Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire szólsz bele kamasz...

Mennyire szólsz bele kamasz gyereked napirendjébe, mindennapjaiba? (15-16 éves)

Figyelt kérdés

Én lennék a kamaszlány.

Korábban elég szétszórt voltam, pl. iskolába minden tárgyhoz volt 1 db füzetem, mert úgyis könyvekből tanulok, utáltam jegyzetelni. Vagy ha 7:30-tól volt órám, akkor én 7.10-kor még aludtam és gyorsan 10 perc alatt végeztem a fürdőszobában, a kocsiban a suli fele megreggeliztem és magamra pakoltam egy kis rúzst, meg szempillaspirált és 7:35-40-re beestem az órára.

Januárban megfogadtam, hogy ezen változtatok és próbáltam valamiféle napirendet kialakítani. Ami tartható is.

Azóta azt hallgatom itthon, hogy miért kelek korán, miért nem alszom tovább, nem egészséges, hogy reggel két kávét megiszom stb. Ez minden reggel téma, pedig már a téli szünet vége óta így csinálom. Én visszaszólok, az anyám megsértődik és jól indul a nap.

Kértem már, hogy ne csinálja, vagy próbáljon megérteni, de csak fújja folyamatosan. Ma is felkeltem 8-kor, ami azért nem annyira korai, csináltam egy kávét, majd 10-kor még egyet. Erre nekiáll kiabálni, hogy nem igaz, hogy én ennyi kávét megiszok egy reggel, most már orvoshoz fog vinni és mérni fogja a vérnyomásomat, mert ez beteges.

2022. márc. 15. 12:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
83%

Négy kamasz gyereken vagyok túl: ennyiért garantáltan nem szólnék, még akkor sem, ha nem értek egyet a gyerekkel.

Egyrészt a gyerek akkor is akkor kel meg hasonlók, ha nekem tetszik, meg ha nem, akkor is, azaz fölösleges veszekedni, eredménye csak annyi, hogy mindenki ideges, de változni nem fog semmi.

Másrészt a napi két kávétól nem lesz baja a gyereknek, majd idövel rájön, hogy nem igazán jó ötlet. De ezt csak akkor látja be, ha ö maga fedezi fel, ha a szülö mondja, akkor garantáltan nem.

Harmadszor ez az a kor, amikor minden gyerek keresi magát, ezért másként csinál, amit lehet, mint ahogy a szülö mondja, mert az önállósodás ezzel jár.

2022. márc. 15. 14:47
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Végülis, ha kitűnő tanuló vagy, mint írod, akkor nem kötnék bele a napirendedbe.

Ezek szerint neked ez vált be.

2022. márc. 15. 14:51
 13/17 anonim ***** válasza:
89%

Kávé helyett igyál teát inkább. Én leszoktam róla, nekem amúgy sem kell reggelente, de persze te érzed. Viszont a 2 kávé lehet azért kell, mert írtad hogy alig van benne koffein. Mondjuk igyál meg egy 3in1 nescafét, gyenge az is, de több koffein van benne, meg az legalább iható.

Nem értem anyud problémát, neki ez teljesen rendben volt hogy késel óráról? Meg hogy olyan sokáig alszol suli előtt? Érdekes egy szülő.

2022. márc. 15. 16:27
 14/17 anonim ***** válasza:
68%

Egy 17 éves lány apja vagyok. nagyon sok helyre elengedem, azzal a kikötéssel, hogy tudjam hová megy és várhatóan mikor ér haza. Ha késik akkor értesítsen. Bejelentés nélkül ne hozzon idegent a házba.

Itthon elvárom, hogy segítsen a házimunkában. Ez azt jelenti, hogy a ruháit saját maga mossa és vasalja, ki-bepakolja a mosogatógépet és a szobáját felporszívózza és letörölgeti a port.

Ha a fentiek megvannak akkor mehet bulizni. Középosztálybeliek vagyunk ezért luxusra nincs pénzünk. Így a buli csak szolidan megy.

2022. márc. 15. 17:43
 15/17 anonim ***** válasza:
Egy kv azért reggel még nem oylan veszélyes.
2022. márc. 15. 19:17
 16/17 anonim ***** válasza:
50%
Azt mondjuk nem tudom minek kell kávé ahhoz,hogy 8 kor kelj . Én 5 kor is tudok kelni kávé nélkül🤷‍♂️.
2022. márc. 16. 13:15
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Lexarnám magasról. Tényleg sokat pepecselsz reggelente, én pl. este mosom a hajam. De ha kibírod és a jegyeid jók, akkor felőlem igyand a kv-nak hívott híg löttyött. Bár lehet anyád jobban kibékülne a helyzettel, ha csak 1 kv-t innál, a 2. már pl. zöld tea lenne.
2022. márc. 16. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!