Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy fogadta a családotok,...

Hogy fogadta a családotok, hogy külföldre költöztök? Támogattak vagy próbáltak lebeszélni, esetleg zsarolni?

Figyelt kérdés

Külföldre költözünk férjemmel. Sajnos az ő családja nem fogadta túl jól a dolgot, próbál benne főleg az anyja bűntudatot kelteni, zsarolni. Az én szüleim sem repesnek a boldogságtól, de normálisan állnak a dologhoz, pl. apukám felajánlotta, hogy segít a költözködésben.

Az ő szülei meg próbálnak minket visszatartani, azóta folyton belénk kötnek, zsarolnak stb. Ugyanakkor már kérdezgetik, hogy akkor a férjem unokahúga és öccse majd ugye jöhetnek hozzánk látogatóba. Mondtuk, hogy nem lesz elég nagy a lakás, hogy ennyi embert elszállásoljunk, de meg tudjuk majd valahogy oldani a találkozást. Emiatt is mi vagyunk a szívtelenek.

Most elgondolkodtam, hogy ez normális reakció? Más szülei is vajon hasonlóan reagálnak? Férjem teljesen kivan. Nem tudom, mivel vigasztaljam.

Nálatok hogy volt?

2022. márc. 17. 19:55
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
85%
#19: valakinek van ám olyan tudása, hogy bárhol a világon el tud helyezkedni vele, és külföldön sokkal jobban megfizetik, mint itthon, te fideszbirka.
2022. márc. 17. 22:42
 22/40 anonim ***** válasza:
7%

21

Én 6 évet éltem külföldön, férjem 15-öt. :) Nem vagyok Fidesz birka, nem is oda fogok szavazni.

20

Ezek tájékoztató információk voltak azzal kapcsolatban, hogy ti plusz házra mentek ki gyűjteni. Mivel házasok vagytok, a kövi háznak is max a fele lesz az övé, szóval ez a “kell a férjemnek saját ház” kicsit furán hangzik egy házaspártól. :) Én csak bagatellnek gondolom az “okotokat”.

De örülök neki, hogy felvilágosítottál minket, hogy ti szakmával, jó nyelvtudással mentek ki, kerestek fejenként 2500 eurót, sőt még lakást is fogtok tudni bérelni 300 euróért, és bejárnotok sem kell autóval vagy tömegközlekedéssel a munkahelyre, mert a lakás a cégetek mellett van…semmi hátránya nincs végülis 6-10 év kinn élésnek akkor, sok sikert. :D

2022. márc. 17. 23:24
 23/40 A kérdező kommentje:

22, azt sem írtam sehol, hogy plusz házra megyünk ki gyűjteni, megint írhatom, hogy idézd, hol írtam ilyet. Azt írtam, a férjem szeretne lakást venni magának, amire jóval előbb összejön a pénz külföldön. Az nem tudom, miért default neked, hogy közös lenne az az ingatlan, de majd biztosan azt is megírod, hogy melyik álmodban láttad, mert ilyenről szintén nem írtam sehol.

A cég meg mindegy hol van, mindkettőnk munkája teljesen remote, de egyébként bármennyire is hihetetlen számodra, van aki ki tudja fizetni a nyugat-európai albérletet, a közlekedést, a kaját, el tud menni szórakozni és még félre is tud tenni.

Gondolom, hiába is írok bármit, mert 1. szöveget értelmezni igencsak nehezen tudsz, 2. neked a külföldre költözésről kapásból a "szakma nélküli munka", meg a "2500" euró jut eszedbe. Lehet, neked meg a férjednek ennyi jutott külföldön, de nem mindenki mosogatni megy ki.

2022. márc. 17. 23:39
 24/40 anonim ***** válasza:
100%
#22: akkor miért vagy ennyire meglepődve, hogy van aki nem mosogat odakinn?
2022. márc. 17. 23:52
 25/40 anonim ***** válasza:
100%
Nehezen, de már kiköltöztek ők is.
2022. márc. 17. 23:56
 26/40 anonim ***** válasza:
87%

Nekem anyukám karogot,hónapokig mit fogsz csinálni ott hogy boldogulsz stb ja nekünk 3 gyerekünk van velük együtt költöztünk ki .

2 éve költöztünk ki Németországba köszönöm jól vagyunk barátaim egy része írigy lett amiért többet keresünk itt mint Magyarországon de van olyan is aki továbbra is kedvel minket.írigység nélkül.

Anyukám lassan elfogadta hogy mi itt kint élünk jól.

2022. márc. 18. 05:56
 27/40 anonim ***** válasza:
100%

21 evesen költöztem ki kölföldre, akkor ugy volt csak par honapra, de mar 9 eve itt vagyok. A szüleim tamogattak! Mondtak a jövö, a munka es az egeszsegügy szempontjabol haza ne menjek. Sajnos nem alltunk ugy anyagilag sosem,hogy nekem ingatlant vegyenek. Igy magamnak kell megteremtenem.

