Örökölt ingatlan karbantartása, cserben hagynám ezzel édesanyám?
Megörököltük megboldogult nagymamám házát. Édesanyám abban a városban lakik, ahol az örökölt ingatan is, én egy órányi távolságra onnan, Budapesten.
Korábban, kb ált. suli végétől heti több alkalommal segítettem nagymamámnak a kert rendbentartásában, és 1-2 extra házimunkában.
Nagymamám 2-3 éve nem lakik már ebben a házban, azóta én tartottam rendben, kb havi 1 alkalommal összesöpörtem, füvet nyírtam, stb.
Anyukám megszeretné tartani ezt a házat, és oda akar költözni 3-4 éves időtávlatban, és utalt többször arra, ha szeretné, ha folytatnám a ház karbantartását addig, amíg nem lesz nyugdíjas, és ér rá hogy ő folytassa ezt teles mértékben.
Én többször jeleztem, hogy nem vagyok erre nincs sem időm, sem energiám. Nem vagyok már sem egyetemista, sem középiskolás, hogy ráérek ennyire. Én és a feleségem is magasan képzett munkavállalók vagyunk komoly nagyvállalati pozícióban. Anyagilag nem jelent problémát, hogy megbízzak valakit ilyen kerti munkával, de azt a kevéske(tényleg kevés, a feleségem néha hétvégente is dolgozik, én pedig munka mellett tanulok) szabadidőm nem azzal akarom elb@szni, hogy egy olyan házat próbálok normális szinten tartani, ahol nem lakik senki.
Itt a tavasz, a szőlőt és a rózsát már nem vágtam vissza, lassan füvet is kéne nyírni, anyukám pedig nem veszi komolyan, hogy én tényleg nem fogok semmit sem csinálni ott, azt hiszi csak a szám jár.
Nem tudok konkrét kérdést megfogalmazni, de nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre, mi legyen?
Anyádnak akarsz megfelelni, vagy magadnak?
Leírod, hogy erre nincs időd, ráadásul nem is lakik ott senki, hogy érzelmi vonala legyen a dolognak, hogy te személyesen segítesz xy-nak.
Írod, h anyagilag nem megterhelő valakit megbízni, akkor tedd meg. Keress valakit aki elvállalja, bízd meg. Amikor szóvá teszi a dolgot, h rendbe kellene tenni mondd, hogy NEM tudsz menni, de beszéltél a Pista bácsival az Árpád utca 12-ből, ő elvállalta, hogy menni fog.
Ilyenre mindig van kapható faluhelyen, mi is fizettünk egy fazonnak, aki pikkpakk letolta a füvet motoros kaszával, 5000+benzinpénzért. Közben meg mi 2-en vonatoztunk volna Bp-ről Borsodba, kb 15000-ért... Persze ettől mentünk le, de tudod mi a szitu, ha esős időszak van. 1-2 hét alatt derékig ér a dzsindzsa.
Anyád nem ér rá, mert dolgozik. Te érjél rá, noha te is dolgozol, plusz utazzál is?
Keressetek egy kertészt, aki havonta gatyába rázza a kertet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!