Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Örökölt ingatlan karbantartása...

Örökölt ingatlan karbantartása, cserben hagynám ezzel édesanyám?

Figyelt kérdés

Megörököltük megboldogult nagymamám házát. Édesanyám abban a városban lakik, ahol az örökölt ingatan is, én egy órányi távolságra onnan, Budapesten.

Korábban, kb ált. suli végétől heti több alkalommal segítettem nagymamámnak a kert rendbentartásában, és 1-2 extra házimunkában.

Nagymamám 2-3 éve nem lakik már ebben a házban, azóta én tartottam rendben, kb havi 1 alkalommal összesöpörtem, füvet nyírtam, stb.

Anyukám megszeretné tartani ezt a házat, és oda akar költözni 3-4 éves időtávlatban, és utalt többször arra, ha szeretné, ha folytatnám a ház karbantartását addig, amíg nem lesz nyugdíjas, és ér rá hogy ő folytassa ezt teles mértékben.

Én többször jeleztem, hogy nem vagyok erre nincs sem időm, sem energiám. Nem vagyok már sem egyetemista, sem középiskolás, hogy ráérek ennyire. Én és a feleségem is magasan képzett munkavállalók vagyunk komoly nagyvállalati pozícióban. Anyagilag nem jelent problémát, hogy megbízzak valakit ilyen kerti munkával, de azt a kevéske(tényleg kevés, a feleségem néha hétvégente is dolgozik, én pedig munka mellett tanulok) szabadidőm nem azzal akarom elb@szni, hogy egy olyan házat próbálok normális szinten tartani, ahol nem lakik senki.

Itt a tavasz, a szőlőt és a rózsát már nem vágtam vissza, lassan füvet is kéne nyírni, anyukám pedig nem veszi komolyan, hogy én tényleg nem fogok semmit sem csinálni ott, azt hiszi csak a szám jár.

Nem tudok konkrét kérdést megfogalmazni, de nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre, mi legyen?

2022. márc. 27. 16:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
49%

Bértollnok helyett bérTROLLnokot olvastam :D

Asszem elég pontos félreolvasás.

2022. márc. 27. 17:28
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Mi ebben a kérdés konkrétan?
2022. márc. 27. 21:13
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy gazolni vagy nem gazolni?
2022. márc. 27. 21:56
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Most komolyan nem értem.

Ha csak négy év múlva akar odaköltözni, akkor miért kell havi szinten rendben tartani a kertet, stb. négy évig? A kertnek is jobb, ha a fű nincs folyton lenyírva, ez csak esztétikai baromság.

Ha lakásfelújítás, stb, és most költözne, akkor annak lenne értelme, és akkor kiadhatná a lakást, fizethetné ő maga a kertészt.

Egyébként megnyugtatlak: ha nyugdíjas lesz, akkor az lesz a szöveg, hogy már nem bírja, gyere azért.

Az jogos elvárás, hogy néha látogasd meg, stb. de akkor ne arra menjen el az idő, hogy dolgozz egész nap, hanem legyetek együtt, élvezzétek egymás társaságát.

2022. ápr. 20. 02:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!