Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mégis hogyan beszéljem meg a...

Mégis hogyan beszéljem meg a volt férjemmel hogy ez nem egy felelősségteljes szülői viselkedés, még akkor sem hogyha a lányunk bízik benne és hallgat rá?

Figyelt kérdés
Szóval van egy 17 éves lányunk a volt férjemmel, és van két közös gyerekünk a jelenlegi férjemmel. A kicsik nyilván sokkal több törődést és figyelmet igényelnek, de nem gondolom hogy elhanyagolnánk a lányom. Elég jó jegyeket hoz haza, a suliban nincsen rá panasz, jó gyerek. Vagyis eddig ezt gondoltam, de most bementem a szobájába mert reggel nyitva hagyta az ajtót és az egyik gyerek bemászott, és ott pakolászott meg ilyesmi. Olyan dolgokat találtam nála amiken teljesen kiakadtam. Például egy levél görcsoldot amikor pontosan jól tudja miért nem szabad ilyesmit szednie. Valamint a szekrénye belső ajtaján képek, az egyiken táncol egy lánnyal olyan ruhában amit még nem is láttam, a másikon egy CIGI van a kezében. Lefotóztam ezeket és rákérdeztem az apjánal hogy tud-e ezekről, erre mondta hogy persze, mindig akkor megy bulizni mikor nála van, mert én nem engedem. Hogy be megy értük a városba kocsival "nem hagyja őket ittasan tömegközlekedni". És hogy nyugodjak meg mert nem iszik mértéktelenül, és a cigit is ő veszi neki valami ezüst valamit szív... Mert hogy így pénz hiányában "nem szív szemetet", és ő kontrollálja a mennyiséget. Valamint hogy buli után hagyta már hogy a barátaival ott náluk aludjanak. Szóval az apja meg a nője mindent tudnak és hagyják ezt. Mit csináljak??? Az apja majd azt is engedi hogy 17 évesen szexelgessen, ha úgy gondolja??

2022. márc. 26. 02:43
 71/104 anonim ***** válasza:
48%
Amúgy nagyon eltűnt a kérdező..
2022. márc. 26. 17:08
 72/104 A kérdező kommentje:
Szerintem eléggé félre ment a téma, a lányom nem fog belehalni a menetrációba, nincsen semmi baja.
2022. márc. 26. 17:11
 73/104 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem ideje leszakadni erről a témáról hisz semmi értelme itt veszekedni hanem a kérdezőnek kéne valahogy válaszolni, segíteni. Nem vitagerjesztő hangnemben.
2022. márc. 26. 17:15
 74/104 anonim ***** válasza:
68%
Jajj de nagyon magas lorol beszelsz , kerdezo ! Belehalni nem fog mert van egy szereto apukaja akiben megbizhat.
2022. márc. 26. 17:19
 75/104 anonim ***** válasza:
62%

Miért? Talán egy tanulmányai közepén levő felnőtt 23 éves, szintén nem dolgozó lénynak olyan sok bevétele van? Vagy egy már amúgy is túlnépes család csak úgy el tudna tartani még egy gyereket, úgy hogy a szülék sincsenek már életük csúcsán?

Attól hogy létezik valaki akinek roszabb az élete, mint neked, a te életed nem lesz jó. Ilyen logikával senkinek se szabadna sírni, vagy elkeresedni. Mert annak rosz igazán, aki már halott, ahhoz képes mindenki problémája semmiség...

Vagy ha ezt nem is számoljuk, még a te példáid is kicséségnek számítanak. Családon belüli erőszak, éhezés? Ugyan már... Afrika bizonyos helyein bevett szokás, hogy a kislányok nemiszervét megcsonkítják, hogy ne élvezhessék majd a szexet. (Mindezt meg kvázi kőkorszaki eszközökkel és eljárással). Na az igazán BORZALMAS dolog. Nem az, hogy apád tinikorodik heti párszor megver, s nem is az hogy éveken keresztül éhesen fekszel le...

Amúgy védekezés mellett tudod mennyi az esélye a teherbeesésnek? Mert ha olyan nagy lenne, mint ahogy te beállítod, senki se venne gumit, mert nem érné meg pénzt költeni. Szóval az, hogy egy 17 éves lány védekezés mellet terhes lesz, egy lehetséges, de elhanyagolható esélyű dolog.

Az viszont tény, hogy ebben a korban a szex normális.

És az is egy tény, hogy a menstruáció bizony lehet olyan fájdalmas, hogy gyógyszert igényeljen.

Akár beleillik ez a te kis rózsaszín felhődbe, akár nem.

2022. márc. 26. 17:38
 76/104 anonim ***** válasza:
70%
Picsogós nagyságos asszonynak üzenem, hogy az endometriózis egy gyógyíthatatlan betegség, ami krónikus fájdalommal jár. Nem 'sima' mnestruációs görcs advillal, hanem bélösszenövésekkel, húgyhólyag érintettséggel. Menjél magyarázd a hülyeségedet annak, akinek komplett bélszakaszt kellett eltávolítani ez miatt, majd fél évig sztómazsákkal élni. De persze igazad van, ez csak picsogás meg hiszti. Nyílván jobban fáj az, ha pl megcsalnak vagy elválsz. Ja nem...
2022. márc. 26. 19:02
 77/104 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem meg majd a lányod eldönti hogy mi a fájdalom küszöbe, és annak megfelelően szed majd rá gyógyszert mint minden normális ember. Amúgy simán lehet hogy csak azért tűnik úgy neked, hogy semmi baja nincs a menszitől mert már évek óta szed rá gyógyszert 😂😂😂
2022. márc. 26. 19:30
 78/104 anonim ***** válasza:
69%
Amúgy meg egy 17 évesnél tök hétköznapi hogy szexuális élete van. Ha fel van készítve rá, tudja mik a veszélyek, és védekezik, semmi baj nincs vele. Rengetegszer akkor van baj meg tini terhesség, mikor a szülők a fejüket a homokva dugva képtelenek felkészíteni a gyereküket az élet egyik legtermészetesebb dolgára, így a gyerek mendemondákból hall legendákat a szexről, amiknek lehet a fele sem igaz. Vagy még mindig azt hiszi hogy a gyereket a gólya hozza, mert sajnos az is előfordult már egy tinédzser kismamánál. Igen, védekezés mellett is történhetnek balesetek, de ezek annyira elenyészőek, máskülönb senki nem használná őket. És ez megtörténhet akárkivel, nem csak egy tinivel. Mert ennyi erővel akkor mindenki csak akkor szexeljen, ha már van házastársa és csak is gyerekcsinálás céljából 😂😂😂
2022. márc. 26. 19:38
 79/104 anonim ***** válasza:
73%

de ha a lányod ennyire nem őszinte veled, akkor honnan tudod, hogy nincs szüksége gyógyszerre?

felmerült egyáltalán benned, hogy valamit nem jól csinálsz?

2022. márc. 26. 19:42
 80/104 anonim ***** válasza:
71%
A lányod örül,hogy végre kitombolhatja magát az apjánál, aki nem tiltja el attól ami normális az ő korában.
2022. márc. 26. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!