Ez csak nekem gáz?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősömnek a fia szakított a barátnőjével, a fiú le is tiltotta mindenhonnan. A nőnek súlyos mentális betegsége van. Ez a nő a gyerek volt barátnője apukának irogat, rajta keresztül akar újra kapcsolatba lépni a fiúval. Apuka nem válaszol a nőnek, de nem mondja el a fiának hogy neki irkál a hölgy, és le sem tiltja, mondván majd abbahagyja a nő az irkálást. Nekem ez nagyon inkorrekt a saját gyerekével szemben, hogy titkolózik és nem tiltja le a volt barátnőt. Ti mit gondoltok erről a helyzetről?
2022. márc. 23. 10:39
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
89%
Azért nem válaszolnak az emberek normálisan, mert nem lehet komolyan venni egy ilyen sztorit. Vagy kamu, vagy úgy adod elő, mintha te kívülálló lennél, ergo a szerepedet nem mered felvállalni. Ha pedig valóban nem szerepelsz a történetben, akkor mit foglalkoztat az téged, hogy mi történik az ismerősöddel (mégcsak nem is barát!)? Minden szempontból bukta ez így, emiatt nem válaszolnak neked úgy, ahogy elvárnád.
2022. márc. 23. 13:58
 42/49 anonim ***** válasza:
67%

A történet, szigorúan elméletben ugye: kedves, okos, jólszituált fiú gyertyafényes vacsorán mosolyog a szerelmére, mire a hölgy felpattan és égtelen ordításba kezd. A fiú ehhez a viselkedéshez semmivel nem járult hozzá. Volt egy pár ilyen a pár napos kapcsolat alatt, a fiú sokat sírt. A fiú apukája nem tiltja le a lányt, amit a fiú nehezményez.

Nehéz nem elvonatkoztatni, hogy egy névtelen kérdést sem sikerült egyenesen kiírni és mentális betegezel valakit, a történetedben három szereplőből a másik kettővel gondod van. Megnézném én az autópályádat, mindenki szembemegy-e rajta? A kérdés is hipotetikus természetesen. A manipuláláshoz meg a játszmázáshoz profi képességed van, talán maga Buddha is kontrollvesztetten ordított volna természetesen a "semmiért".

2022. márc. 23. 14:40
 43/49 A kérdező kommentje:
42-es addig jó amig nem találkoztal olyan szinten mentálisan labilis emberrel mint akit vázoltal, aki biziny ugy neki esik egy masik embernek hogy azt sem érted mi a baja.
2022. márc. 23. 14:44
 44/49 anonim ***** válasza:
55%

De mit nem értesz azon, hogyha te nem anyuka-apuka full közeli rokon vagy, hanem csak egy barát, akkor rhadtul nincsen közöd más életéhez???

Ennyi. Tudod, a hozzád hasonló, mindenbe belepfázókból a normális embernek általában nagyon hamar elege lesz.

2022. márc. 24. 08:20
 45/49 anonim ***** válasza:
89%
Utolsó akkor te miért pofázol bele? A barátnak köze van hozzá.
2022. márc. 24. 10:23
 46/49 anonim ***** válasza:
0%
45# Mert a kérdés kiírója a kérdés kiírásával a "belepofázást" kifejezetten kérte. Az oldal is erről szól ha jobban megnézed.
2022. márc. 24. 10:59
 47/49 anonim ***** válasza:
61%
Attól még te is belepofáztál más dolgába.
2022. márc. 24. 11:26
 48/49 anonim ***** válasza:

47# értettem elsőre is, a különbséget neked viszont nem sikerült felfogni. Engem itt megkértek rá, hogy osszam meg a véleményem (belepofázzak). A kérdező pedig -aki nyilván a mentálisan teljesen épp hapsi a kérdésből- aki barátként aposztrofálja magát nem azt írja, hogy egy barátom megkért mondjak véleményt az ügyéről, én titeket kérdezlek... és leírja a kérdést.

De szerintem neked nincs kapacitásod ezt a bonyolultságot kibontani, szóval hagyjuk. Ha mégis megértetted akkor örülök.

2022. márc. 24. 12:26
 49/49 anonim ***** válasza:
100%
Lényegtelen. Nem szólt bele az ügyükbe és minden joga meg van foglalkozni a témával.
2022. márc. 24. 12:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!