Mit tennétek ha megkérnék a 18éves lányotok kezét?
Figyelt kérdés
A lányom 2éve van együtt a barátjával akit nagyon szeretünk. Viszont ez most nagyon váratlanul ért engem és a férjem. Ti mit tennétek? Én egyszerre örültem és lettem teljesen bizonytalan ugyanis még csak szeptemberben fogja kezdeni az egyetemet.
Nem mint túlféltõ szülõ, hanem mint egy nõ, akinek 19 évesen volt võlegénye, hevesen rázom a fejem. Engem a 27 éves barátom jegyzett el, de ez csak ürügy volt a részérõl, hogy korlátozzon. Az utolsó próbálkozása az volt, amikor azt mondta, hogy nem enged el 200 kilométerre egyetemre, mert “egy pár vagyunk, majdnem házasok, a döntéseket együtt hozzuk”
Az volt a szerencsém, hogy voltak “szigorú” szüleim, akik ezt nem engedtèk
2022. márc. 22. 15:59
23/50 anonim válasza:
Embere válogatja.
2022. márc. 22. 15:59
24/50 anonim válasza:
Nem repesnék, de ez még nem azonos a házassággal.
2022. márc. 22. 16:00
25/50 anonim válasza:
19 éves voltam mikor a férjem meg akarta kérni a kezem. Megkérdezte Anyukámat mit szól hozzá. Korainak gondolta. 1 év múlva kért meg, viszont még 1 év múlva tartottunk egy karikagyűrűs eljegyzést, először kaptam egy lánykérős gyűrűt. A lánykérés utáni 3. évben volt az esküvőnk, ekkor 4.5 éve voltunk. Mikor megkért akkor tudtam meg, hogy már meg akart. Nem haragudtam Anyukámra, de nem értettem, végül is rá 3 évre házasodtunk össze, mikor elvégeztem az egyetemet. Azóta eltelt 12 év.
2022. márc. 22. 16:40
26/50 anonim válasza:
Most komolyan, miért kell mindig a negatív oldalról nézni? Egy lánykérés nem egyenlő a házassággal. Attól, hogy akár jegyben járnak még lehet 5-10 év múlva fognak csak összeházasodni.
2022. márc. 22. 16:56
27/50 anonim válasza:
Nem kell negatív oldalról nézni, de az eljegyzés egy szándékot jelent, ami számomra belátható időn belül házassághoz vezet.
Ha hülyéskedni akar a fiú 10 evig még, meg felnőtteset játszani, arra megfelel egy karkötő is, nem eljegyzés.
2022. márc. 22. 17:02
28/50 anonim válasza:
Hát inkább majd 2. év elején lánykérés, utána 4 évvel esküvő.
2-4 év jegyben járás már hosszú jegyben járás.
És az se mindegy, lakzit terveznek-e, és esküvő után milyen életet terveznek, mert ezeket is hosszú időbe telhet megfinanszírozni, iskolásoknak általában esélytelen.
2022. márc. 22. 17:11
29/50 hungarikum_202 válasza:
Mivel már betöltötte a 18. életévét, magyarul felnöttkorú, így úgy dönt, ahogy Ő akar. Nyilván van beleszólása a szülőknek ekkor is, bár papíron nem.
2022. márc. 22. 17:24
30/50 anonim válasza:
Kicsit korainak tartom, de ők tudják nem szólnék bele, csak azt akarnám a lányom boldog legyen. Annál rosszabb ha nem engedném aztán majd 30 évesen se lenne semmi
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!