Probalok kisebb/ nagyobb sikerrel sporolni, de elnezve a magyarorszagi ingatlanarakat, meg nem sikerült annyit összegyüjtenem. (mert közben elek is, fizetem az alberletem, az autom, tankolok -itt jelenleg 2,20 Eur a benzin)

Hazajarok 3-4 havonta, es a szüleim is voltak többször meglatogatni, illetve a közel 10 ev alatt a csalad többi resze is eljött.

Nagyon hianyoznak, a csaladtagok, es a baratok. Hatalmas a honvagy. Ezt nem karpotolja semmi! Viszont latom mennyit dolgoznak, sokan minimalberert, es sokan feketen - bejelentes nelkül, az egeszsegügyröl pedig ne is beszeljünk.

Jelenleg azt mondom, ha összegyülik az ingatlan ara, szeretnek hazamenni. Sajat hazban elni, dolgozni, es fizetni "csak a rezsit". Meglatjuk,hogy alakul.

2022. márc. 18. 06:34
 28/40 anonim ***** válasza:
92%

1. apa - menj csak persze, inkább dolgozz odakinn a szakmádban, mint itt 8-ad annyi fizuért

2. egyik rokon - áh, úgysem fogod bírni, sírva jössz haza (6. éve élek kinn)

3. másik rokonom, akivel nagyon jóvan voltam, ő naponta sírt, fenyegetőzött, de az verte ki a biztosítékot, amikor azt mondta, felköti magát, ha ki merek menni (úgyhogy ajánlottam neki egy gerendát, és a költözésem napjáig ignoráltam, mert engem ilyenekkel ne zsaroljon senki)

Egyébként a kibeszélés volt az általános, meg az, hogy képtelen leszek megvetni a lábam, mert haszontalan kis senki vagyok.

2022. márc. 18. 07:33
 29/40 anonim ***** válasza:
14%

24

Nem vagyok meglepődve. Csak leírtam, hogy raktárban meg egyéb gagyi helyeken 1500 a maximum. Nyilván ha van egy szakmája és abban dolgozik, mert van hozzá legalább középfokú nyelvtudása is, akkor nem lehetetlen a 2500 euro. Úgy nyilván hamarabb kigyűlik egy ház ára.

De mivel a kérdező erről nem mond semmit, csak takarózik, hogy ő ezt sem meg azt sem írt (igazából tényleg semmit nem írt, amin ellehet indulni)ennél jobban nem tudok hozzászólni, csak hogy felvilágosítom a kinti helyzetről, mert lehet, hogy a szüleiknek van igaza. 🤷🏻‍♀️

És akkor azzal a megvágással jön vissza a kérdező, hogy sajnálja, hogy én nem hiszem el, hogy meglehet élni kinn két fizetésből, szórakozással és spórolással együtt.

Mint mondtam, mi havi 1500 eurót is félreraktunk (az havi 550.000 Ft körül van most), tehát tudtunk spórolni. Mindemellett volt 2 autónk, hogy dolgozni járjunk, és nem vetettük meg hogy ide oda eljárjunk, de mindent ésszerűen tettünk, nem dobáltuk az ablakon a pénzt. DE! az még mindig nem elég ahhoz, hogy valaki 3 éven belül kigyűjtsön egy házra. Ha pesten akar venni, vagy megyeszékhelyen, ott van rögtön, hogy 10-15 évre kell kimenniük.

És mint a kérdező írta is, a férje már most ki van.

Megéri?

Nem fogok sem a szülők mellé állni, sem a kérdező mellé, mert nem ír semmit, csak terel terel terel. Bőven meglehet, hogy csak egy faxa ideális életet lát maga elé, ahol kolbászból van a kerítés, de a valóság nem ez.

2022. márc. 18. 09:58
 30/40 A kérdező kommentje:

29, te nem tudod, mit jelent az, hogy valaki terel. Én nem terelek. Az, hogy nem kötöm az orrodra, mennyit fogok keresni, és mennyit fog a férjem, vagy hogy pontosan milyen ajánlatot kaptunk, az nem terelés. Mellesleg te nem is kérdeztél rá semmire, csak valahogy kiszámoltad, hogy mi mennyit tudunk majd mennyi idő alatt félretenni, miközben semmit nem tudsz a pénzügyeinkről, a munkánkról stb. csak ideokádtad a "szakma nélküli munka, 2500 euró, kolbászból van a kerítés" frázisokat.

"És mint a kérdező írta is, a férje már most ki van." - ezt már megint hol láttad? Komolyan, nálad nagyon nagy bajok lehetnek. Magyar érettségi sikerült vagy felmentettek?

2022. márc. 18. 10:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!