Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek ha megkérnék a...

Mit tennétek ha megkérnék a 18éves lányotok kezét?

Figyelt kérdés
A lányom 2éve van együtt a barátjával akit nagyon szeretünk. Viszont ez most nagyon váratlanul ért engem és a férjem. Ti mit tennétek? Én egyszerre örültem és lettem teljesen bizonytalan ugyanis még csak szeptemberben fogja kezdeni az egyetemet.

2022. márc. 22. 15:01
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
91%

Utolsó, mint mondtuk, vannak kivételek.

Ez azonban elenyésző százalékban jön be.

2022. márc. 22. 15:56
 22/50 anonim ***** válasza:
88%

Nem mint túlféltõ szülõ, hanem mint egy nõ, akinek 19 évesen volt võlegénye, hevesen rázom a fejem. Engem a 27 éves barátom jegyzett el, de ez csak ürügy volt a részérõl, hogy korlátozzon. Az utolsó próbálkozása az volt, amikor azt mondta, hogy nem enged el 200 kilométerre egyetemre, mert “egy pár vagyunk, majdnem házasok, a döntéseket együtt hozzuk”

Az volt a szerencsém, hogy voltak “szigorú” szüleim, akik ezt nem engedtèk

2022. márc. 22. 15:59
 23/50 anonim ***** válasza:
54%
Embere válogatja.
2022. márc. 22. 15:59
 24/50 anonim ***** válasza:
84%
Nem repesnék, de ez még nem azonos a házassággal.
2022. márc. 22. 16:00
 25/50 anonim ***** válasza:
53%
19 éves voltam mikor a férjem meg akarta kérni a kezem. Megkérdezte Anyukámat mit szól hozzá. Korainak gondolta. 1 év múlva kért meg, viszont még 1 év múlva tartottunk egy karikagyűrűs eljegyzést, először kaptam egy lánykérős gyűrűt. A lánykérés utáni 3. évben volt az esküvőnk, ekkor 4.5 éve voltunk. Mikor megkért akkor tudtam meg, hogy már meg akart. Nem haragudtam Anyukámra, de nem értettem, végül is rá 3 évre házasodtunk össze, mikor elvégeztem az egyetemet. Azóta eltelt 12 év.
2022. márc. 22. 16:40
 26/50 anonim ***** válasza:
61%
Most komolyan, miért kell mindig a negatív oldalról nézni? Egy lánykérés nem egyenlő a házassággal. Attól, hogy akár jegyben járnak még lehet 5-10 év múlva fognak csak összeházasodni.
2022. márc. 22. 16:56
 27/50 anonim ***** válasza:
87%

Nem kell negatív oldalról nézni, de az eljegyzés egy szándékot jelent, ami számomra belátható időn belül házassághoz vezet.

Ha hülyéskedni akar a fiú 10 evig még, meg felnőtteset játszani, arra megfelel egy karkötő is, nem eljegyzés.

2022. márc. 22. 17:02
 28/50 anonim ***** válasza:
29%

Hát inkább majd 2. év elején lánykérés, utána 4 évvel esküvő.

2-4 év jegyben járás már hosszú jegyben járás.

És az se mindegy, lakzit terveznek-e, és esküvő után milyen életet terveznek, mert ezeket is hosszú időbe telhet megfinanszírozni, iskolásoknak általában esélytelen.

2022. márc. 22. 17:11
 29/50 hungarikum_202 válasza:
28%
Mivel már betöltötte a 18. életévét, magyarul felnöttkorú, így úgy dönt, ahogy Ő akar. Nyilván van beleszólása a szülőknek ekkor is, bár papíron nem.
2022. márc. 22. 17:24
 30/50 anonim ***** válasza:
77%
Kicsit korainak tartom, de ők tudják nem szólnék bele, csak azt akarnám a lányom boldog legyen. Annál rosszabb ha nem engedném aztán majd 30 évesen se lenne semmi
2022. márc. 22. 17:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!