Milyen feltételekkel támogattak titeket a családotok anyagilag amikor felsőoktatásban voltatok?
Tulajdonképpen feltétel nélkül, de az nem is volt kérdés, hogy
- befejezem, lehetőleg csúszás nélkül (végül szakot váltottam, de még az első év után, sikertelen vizsga miatt csúszni nem csúsztam)
- nem költekeztem össze-vissza (dolgoztam mellette, de csak annyit amennyi a tanulás mellett belefért, elég széles határok között, heti 15-25 órában)
csak akkor vettek autót, ha bejutottam államira
a 7 félév tandíjából választhattam, ellenkező esetben fizethettem volna a költséges képzést
ez volt a deal, érettségi előtt 1 évvel
Én szülő vagyok. természetesen, maximálisan támogatom/támogattam mindkét gyerekemet. Mivel egyedül neveltem őket, kevés pénzből, az egyik feltétel az volt, hogy a helyi, vagy közeli iskolát válasszanak, mert nem tudok albérletet fizetni, (vagy ha nem jó, akkor ő teremtse elő erre a pénzt) a másik pedig az volt, hogy a tanulásra koncentrálnak, amíg tanulnak, addig a lakhatást, rezsit, kaját, alap dolgokat stb. fedezem, egyéb igényeket nem tudok vállalni.
Mindkettő a városban járt egyetemre, a nagyobbik már végzett, ő már dolgozik, elköltözött. Diákmunkát vállalnak mellette, az a pénz az övék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!