Vallástudomány szakra felső oktatásban milyen feltételek vannak az érettségi vizsgán kívül?
Megnéztem neked, csak mesterszakban van vallástudomány. Alapképzésben többnyire a szabad bölcsészet szakon lehet specializációként felvenni, majd tovább menni vele Msc-re.
A Debreceni Egyetemen nincs ilyen képzés, csak Szegeden, ELTE-n és a Károlin.
Emelt érettségit a szabad bölcsészethez magyarból vagy töriből kell tenned. Másikból elég közép, attól függ mennyi többletpontot akarsz vinni, illetve lehet még egy tetszőleges idegen nyelvből is emeltezni.
Írtad az elején, hogy ha nem tudok válaszolni a kérdésedre, akkor lapozzak, de engedd meg, hogy az utolsó hozzászólásodra reagáljak:
Ha nem elhelyezkedés céljából szeretnél egyetemre menni (ahol fontos, hogy legyen róla papírod), akkor én nem igazán mennék ezzel egyetemre. Ugyan én két helyen végeztem (a mesterképzést más egyetemen), de teljesen más területen dolgozom. Nem volt haszontalan, de azért objektív képzésnek kellene lennie mind a filozófiának mind a teológiának. No, ez sajnos nálam nem teljesült, így nem feltétlen volt előnyös. Sajnos ezek nem túl közkedvelt képzések ebben a mai oktatási "rend"szerben.
Ha nem szeretnél ebben elhelyezkedni, akkor én inkább önön magad tanítását javasolnám, rengeteg hasznos könyv, sőt egyetemi előadás fenn van az interneten. Helyi könyvtárban (vagy megyei) is sok témába vágó jó könyvet lehet olvasni. Így legalább kicsit sem tudnának befolyásolni semmilyen téren. Én legalábbis ha választanom kellene már így tennék. Sajnos én még akkor jártam egyetemre, amikor nem volt ilyen sok információ fent az interneten, és már akkor is érezhető volt a szubjektivitás a lektorok részéről. Azóta meg már csak rosszabb lett. De ez csak az én meglátásom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!