Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mivel győzzem meg a szüleimet...

Mivel győzzem meg a szüleimet az albérlet kérdésben?

Figyelt kérdés

Kifejtem miről is van szó: Egyetemista vagyok és az utóbbi években nem kaptam kollégiumot, ezért albérletbe kellett költöznöm mert az ingázás nem megoldható a távolság miatt. Előtte kollégista voltam, amit nagyon szerettem és pozitív tapasztalataim voltak vele. Úgyhogy már csak ebből kifolyólag is mindenképpen egy minimum két szobás albérletbe szerettem volna költözni, hogy legyen egy lakótársam. Illetve így ugye a költségek is megoszlanak, olcsóbb egy szobát bérelni mint egy egész lakást, ez is egy pozitívum. A szüleim ezzel egyetértettek, támogatták. Viszont ez a lassan két év eddig borzalmasan telt. Hiába próbáltam jó lakótársat választani, aki szimpatikus stb., sikerült mindkét alkalommal melléválasztani és pont olyanokat fogtam ki, akikkel egyáltalán nem szerettem együtt lakni. Az első lakótársam nagyon koszos és rendetlen volt, soha nem takarított, napokig állt a mosatlan a mosogatóban, szétszórta a cuccait a lakás minden pontján, a fürdő tele volt a hajával, a hűtőben rohadtak a kajái, nem dobta ki a szemetét stb., mindig nekem kellett még utána is takarítanom. A második lakótársammal ilyen probléma szerencsére nincsen, de ő pedig szinte minden második nap felhoz valakit és kb. egy átjáróház a lakásunk. Mindeközben velem alig kommunikál, szinte rám sem néz, maximum köszön és ennyi, holott már akkor is picit jobban érezném magam, ha legalább szólna, hogy nem tudom, "bocsi, átjönne hozzánk az XY vagy itt aludna, ugye nem gond" vagy valami.

Úgyhogy eldöntöttem, hogy a jelenlegi albérlet szerződését semmiképpen sem szeretném meghosszabbítani, annak lejártával kiköltözök. Szeretnék majd jelentkezni kollégiumba. Ha pedig nem kapok kolit, akkor albérletbe megyek, de már csak egyedül szeretnék lakni és nem szeretnék tovább idegen emberekkel együtt lakni, nekem ez elég volt. Ha kell a többletköltségét is kifizetem, nem ezen múlik. A szüleim viszont nagyon ragaszkodnak ehhez a lakáshoz, mert jó áron van, jó helyen van, alacsony a rezsi stb., illetve ők úgy képzelik el ezt a "lakótársasdit", hogy micsoda szórakozás, összebarátkozunk, jól érezzük magunkat stb., miközben a valóság ezzel köszönőviszonyban sincsen.

2022. márc. 28. 16:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
68%

Szeretnék majd jelentkezni kollégiumba.(...) csak egyedül szeretnék lakni és nem szeretnék tovább idegen emberekkel együtt lakni, nekem ez elég volt

Koliban biztosan nem lesz retek meg átjáróház ismeretlen emberekkel :D

2022. márc. 28. 19:58
 12/17 anonim ***** válasza:
6%
Minek írjátok a kollégiumot? Az nem választás kérdése, a kérdezőnek nem opció mert a kérdező nem kap kolit. Egyedül szeretne bérelni/szüleivel béreltetni egy lakást. A többletet fizetné ő, a szülők mégse komálják az ötletet.
2022. márc. 28. 20:13
 13/17 anonim ***** válasza:
96%
A kérdező írta hogy akar kollégiumba jelentkezni.
2022. márc. 28. 20:20
 14/17 anonim ***** válasza:
8%

Olyan az átlaga, amivel nincs kollégium. Jelentkezni lehet, persze, ez eddig is megtörtént és nem kapott, tehát attól még nem lesz realitás.

Ha bármi is igaz, a sántító sztori kiírása óta a kérdező eltűnt.

2022. márc. 28. 20:31
 15/17 anonim ***** válasza:
Miért nem mondod el mindezt nekik akkor?
2022. márc. 28. 23:56
 16/17 anonim ***** válasza:
76%

Nekem mondjuk az a fura hogy tudja kifizetni magától az albérletet, rezsit, kaját egy diák? Gondolom nappalis.

Ennyire jól fizetnek diákmunkán?

2022. márc. 29. 09:27
 17/17 anonim ***** válasza:
91%
16# A sztoriban csak a többletköltséget fizetné, az egyedül bérelt garzonlakásét a társbérletes kétszobáshoz képest.
2022. márc. 29. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!