ez mit sem változtat. Nyilván, ha kedve tartja, felvehet másik nevet, és könnyen lehet, hogy az apuka is tesz rá magasról, de a múltat nem lehet eltörölni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!